Neolaia Cyprus

Αυτά τα 10 λάθη οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν τα ξανακάνουν

Όλοι κάνουμε λάθη. Αποτυχία είναι όταν κάνεις το ίδιο λάθος ξανά και ξανά.

Ο καθένας κάνει λάθη- είναι μέρος της ζωής μας. Στην ουσία, είναι μέσω των σφαλμάτων μας που αποκτούμε τις εμπειρίες και την γνώση που μας επιτρέπουν να επιτύχουμε. Μερικοί άνθρωποι το βρίσκουν δύσκολο να παραδεχτούν ότι έκαναν ένα λάθος. Όμως, οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν το ότι έκαναν μια γκάφα. Μαθαίνουν από αυτό και συνεχίζουν την πορεία τους.

Προκειμένου να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την αποτυχία, αυτά είναι τα δέκα σημαντικότερα λάθη που οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν μια και μοναδική φορά.

1. ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ
Μερικές φορές απλά αισθανόμαστε όταν κάτι δεν είναι σωστό, χωρίς να μπορούμε να εξηγήσουμε το γιατί. Μπορεί να είναι πιο εύκολο μην δώσουμε σημασία σε αυτή την αίσθηση, αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν την αξία της διαίσθησής τους, και γνωρίζουν ότι δεν είναι καλό να αγνοείται. Η διαίσθηση μας δίνει μια ευρύτερη αντίληψη του τι πραγματικά συμβαίνει και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις σας.

2. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Μερικές φορές αισθανόμαστε αμήχανα να ρωτάμε για την παραμικρή λεπτομέρεια γιατί φοβόμαστε μήπως είμαστε αδιάκριτοι. Αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να κάνουμε τις δύσκολες ερωτήσεις, προκειμένου να πάρουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε.

3. ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ
Είναι δελεαστικό το να προσπαθούμε να προβάλουμε τον εαυτό μας ως κάτι που πιστεύουμε ότι οι άλλοι θα εκτιμήσουν. Αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται γρήγορα ότι το να προσπαθείς να γίνεις κάτι που δεν είσαι, είναι σίγουρο ότι δεν θα έχει καλό τέλος, καθώς θα φαίνεσαι ανειλικρινής.

4. ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Το να μην παίρνεις την ευθύνη για τα λάθη σου και να προσπαθείς να κατηγορήσεις τους άλλους είναι τρομερά καταστροφικό και για σένα αλλά και για τους γύρω σου. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι απολογούνται όταν θεωρούν ότι έκαναν λάθος και αυτό κερδίζει τον σεβασμό των γύρω τους.

5. ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
Τα συναισθήματα μερικές φορές καταφέρνουν να παίρνουν το πάνω χέρι, ακόμα και αν στο πίσω μέρος του μυαλού μας αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε πίσω. Αρνητικά συναισθήματα όπως ζήλια, αμφιβολία και θυμός μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και τους πιο λογικούς ανθρώπους, θολώνοντας την κρίση τους.

6. ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΡΟΜΟ
Το να προσπαθείς να πάρεις τη θέση κάποιου ή να τον προσπεράσεις ίσως καταλήξει σε αποτυχία ή σε λιγότερο καλά αποτελέσματα.

7. ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ
Όλοι μας επιδιώκουμε την έγκριση από τους άλλους, και όλοι μας θέλουμε να είμαστε αρεστοί. Αλλά κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατοον. Ο καθένας μας έχει τη δική του γνώμη και μερικοί άνθρωποι δεν θα είναι ποτέ ευχαριστημένοι, όσο σκληρά και αν προσπαθήσεις. Έτσι, οι επιτυχημένοι άνθρωποι επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους πελάτες τους και έχουν ξεκάθαρους στόχους.

8. ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΓΝΩΜΗ
Μπορεί η επιμονή να είναι σημαντική στην απόκτηση επιτυχίας, αλλά υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ της επιμονής και της ακαμψίας. Η επιμονή θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τους στόχους σου. Όμως, το να είσαι πεισματάρης και να αρνείσαι να αλλάξεις τη γνώμη σου ή να δεις την κατάσταση αντικειμενικά, ίσως σε οδηγήσει στην αποτυχία.

9. ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ
Είναι αλήθεια ότι ακόμα και οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν λατρεύουν κάθετι που κάνουν στη δουλειά τους, αλλά είναι σίγουρα βαθιά αφοσιωμένοι και παθιασμένοι όσον αφορά τους απώτερους σκοπούς και τα όνειρά τους. Έτσι, ακόμα και αν τους δοθεί ευκαιρία να εργαστούν σε μια θέση που δεν τους ικανοποιεί δεν θα μείνουν, ανεξάρτητα από τον μισθό.

10. ΝΑ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ
Είναι γνωστό πως η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική, αλλά μερικές φορές ακόμα και οι καλύτεροι άνθρωποι κάνουν λανθασμένες επιλογές. Το να λέει κανείς ψέματα βλάπτει την φήμη του και τίποτα δεν αξίζει τόσο έτσι ώστε να καταστρέψει τον σεβασμό και την αξιοπιστία προς το πρόσωπό του.

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα