Neolaia Cyprus

5 είδη φοιτητών που θα συναντήσεις στο Πανεπιστήμιο

Όλοι τους έχουν δει και τους αναγνωρίζουν μετά από μερικά λεπτά. Το σίγουρο είναι ότι έχουν αποτυπωθεί στις φοιτητικές αναμνήσεις όλων μας, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα πέντε είδη φοιτητών που ΣΙΓΟΥΡΑ θα συναντήσετε:

1. Ο ενθουσιασμένος

Είναι εκείνο το παιδί που εκστασιάστηκε με τα αποτελέσματα των εξετάσεων και αυτή του η χαρά θα τον ακολουθήσει (τουλάχιστον στην αρχή) και στη φοιτητική του σταδιοδρομία. Είναι μονίμως με ένα χαμόγελο στο στόμα, κάνει αναζητήσεις στον πανεπιστημιακό χώρο (από αίθουσες μέχρι προγράμματα εξετάσεων) εκδηλώνοντας έτσι τον τεράστιο ενθουσιασμό του για την καινούρια του ζωή. Προχωράει πάντα κοιτώντας δεξιά – αριστερά και ίσως σε εκνευρίσει με το βομβαρδισμό των ερωτήσεών του.

2. Ο ψαρωμένος

Δειλά δειλά περνάει την πύλη του Πανεπιστημίου, έχοντας σφιχτά στην αγκαλιά του τα βιβλία και τα τετράδια που θα του χρειαστούν. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει να σε προσεγγίσει και στην περίπτωση που το κάνεις εσύ θα σου φανεί απόμακρος και ίσως αντικοινωνικός. Απαραίτητο αξεσουάρ ένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας.

Nerd funny student preparing for university exams

3. Ο phantom 

Ήταν εκεί την πρώτη μέρα. Τον είδες και σε είδε. Ήταν κουλ τύπος και υπέθεσες οτι θα κάνετε καλή παρέα σωστα; ΛΑΘΟΣ! Ο φαντομάς είναι ο τύπος φοιτητή που σου δίνει την εντύπωση ενός σοβαρού και τακτικού φοιτητή, όμως με το πέρας της πρώτης μέρας εξαφανίζεται. Δεν πατάει στη σχολή και περιορίζεται σε σημειώσεις αραιά και που απο τους συμφοιτητές του. Το όνομά του που είναι γραμμένο στις λίστες αποτελεί σπατάλη μελανιού, καθώς ούτε παρακολουθεί αλλά και ούτε πρόκειται να τελειώσει τη σχολή.

4. Ο μάστερ του κυλικείου

Από την πρώτη κιόλας μέρα, το πρώτο μέρος που επισκέφθηκε είναι του κυλικείο. Εκεί περνάει τις περισσότερες ώρες με τον απαραίτητο καφέ (συνήθως φραπέ) και τυρόπιτα. Το είδος αυτό κατατάσσεται ανά ζεύγος καθώς ποτέ δε λείπει και ο έταιρος ¨μάστερ του κυλικείου¨ο οποίος θα είναι εκεί να περάσει την ώρα παίζοντας κάποιο παιχνίδι (τάβλι, χαρτιά κτλ). Αναπόσπαστο αξεσουάρ τα γυαλιά ηλίου στο πρόσωπο τα οποία δε βγαίνουν ούτε με χειρουργική επέμβαση.

5. O party animal

Προφανώς και αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή φοιτητή καθώς, λίγο ή πολύ, όλοι θέλουν να ξεφαντώσουν στα φοιτητικά τους χρόνια. Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο αποτελεί για εκείνον μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, ταξίδια και ατέλειωτα ξενύχτια. Θα τον καταλάβεις όταν σε συζήτηση για τη σχολή θα αλλάξει κατευθείαν θέμα προτείνοντας ένα τέλειο κλαμπ για να πάτε το βράδυ. Εμφανή χαρακτηριστικά του, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια (τις μέρες που καταφέρνει να ξυπνήσει και να εμφανιστεί στο μάθημα) και το τελευταίας τεχνολογίας κινητό του που είναι το μέσο του για τα δεκάδες social media που διαχειρίζεται.

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα