Neolaia Cyprus

Αισθητική: Οι γνωστοί Make Up artists Μιχάλης Ορφανίδης και Ilona Garamamvolgyi στο Global College

Με μεγάλες προσδοκίες από μέρους του Κολεγίου αλλά και έντονο ενδιαφέρον από υποψήφιες φοιτήτριες, το Global College ανακοινώνει ότι από την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018 εντάσσει στα προγράμματα σπουδών του τον κλάδο της Αισθητικής σε επίπεδο Διπλώματος και Πτυχίου.

Ο κλάδος της Aισθητικής είναι πιστοποιημένος από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε), ο οποίος είναι αρμόδιος για τη Διασφάλιση της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Οι σπουδές στον συγκεκριμένο κλάδο ως αξιολογημένες, λαμβάνουν κρατική χορηγία και ως πιστοποιημένες αναγνωρίζονται πλήρως από όλα τα επαγγελματικά πεδία.

Σε μια οικονομία που δείχνει να ανακάμπτει, τα επαγγέλματα ομορφιάς ανακτούν το χαμένο έδαφος στην αγορά εργασίας και απορροφούν όλο και περισσότερους εργαζόμενους.

Τα μαθήματα διδάσκονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια από άρτια καταρτισμένο προσωπικό. Το Global College έχει εντάξει στο δυναμικό του τον Senior Make Up Artist των καταστημάτων Beauty Line, Μιχάλη Ορφανίδη, και την Professional Make Up Artist IlonaGaramamvolgyi, οι οποίοι θα διδάξουν ως Guest Lecturers στο Global College.

Οι δύο καταξιωμένοι Make Up Artists έχουν μια λαμπρή πορεία στον χώρο και θεωρούνται οι κορυφαίοι στο είδος. Το Global College νιώθει υπερήφανο, που έχει μαζί του προσωπικότητες όπως τον Μιχάλη Ορφανίδη και την Ilona Garamamvolgyi, μιας και μαζί θα κάνουμε πράξη το σλόγκαν του κλάδου «Σπούδασε με τους καλύτερους!».

GUEST LECTURER

ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, Senior Makeup Artist Beauty Line

Σπούδασε στην Ιταλική Σχολή Μόδας PAN-SIK, με ειδικότητα το επαγγελματικό μακιγιάζ. Αργότερα απέκτησε το Lecturing&Teaching Diploma in Itec Therapies, και από το 2001 βρίσκεται αποκλειστικά στα Beauty Line ως ο senior make up artist των καταστημάτων.

Η ζωή του είναι γεμάτη από λάμψη και δημιουργία. Ο άντρας με τα «χρυσά χέρια», έτσι τον αποκάλεσε η Χαρούλα Αλεξίου όταν πριν από χρόνια συνεργάστηκαν για πρώτη φορά. Από τότε μέχρι σήμερα από αυτά τα «χρυσά χέρια» έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής σόουμπιζ αλλά και της Κύπρου. Βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός που γίνεται στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια, και στην καριέρα του αριθμούν δεκάδες συμμετοχές σε τηλεοπτικές παραγωγές, συναυλίες, θέατρα, καλλιστεία, fashion shows, με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας όπου επιλέγηκε ως supervisor για τις τελετές έναρξης και λήξης. Το πάθος του για την τέχνη του τον οδήγησε στην κορυφή.

GUEST LECTURER

ILONA GARAMAMVOLGYI, Professional Makeup Artist

Δούλεψε στη Βουδαπέστη, και πάντα ήταν όνειρό της να πάει στο Χόλιγουντ και να ασχοληθεί με prosthetic/special effects makeup. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που έμεινε στην Κύπρο, αποφάσισε να πάει στην Αμερική και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Η Ilona Garamamvolyi είναι 17 χρόνια στον χώρο, έχει εργαστεί στην Ελβετία και στο Χόλιγουντ και πλέον βρίσκεται μόνιμα στην Κύπρο, όπου δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας στον χώρο της ομορφιάς. Το πρωτοπόρο σουηδικό brand προϊόντων ομορφιάς Make Up Store άνοιξε τις πόρτες του και στη Λευκωσία, με ένα ολοκαίνουργιο κατάστημα και με τη makeup artist στο διευθυντικό δυναμικό της ομάδας.

Κλάδος Αισθητικής

Ο συγκεκριμένος κλάδος προσφέρει ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, ενώ παρέχει γνώσεις σ’ ένα ευρύ φάσμα που αφορά στην Ανατομία και τη Φυσιολογία, τη Δερματολογία, την Κοσμητολογία, τη Διαιτολογία, τις Αισθητικές Εφαρμογές Laser και IPL, τις θεραπείες SPA και άλλα.

Προάγει την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, ώστε οι φοιτητές να μπορούν να παρουσιάσουν τη σωστή διάγνωση του προβλήματος, να εφαρμόσουν την κατάλληλη περιποίηση και να συστήσουν τα κατάλληλα προϊόντα.

Διδάσκονται τη σωστή επαγγελματική επικοινωνία και τη δημιουργία σωστών διαπροσωπικών σχέσεων με τους πελάτες. Επίσης καλλιεργούν την ευρηματικότητα, με σκοπό την προσαρμογή σε ένα περιβάλλον συνεχούς αλλαγής, όπως είναι αυτό της Αισθητικής.

Οι σπουδές στην Αισθητική διαρκούν δύο έτη για την εξασφάλιση διπλώματος και τέσσερα έτη για την απόκτηση πτυχίου.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτες εξασφαλίζουν τίτλο σπουδών με προοπτική απασχόλησης σε ινστιτούτα αισθητικής, σε κέντρα ιατρικής αισθητικής, σε εταιρείες προώθησης ειδών αισθητικής, καλλυντικών και μηχανημάτων, αλλά και σε τηλεοπτικούς σταθμούς ως μακιγιέζ.

Πηγή: Paideia-news

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα