Neolaia Cyprus

Στη Λευκωσία ο Δημήτρης Σκαρμούτσος! Σκοπός του; Ένας κόσμος χωρίς γλουτένη!

Μαγειρεύουμε με τον chef Δημήτρη Σκαρμούτσο σε ένα μοναδικό event στη Λευκωσία
Ο διακεκριμένος Chef θα βρίσκεται στη Λευκωσία, για να δημιουργήσει πιάτα, χωρίς γλουτένη με τα προϊόντα Schär, τα νούμερο 1 προϊόντα χωρίς γλουτένη στην Ευρώπη
Η Dr. Schär, η Lifepharma (Z.A.M) Ltd και ο Σύνδεσμος Κοιλιοκάκης Κύπρου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης, σε ένα μοναδικό event με τον chef Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου, ο διακεκριμένος Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος θα βρίσκεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο στην Λευκωσία, από τις 11:00 – 15:00 για να δημιουργήσει πιάτα, χωρίς γλουτένη με τα προϊόντα Schär, τα νούμερο 1 προϊόντα χωρίς γλουτένη στην Ευρώπη.
Η Dr. Schär και η Lifepharma (Ζ.Α.Μ.) Ltd, αποκλειστικός εισαγωγέας / διανομέας των προϊόντων Schär στην Κύπρο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοιλιοκάκης Κύπρου, διοργανώνουν αυτή τη γιορτή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης, στις 16 Μαΐου και με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την Κοιλιοκάκη.

H Κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μία χρόνια ανοσο-εξαρτώμενη φλεγμονή του λεπτού εντέρου, η οποία πυροδοτείται από την έκθεση στη γλουτένη σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα. Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.
Η Κοιλιοκάκη πολύ συχνά είναι ασυμπτωματική και για το λόγο αυτό πολλοί αργούν να διαγνωσθούν. Βάσει στατιστικών υπολογίζεται ότι 1 στους 100-200 πάσχει από Κοιλιοκάκη, ωστόσο η πλειοψηφία παραμένει αδιάγνωστη με συνέπεια να υφίστανται καθημερινά τις συνέπειες της νόσου. Η νόσος μπορεί να θεραπευτεί μέσω υιοθέτησης μιας διατροφής από την οποία απουσιάζει παντελώς η γλουτένη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παράλληλα με το μαγειρικό show από τον διακεκριμένο chef Δημήτρη Σκαρμούτσο, εξειδικευμένοι γιατροί και κλινικοί διαιτολόγοι θα κάνουν ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τη Κοιλιοκάκη και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει και να ρωτήσει τους ειδικούς για τη νόσο αυτή.

Επιπρόσθετα, η μασκότ των προϊόντων Schär, Milly θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν νόστιμες δημιουργίες και σνακ χωρίς γλουτένη από τη Dr. Schär.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος Ευτυχία Ανδρέου.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή στο go.schaer.com/cyprus.

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το «Sigmalive Cooking» και το «Time Out».

Σας περιμένουμε για να μάθουμε πώς η ζωή χωρίς γλουτένη γίνεται ευκολότερη με τα προϊόντα Schär.

Μάθε για την εταιρεία Dr. Schär:
Εδρεύει στη Βόρειο Ιταλία και απολαμβάνει μια εξαιρετική φήμη σε ολόκληρη την Ευρώπη, ως εξειδικευμένη στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, ελεύθερων γλουτένης. Η εταιρεία έχει αναλάβει την ευθύνη της ανάπτυξης λύσεων για όλους εκείνους τους οποίους είναι απαραίτητη η τήρηση μιας δίαιτας, ελεύθερης γλουτένης (εντεροπάθειες από δυσανεξία στη γλουτένη, ερπητοειδής δερματίτιδα, κ.ά.) και κατέχει από την ίδρυσή της το 1922 ηγετική θέση στο χώρο της στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Σχετικά με το Σύνδεσμο Κοιλιοκάκης Κύπρου
Ο Σύνδεσμος Κοιλιοκάκης Κύπρου ιδρύθηκε στη Λευκωσία στις 08/10/2008, από άτομα ενήλικες πάσχοντες, γονείς παιδιών που πάσχουν από Κοιλιοκάκη, και φίλων. Η ίδρυση ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης για στήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους.

Σκοποί του Συνδέσμου:
Η παροχή δωρεάν ιατρικής διάγνωσης, και διάθεσης εξειδικευμένης διατροφής προς τα άτομα με Κοιλιοκάκη/δυσανεξία στη γλουτένη.

Η ίδρυση ιατρικών κέντρων για τις ανάγκες των ατόμων με Κοιλιοκάκη.
Η διοργάνωση διαλέξεων και η έκδοση δελτίου για ενημέρωση και διαφώτιση.
Η συνεργασία με αρχές, οργανώσεις, ιδρύματα, επιστημονικά κέντρα και πρόσωπα στην Κύπρο και στο εξωτερικό για την προώθηση των πιο πάνω σκοπών.
Ευαισθητοποίηση / κινητοποίηση των αρμοδίων κυβερνητικών φορέων αλλά και οργανωμένων συνόλων για το πρόβλημα των ατόμων με Κοιλιοκάκη.
Σοβαρότερα από αυτά τα προβλήματα είναι η έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η εξεύρεση προϊόντων χωρίς γλουτένη στην κυπριακή αγορά και η ασφαλής διατροφή των ατόμων αυτών σε νοσοκομεία / κλινικές, εστιατόρια και άλλα κέντρα αναψυχής.

Πηγή: TimeOut

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα