Neolaia Cyprus

Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες «ανθίζουν» σεξουαλικά

Έρευνα αποκαλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σεξουαλική ωρίμανση των γυναικών και για τις ηλικιακές ομάδες κατά τις οποίες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ.

Αν είστε γυναίκα τότε, προφανώς θα γνωρίζετε ότι η ερωτική ζωή σας ήταν ένα μυστήριο από τα 20 μέχρι τα 30 και μία μάλλον περίεργη κατάσταση την πρώτη 5ετία των 30…

Μετά, όμως, ίσως παρατηρήσατε ότι κάτι άλλαξε στον τρόπο που διεκδικείτε, απολαμβάνετε και αποκωδικοποιείτε το σεξ, την ευκολία σας στο να αναγνωρίζετε τι φταίει, όταν η ερωτική σας ζωή δεν ήταν αυτό που φανταζόσασταν και την ευελιξία σας να αποφεύγετε δύσκολες καταστάσεις.

Τι πήγαινε, λοιπόν, λάθος τόσο καιρό, εκτός από την απειρία με την οποία όλοι οι άνθρωποι μπαίνουν στην αρένα του σεξ; Πότε μία γυναίκα αρχίζει να απολαμβάνει την ερωτική της ζωή και γιατί αργεί τόσο πολύ, αν υποθέσουμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ανακαλύπτει το σώμα της, ως κατασκευή, τη σεξουαλικότητά της και τους ανθρώπους με τους οποίους επιλέγει για ερωτικούς παρτενέρ;

Σύμφωνα με έρευνα που εκπονήθηκε για την εταιρεία αντισυλληπτικών «Natural Cycles» και βάσει ερωτηματολογίου που τέθηκε σε 2.600 γυναίκες δημιουργήθηκε ένας χάρτης, ο οποίος εξηγεί ηλικία προς ηλικία, τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες αντιλαμβάνονται και κυρίως απολαμβάνουν το σεξ.

Το ερωτηματολόγιο αφορούσε την εμπειρία τους στον τρόπο που βίωναν τους οργασμούς, το αίσθημα έλξης προς το άλλο φύλο, αλλά και τον βαθμό στον οποίο απολάμβαναν το σεξ. Οι απαντήσεις που έδωσαν αναλύθηκαν ανά ηλικιακές ομάδες, οι οποίες χωρίζονταν σε κάτω 23 ετών, σε 23-35 ετών και σε μεγαλύτερες από 35 ετών. Τα αποτελέσματα από την ανάλυση των απαντήσεων δεν εξέπληξαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες, σίγουρα, όμως, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τις γυναίκες που ειδικά από τα 25 τους χρόνια και μετά -και βάσει της έρευνας- κάνουν ό,τι μπορούν για τη σεξουαλική τους ευημερία, αλλά όχι πάντα με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Στα 36 μία γυναίκα θεωρείται πιο μάχιμη σεξουαλικά και αισθάνεται πιο καλά με το σώμα, το δέρμα, ακόμη και με τις ατέλειές της.

Επίσης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όταν η κουβέντα έρχεται στη σεξουαλική έλξη και στον τρόπο με τον οποίο μια γυναίκα «αισθάνεται» και «επικοινωνεί» τον εαυτό της προς τα έξω, αισθάνεται περισσότερη αυτοπεποίθηση μετά τα 35. Για την ακρίβεια, στα 36 μία γυναίκα θεωρείται πιο μάχιμη σεξουαλικά και αισθάνεται πιο καλά με το σώμα, το δέρμα, ακόμη και με τις ατέλειές της, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα απάντησαν 8 στις 10 γυναίκες. Τα 36 είναι επίσης η ηλικία κατά την οποία μια γυναίκα αισθάνεται πιο σέξι, αίσθημα το οποίο αυξάνεται με την πάροδο των ετών και όχι -όπως θα περίμενε κανείς- σε νεότερες ηλικίες.

Αξίζει απλώς να σημειωθεί ότι από το ηλικιακό γκρουπ 23-35 ετών, μόνο 4 στις 10 γυναίκες απάντησαν ότι είναι ευχαριστημένες από την εξωτερική τους εμφάνιση, ενώ από την ομάδα των νεαρότερων ηλικιών, μόνο 7 στις 10 είχαν να δηλώσουν το ίδιο. Καλύτερους, διαρκέστερους και πιο ποιοτικούς οργασμούς είχαν να δηλώσουν γυναίκες άνω των 35 ετών και σε αναλογία 6 στις 10, δεδομένο που μαρτυρά ότι η απόλαυση στο σεξ έρχεται με την ωριμότητα και -καλώς ή κακώς- με την εμπειρία. Ο αριθμός των γυναικών νεότερων ηλικιών που έχουν να να δηλώσουν κάτι αντίστοιχο πέφτει στα μισά: μόνο 5 στις 10 γυναίκες απολαμβάνει το σεξ πριν την ηλικία των 30 ετών.

Κατ’ αναλογία, και όταν και τα τρία ηλικιακά γκρουπ ρωτήθηκαν για την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής τις τελευταίες 4 εβδομάδες, ένα συντριπτικό 86% είχε να δηλώσει από θετικές έως εκπληκτικές εμπειρίες και αυτό το ποσοστό προερχόταν από την ομάδα των 35+ ετών… Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί σε ό,τι αφορά τον ηλιακό παράγοντα, ο οποίος φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο, τόσο στη διαμόρφωση της σεξουαλικής προσωπικότητας μίας γυναίκας, όσο και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον εαυτό της, τα αισθήματα της και το σώμα της, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διαχωρίζει τις συναισθηματικές από τις αμιγώς σεξουαλικές σχέσεις της.

Ειδικά το τελευταίο, κατά τους ειδικούς πάντα, θεωρείται ότι απαιτεί τη μεγαλύτερη προεργασία, που τελικά καθιστά υγιή τη σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξης της και σε ηλικίες που εκτείνονται πέρα από τα 50…

 

Με στοιχεία από τον Independent, Women’sHealth.com

Πηγή: http://www.lifo.gr

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα