Neolaia Cyprus

Οι επτά τύποι τοξικών ανθρώπων που πρέπει να αποφεύγετε

Success
Success

Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως περιμένατε ή όταν αντιμετωπίζετε κάποιου είδους δυσκολία, είναι φυσιολογικό να τα βλέπετε όλα αρνητικά.

Όμως η στάση σας απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις είναι μέρος αυτού που καθορίζει το αν έχετε ισχυρή προσωπικότητα χάρη στην οποία τις ξεπερνάτε εύκολα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν περιβάλλεστε πάντα από τα σωστά άτομα και οι απαισιόδοξες στάσεις των τοξικών ανθρώπων μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε ακόμα χειρότερα.

Οι τοξικοί άνθρωποι δεν μπορούν να εκτιμήσουν τις θετικές πτυχές της πραγματικότητας γύρω τους και αντί αυτού κάνουν τα πράγματα πιο περίπλοκα.

Το να μπορείτε να αναγνωρίζετε τους τοξικούς ανθρώπους είναι πολύ σημαντικό, επειδή μπορεί να σας γίνουν εμπόδιο όταν προσπαθείτε να βρείτε λύση σε μια δύσκολη κατάσταση.

Είναι πιθανό ότι κάποιος τοξικός άνθρωπος βρίσκεται δίπλα σας αυτή τη στιγμή και δεν το συνειδητοποιείτε. Αν δεν αισθάνεστε ευτυχισμένοι, ίσως θα πρέπει να αρχίσετε να αποφεύγετε τους παρακάτω εφτά τύπους ανθρώπων στη ζωή σας.

1. Ο καιροσκόπος

Υπάρχουν πολλοί τύποι καιροσκόπων, όμως θα εστιάσουμε στους δύο πιο συνηθισμένους: οι χειριστικοί άνθρωποι και εκείνοι που αποζητούν τον οίκτο.

Ο πρώτος τύπος εκμεταλλεύεται την κοινωνική θέση, τις δεξιότητες ή τις ικανότητές του για να σας κάνει να αισθάνεστε κατώτεροι ή εξαρτημένοι από αυτόν. Μπορεί να υιοθετήσει μια κυριαρχική στάση για να σας κάνει να ικανοποιείτε τις επιθυμίες του ακόμα κι αν δεν το θέλετε.

Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που αποζητούν τον οίκτο απευθύνονται στην ενσυναίσθησή σας για να λύσετε τα προβλήματά τους αντί γι’αυτούς ή για να σας αναγκάσουν να τους βοηθήσετε.

Αν και δεν είναι ποτέ κακό να βοηθήσετε ένα φίλο που περνάει μια δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό να προσέχετε όταν η ανάγκη για βοήθεια γίνεται υπερβολικά συχνή.

2. Εκείνοι που αποφεύγουν τις ευθύνες

Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα λάθη τους ή ρίχνουν την ευθύνη και το φταίξιμο σε άλλους είναι άτομα με αρνητική επιρροή στη ζωή σας.

Όχι μόνο μπορούν να μεταδώσουν αυτού του είδους τη νοοτροπία, αλλά κάποια στιγμή είναι πιθανό να πέσετε θύμα τους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνήθως ανώριμοι και δεν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ή τις αντιξοότητες που συναντούν.

Αν δεν απομακρυνθείτε από αυτούς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, είναι πιθανό να σας φορτώσουν με όλα τα προβλήματα και τις ευθύνες τους.

3. Οι άνθρωποι που δεν σας συμπαθούν

Λόγω του τρόπου ζωής σας, της προσωπικότητάς σας ή άλλου προσωπικού χαρακτηριστικού, είναι πιθανό κάποιοι να μη σας συμπαθούν χωρίς καν να σας γνωρίζουν.

Για να το αλλάξουν αυτό, μερικοί καταβάλλουν προσπάθειες τις οποίες οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν θα προσέξουν ποτέ ή για τις οποίες δεν ενδιαφέρονται.

Υπάρχουν άλλοι που απλώς σας αντιπαθούν.

Για τους παραπάνω λόγους, αντί να αναζητάτε τρόπους να κάνετε τους πάντες να σας συμπαθούν, πρέπει να εστιάζετε στους ανθρώπους που θέλουν να είναι στη ζωή σας χωρίς όρους.

4. Εκείνοι που δεν μπορούν να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους

Αν θέλετε να ζήσετε μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και καινούργιες εμπειρίες, είναι καλύτερα να κάνετε στην άκρη τους ανθρώπους που δεν είναι πρόθυμοι να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους.

Οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται τα πάντα και θα προσπαθήσουν να ενσταλάξουν αυτό το φόβο για το άγνωστο και σε σας.

5. Οι άνθρωποι που τονίζουν τα ελαττώματά σας

Όλοι έχουν ελαττώματα και μερικές φορές, αν κάποιος τα επισημάνει, αυτό βοηθάει στο ξεπέρασμα και στην αντιμετώπισή τους.

Ωστόσο, θα πρέπει να μπορείτε να αναγνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που εκφράζει την ανησυχία του με ειλικρίνεια και με εποικοδομητικό τρόπο και εκείνους που χρησιμοποιούν τις αδυναμίες σας σαν μια ευκαιρία να σας επιτεθούν.

Αν γνωρίζετε κάποιον που είναι πρόθυμος να τονίσει και να επικρίνει τα λάθη σας αλλά δεν μοιάζει να αναγνωρίζει ποτέ τα επιτεύγματά σας, τότε ανήκει στο είδος του τοξικού ανθρώπου που είναι πιθανό να φθείρει τελικά την αυτοεκτίμησή σας.

6. Οι άνθρωποι που σας γεμίζουν με αμφιβολία

Μερικές φορές χρειάζεστε ένα άτομο πλάι σας για να σας βοηθήσει να επισημάνετε τους κινδύνους που συνδέονται με ορισμένες καταστάσεις ή δραστηριότητες. Ωστόσο υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι που επιθυμούν μονάχα να σπείρουν την αμφιβολία και να δημιουργήσουν εμπόδια στις επιθυμίες των άλλων.

Συνήθως ζουν τη ζωή τους μέσα στο φόβο παραμένοντας στη ζώνη άνεσής τους και θέλουν και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο.

Για το λόγο αυτό ίσως προσπαθήσουν να σαμποτάρουν τις ενέργειές σας, να αυξήσουν τις ανασφάλειές σας ή να σας γεμίσουν αρνητισμό.

7. Οι τεμπέληδες

Η τεμπελιά είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική στάση. Όταν περιβάλλεστε από ανθρώπους που είναι τεμπέληδες, αργά ή γρήγορα θα γίνετε κι εσείς.

Ακόμα και οι πιο δυνατοί άνθρωποι μπορεί να πέσουν σε αυτή την παγίδα όταν περιβάλλονται συνεχώς από άτομα που δεν αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν τίποτα.

Οι αλληλεπιδράσεις με τεμπέληδες οι οποίοι καθυστερούν όλα τους τα σχέδια μπορεί να κάνει και τη δική σας παραγωγικότητα να μειωθεί.

Αν αναγνωρίσετε κάποιους από αυτούς τους τύπους τοξικών ανθρώπων στη ζωή σας, είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να τους αποφεύγετε για να μην τους επιτρέψετε να επηρεάσουν αρνητικά τις αποφάσεις, την εργασία ή την ευχαρίστησή σας.

Δεν είναι πάντα εύκολο να ξεπεραστούν οι χειρισμοί τους, όμως είναι πιο υγιές για τη συνολική συναισθηματική ισορροπία σας.

 

Πηγή: http://meygeia.gr/

 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα