Neolaia Cyprus

1 στους 6 πήγε ήδη στο Nicosia Mall!

Κάτι περισσότεροι από ικανοποιημένοι πρέπει να είναι οι ιθύνοντες του Nicosia Mall, αξιολογώντας τις πρώτες μέρες λειτουργίας του εμπορικού κέντρου, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό την περασμένη Τετάρτη.

Οι εκτιμήσεις της διεύθυνσης του εμπορικού κέντρου, λένε πως κατά τις πρώτες πέντε μέρες λειτουργίας, το επισκέφθηκε το 15% του πληθυσμού της Κύπρου. Μόνο την Κυριακή, οι επισκέπτες ανήλθαν στις 34 χιλιάδες. Μάλιστα, το εμπορικό κέντρο διαθέτει ειδικό σύστημα που μετρά τους επισκέπτες, αποφεύγοντας να μετρήσει δύο φορές τα ίδια άτομα, σε περίπτωση που είχαν επισκεφτεί ξανά το mall τις προηγούμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται πως κατά τις πρώτες μέρες λειτουργίας του εμπορικού κέντρου, πέραν του 90% των ενοίκων λειτούργησαν ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να λειτουργήσει και η γνωστή υπεραγορά Αθηαινίτης κι άλλα καταστήματα.

O πρόεδρος της Nicosia Mall Holdings Μάριος Καλοχωρίτης, είχε αναφερθεί σε τολμηρές αποφάσεις της Τράπεζας Κύπρου και των προηγούμενων ιδιοκτητών, οι οποίοι έφτασαν σε μια συμφωνία για αναδιάρθρωση του όλου έργου, αλλά και σε μια δέσμευση για μεταμόρφωση του αφού για χρόνια ήταν ένα άδειο κέλυφος.

Το επίτευγμα, είχε αναφέρει, έγινε κατορθωτό χάρη στην τήρηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων αλλά και στην εξαιρετικά σκληρή δουλειά από χιλιάδες προσοντούχους επαγγελματίες, μαζί με τις επιχειρηματικές γνώσεις των καταστηματαρχών του λιανικού εμπορίου της Κύπρου και άλλων tenants.

Κατά τον κ. Καλοχωρίτη, κάτω από την ίδια στέγη έχει συγκεντρωθεί μια εντυπωσιακή παρουσία από τις τελευταίες συλλογές ορισμένων εκ των κορυφαίων retail brands του διεθνούς εμπορίου και μια εντυπωσιακή παρουσία από brands τα οποία για πρώτη φορά εμφανίζονται στην Κύπρο. Όπως επίσης και μια πλούσια επιλογή για εστίαση και διασκέδαση. «Μαζί με τους ενοίκους μας έχουμε εργαστεί σε αυτό το χώρο του Nicosia Mall καθημερινά, με μόνη εξαίρεση τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και την 15η Αυγούστου. Η εργάσιμη μέρα άρχιζε στις 6 το πρωί και τελείωνε στις 10 το βράδυ. Ταυτόχρονα, εργάζονταν εδώ σχεδόν 2.000 άτομα. Δημιουργήθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και αρκετοί εκπατρισμένοι Κύπριοι βρήκαν λόγο για να επιστρέψουν στην Κύπρο».

Σύμφωνα με τον κ. Καλοχωρίτη έχουν δημιουργηθεί θέσεις απασχόλησης για πέραν των 1.200 ατόμων, σε επαγγέλματα πλήρους εργασίας.

Στα καταληκτικά του σχόλια, ο Μάριος Καλοχωρίτης σημείωσε πως «παρόλο που συνήθως είμαι έντονα επικριτικός για όλα όσα δεν δουλεύουν ορθά στην Κύπρο, αυτό το έργο έχει καταδείξει ότι όταν θέτεις ξεκάθαρους στόχους, με το κατάλληλο πλάνο, τη σωστή χρηματοδότηση, το ήθος και τη στενή εποπτεία, στην Κύπρο μπορούν να συμβούν μεγάλα πράγματα. Έχουμε έναν απίστευτο αριθμό επιχειρηματιών οι οποίοι όταν θέσουν τους στόχους τους, εργάζονται σκληρά για να τους επιτύχουν. Και ως αποτέλεσμα, οι ελπίδες όλων για την κυπριακή οικονομία και την επιχειρηματικότητα είναι τώρα πολύ υψηλότερες».

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα