Neolaia Cyprus

Γιάννης Πολίτης: Ο άνθρωπος που με τα λόγια του αγγίζει τις ψυχές μας

13010703_1707340059547017_7616899571340523970_n-1

Τα αποφθέγματα του έγιναν τα λόγια που εμείς δεν μπορούσαμε να εκφράσουμε, η κάθε λέξη, και το συναίσθημα που κρύβουν τα κείμενα του έχουν κατακτήσει ένα μικρό μέρος της καρδιάς μας. Ο Γιάννης Πολίτης κατάφερε να καταγράψει αυτά που δύσκολα λέγονται και κέρδισε τους αναγνώστες αγγίζοντας την ψυχή τους. Μας μιλάει για την ζωή του, την πορεία του, και το αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του το γράψιμο.

15218679_10202440716377322_1843011865_n

Γιάννη μίλησε μας λίγο για την πορεία σου.

Σπούδασα νομική στο Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλία και στη συνέχεια πήγα για 6 μήνες στο Los Angeles, όπου δούλεψα σαν event producer assistant σε ένα από τα top notch venues. Αργότερα, επέστρεψα στην Κύπρο, και ξεκίνησα να εξασκώ την πρακτική μου στην δικηγορική και κατάλαβα πως ήταν κάτι που δεν με γέμιζε. Αυτή την στιγμή δουλεύω σαν Sales and Marketing Manager στο Heart Cyprus. Όσο αφορά το συγγραφικό κομμάτι άρχισα να γράφω στα 20 μου, στην αρχή το έκανα καθαρά για αυτοβελτίωση και στην συνέχεια άρχισα να τα κοινοποιώ στο διαδίκτυο. Σταμάτησα για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά στην συνέχεια βρήκα τη ψυχική δύναμη και συνέχισα και έφτασα στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα.

Πώς προέκυψε το γράψιμο στην ζωή σου;

Ήταν βράδυ, μεσάνυχτα. Δεν υπήρχε κάποιος ουσιαστικός λόγος ή αιτία. Απλώς ένιωσα ένα κόμπο μέσα μου. Ένιωσα πως υπήρχαν κομμάτια μου που κατά κάποιο τρόπο ήθελαν να εξωτερικεύσουν διάφορα συναισθήματα. Απλά προσπαθούσαν συνεχώς να βρουν διέξοδο. Το γράψιμο προέκυψε από μια στιγμή έμπνευσης. Ήταν κάτι πολύ παράξενο στην αρχή. Ένιωσα όμως πως είχα βρει το δικό μου τρόπο να εκφράζομαι. Εκείνη τη νύχτα, έβλεπα μια – μια τις λέξεις να συνοδεύονται τόσο αρμονικά και τόσο μαγικά στο χαρτί.

Ήταν κάτι που ονειρευόσουν από παιδί ή προέκυψε στην πορεία;

Όχι. Θυμάμαι από μικρή ηλικία πως ήθελα να κάνω πολλά πράγματα. Το να αρχίσω να γράφω όμως, αυτό, ποτέ δεν μου πέρασε απ’ το μυαλό μιας και ποτέ δεν το είχα επιδιώξει. Δεν μου άρεσε το διάβασμα. Και ενώ ήμουν καλός μαθητής, δεν μπορώ να πω πως ήμουν ιδιαίτερα φίλος με τα βιβλία. Και ακόμη δεν είμαι.

Τι σε ώθησε να δημοσιοποιείς όσα γράφεις;

Το πράσινο φως μου το έδωσαν οι φίλοι μου μιας και μου εκμυστηρεύθηκαν πως τα όσα γράφω τα είχαν νιώσει και οι ίδιοι. Και από μόνοι τους, χωρίς να το καταλάβουν νομίζω, σιγά σιγά άρχισαν να μου ζητάνε να τους γράψω κάτι. Κάπως έτσι άρχισα να τα κοινοποιώ. Βέβαια η συνέχεια ήταν δύσκολη μιας και η κοινωνία μας δυστυχώς όταν δει κάτι καινούργιο να «γεννιέται» το κριτικάρει. Κυρίως αρνητικά. Μάθαμε να δίνουμε αξία και να σεβόμαστε άτομα μέσα απ’ τον αριθμό των followers και των likes στο Instagram.

Η προβολή σου ξεκίνησε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Εάν δεν υπήρχαν πιστεύεις θα σου δινόταν η ευκαιρία να αναδειχθείς;

Πολύ δύσκολα. Δεν ξέρω κιόλας αν θα συνέχιζα να πιστεύω τόσο στον εαυτό μου για να είμαι ειλικρινής. Βλέπεις η πορεία του μέχρι τώρα ταξιδιού ήταν τόσο γρήγορη που το μόνο που κατάλαβα είναι το εξής. Οι αναγνώστες μου είναι τα άτομα που μου δίνουν καθημερινά δύναμη να συνεχίσω. Να γράφω ότι συναίσθημα μου έρθει στο μυαλό, όποτε μου έρθει. Τα μηνύματα τους και ο τρόπος που εκφραζόμαστε μεταξύ μας είναι μοναδικός. Είναι μια πολύ αλλιώτικη και παράξενη σχέση. Νιώθω πως γνωρίζω ανθρώπους που μπορεί ποτέ να μην μου δινότανε η ευκαιρία να το κάνω διαφορετικά. Είμαι ευγνώμων και γνωρίζω πως τα κοινωνικά δίκτυα στις μέρες μας είναι «απαραίτητα». Ένα πολύ εύκολο μέσο πρόσβασης. Απλά πρέπει να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς σωστά και με μέτρο.

Τι πιστεύεις είναι αυτό που κάνει τόσο κόσμο να ταυτίζεται με τα αποφθέγματα σου;

Δεν μπορώ να γνωρίζω σίγουρα. Ίσως οι μικρές προτάσεις. Ίσως, με ένα μαγικό τρόπο να καταλαβαίνει ο κόσμος πως αυτά που γράφω ποτέ δεν τα αλλάζω. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Και όταν δω πως μου στέρεψε η σκέψη, απλά σταματώ.

15207848_10202440735457799_1985961121_n-e1480189027260

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

Δεν θεωρώ πως υπάρχει μυστικό. Απλά πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Εγώ έτσι έμαθα. Όταν αγαπάς κάτι και δίνεις όλη σου τη ψυχή χωρίς να φοβάσαι να τσαλακωθείς, αυτό εκτιμάται ανάλογα και αναγνωρίζεται. Δεν έχει σημασία από πόσους. Στην περίπτωση μου, μου φτάνει που υπάρχει μια μερίδα ατόμων που βρίσκει πνοή, μέσα απ’ τις σκέψεις μου. Για μένα αυτό είναι αρκετό.

Πως πήρες την απόφαση να προχωρήσεις στην έκδοση του δικού σου βιβλίου;

Η απόφαση για την έκδοση του βιβλίου μου ήρθε από τους αναγνώστες μιας και αρκετός κόσμος άρχισε να το επιζητεί. Στην αρχή κατεπλάγην και απλά χαμογελούσα όποτε έβλεπα τέτοιου είδους μηνύματα. Μέχρι που σιγά σιγά άρχισαν να αυξάνονται. Οπότε, προσπάθησα να εντάξω όλα όσα έγραψα σε ένα βιβλίο και να μοιραστώ με τον κόσμο και κείμενα που ποτέ δεν είχα δημοσιεύσει στο διαδίκτυο. Κείμενα που μέχρι εκείνο το στάδιο τα κρατούσα μονάχα για μένα. Ίσως επειδή δεν ήμουν ακόμη έτοιμος να τα κοινοποιήσω.

Από πού εμπνέεσαι για τα αποφθέγματα σου; Είναι δικά σου βιώματα;

Σαφώς και αρκετά απ’ τα όσα γράφω είναι εμπνευσμένα μέσα από δικά μου βιώματα. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλά που είναι βιώματα άλλων, όμως κατάφερα να τα εντάξω στη δική μου κοσμοθεωρία. Ξέρεις είμαι ένα άτομο που μόνο από εικόνες, ακόμη και από μικρούς μορφασμούς μπορώ να μπω στην ιδιοσυγκρασία του άλλου και να καταλάβω τι περνά. Πάντα προσπαθώ να βλέπω και τις δυο όψεις του νομίσματος, και να είμαι σαν άνθρωπος όσο πιο αντικειμενικός γίνεται. Δεν ξέρω αν αυτό ονομάζεται χάρισμα. Προσωπικά το θεωρώ όμως μεγάλο προτέρημα.

Τι θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες σου που καθημερινά περιμένουν το νέο σου απόφθεγμα;

Το μόνο που θέλω να τους πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί είναι τα στηρίγματα μου.

Ένιωσες τον ανταγωνισμό σε αυτό τον χώρο; Ειδικά μετά την έκδοση του πρώτου σου βιβλίου;

Δεν μπορώ να πω πως ένιωσα ανταγωνισμό. Γενικότερα θεωρώ πως δεν υπάρχει χώρος για ανταγωνισμό στο γράψιμο. Εκεί που κάποιος αφήνεται μέσα σε ένα κομμάτι χαρτί. Εξωτερικεύοντας το πεντάγραμμο της ψυχής του. Μόνο αυτό είναι κάτι που τουλάχιστον εγώ θεωρώ αξιοσημείωτο και σέβομαι αφάνταστα.

Παίρνεις την ανταπόκριση που επιθυμείς από τον κόσμο;

Παίρνω περισσότεροι και απ’ όσο θα περίμενα να πάρω. Ιδιαίτερα μετά την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου. Τα μηνύματα που πήρα και η τόσο θερμή ανταπόκριση με εξέπληξε. Με έβγαλαν, όμορφα, εκτός προγράμματος και τους ευχαριστώ. Το βιβλίο «Συλλέκτης Στιγμών» έγινε με πολύ αγάπη. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να διαβάζει δικά μου κείμενα και αυτό για μένα τα λέει όλα. Γιατί είναι ένα βιβλίο που μοιράστηκα για όλους μας. Είναι οι συλλεκτικές στιγμές που θα μας συντροφεύουν για πάντα. Όσα χρόνια και αν περάσουν. Πάντα θα υπάρχει κάτι που θα καταγράφει τις σκέψεις μας.

Που μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σου;

Έχω εκδώσει μόνο 3000 βιβλία αρχικά οπότε δεν υπάρχει το βιβλίο σε βιβλιοπωλεία. Υπάρχουν 2 τρόποι για να αποκτήσει κάποιος τόσο το βιβλίο όσο και τις 10 συλλεκτικές αφίσες που ετοίμασα.

1) Στο http://www.yiannispolitis.com πληρώνοντας με κάρτα ή Paypal.

2) Με την μέθοδο της αντικαταβολής. Στέλνοντας μου προσωπικό μήνυμα στις σελίδες μου στο Facebook (www.facebook.com/ypolitis), Instagram (www.instagram.com/yiannispolitis) ή email στο info@yiannispolitis. Δηλαδή να πληρώσει μετρητά τη μέρα που θα το παραλάβει στη διεύθυνση που ο ίδιος θα ορίσει. Με αυτή τη μέθοδο το δέμα στέλνετε με κούριερ.

15226411_10202440716337321_1452100707_n

Με τι άλλο ασχολείσαι πέραν από το γράψιμο;

Εργάζομαι στο τομέα των Sales και του Marketing σε μια εταιρία στη Κύπρο. Αν και έχω σπουδάσει νομική πιστεύω πως πρέπει να κάνεις κάτι που να γεμίζει το μέσα σου. Η δουλεία αποσπά πολλές ώρες απ’ τη ζωή μας. Οπότε πρέπει να κάνεις κάτι που να περνάς καλά. Και εγώ νιώθω τυχερός μιας και βρήκα αυτή τη στιγμή κάτι που να μου αρέσει πραγματικά.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι για τα επόμενα χρόνια;

Υπάρχουν πολλά μελλοντικά σχέδια. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο ακόμη και στο γράψιμο. Ευελπιστώ να τα καταφέρω. Προς το παρόν έχω μάθει να ζω το παρόν και δεν θέλω να μιλάω πολύ για το μέλλον μιας και η ζωή μας έχει μάθει πως σε δευτερόλεπτα αλλάζουν τα πάντα.

 

Πηγή: http://www.stylista.com.cy/

 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα