Neolaia Cyprus

Γιώργος Σοφοκλέους: Η αυθεντικότητα μέσα από το Custom Apparel “Workshop Limassol” – HANGER

92461a68f6a19ea0782b95ed7cded349_l

Βάζουμε στοίχημα όλοι γνωρίζεται τα ρούχα του, τα βλέπουμε παντού αλλά ποιός κρύβετε τελικά πίσω από αυτά; Ο Λεμεσιανός σχεδιαστής μας καλωσορίζει στο δικό του κόσμο, του Workshop Limassol και μιλά αποκλειστικά στο Men’s Guide. Το πρώτο custom clothes apparel στη Λεμεσό κάνει την εμφάνισή του κάτω από το όνομα Hanger.

Μοναδικότητα, στυλ και πρωτοπορία ίσως είναι λίγα από τα επίθετα που θα τον χαρακτήριζαν. Αγόρια πάρτε σημειώσεις! Ο Γιώργος μας δίνει μαθήματα στυλ after all life is too short to wear boring clothes!

Πως δημιουργήθηκε το HANGER; Συμβολίζει κάτι για σένα;

Η μάρκα Hanger δημιουργήθηκε κατά την περίοδο των σπουδών μου. Για μένα είναι η δουλειά μου και η διατύπωση του δικού μου στυλ που έχει αγαπηθεί εδώ και καιρό.

Γιατί αποφάσισες να επιλέξεις το fashion design ως καριέρα; Υπήρξε κάποιος που σε παρότρυνε; (Πως άρχισαν όλα;)

Αν και δεν προλάβαμε να γνωριστούμε ποτέ με τον παππού μου ήταν πάντα μέσα μου η απορία και το πάθος του για το πως δημιουργούσε ρούχα. Μπαίνοντας σιγά σιγά στο χώρο αυτό αντιλήφθηκα τους λόγους που ένας άνθρωπος μπορεί να το αγαπήσει. Έτσι δειλά δειλά άρχισα και εγώ να αγαπώ αυτή τη δουλειά και να θέλω να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Ίσως να ήταν και ο λόγος που ήθελα να συνεχίσω το έργο του παππού μου.

Υπάρχει ένα άτομο που με ώθησε να ακολουθήσω αυτό το χώρο κατά τη περίοδο μου στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από το δικό μου προσωπικό στυλ , μου πρότεινε πως ίσως ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσω είναι αυτός του fashion design. ‘Έτσι μου μπήκε ας το πούμε το μικρόβιο αυτό μέσα μου και εκεί άρχισαν όλα!

Ποιό είναι το αγαπημένο σου κομμάτι αυτής της δουλειάς;

Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι να ράβω τα ρούχα. Όταν αρχίζω κάτι συνήθως το μεταποιώ σε κάτι άλλο και έτσι βγαίνει ένα τέλειος διαφορετικό στυλ που μέχρι τώρα δεν βρίσκεται στην αγορά της Κύπρου. Μου Αρέσει να φαίνεται η δουλειά , να ξεχωρίζει!

Καθόρισε τη μόδα με μια λέξη;

ΚΥΚΛΟΣ.

Ποιες δεξιότητες κατά τη γνώμη σου είναι απαραίτητες για ένα επιτυχημένο σχεδιαστή μόδας;

Να πρωτότυπη σε ότι κάνει. Να βγάζει πάντα κάτι δικό του μέσα από τα ρούχα που φτιάχνει.

Όπως είπα και πιο πάνω κυνηγώ να κάνω τη διαφορά. Μου αρέσει όταν βλέπει ο άλλος κομμάτια δικά μου να είναι διατυπωμένα στο μυαλό του ως το design του HANGER! Μαθαίνοντας κύριος και από την οικογένεια μου, ακόμη και ο παππούς μου ότι έφτιαχνε το έκανε με ένα τρόπο δικό του τρόπο και ξεχώριζε.

Πώς μένεις ενημερωμένος σχετικά με τη μόδα;

Το κυνηγώ συνεχώς!

Πως είναι να δουλεύεις στη βιομηχανίας της μόδας;

Όπως είπα και πριν είναι ένας κύκλος. Για μένα η μόδα ολοκληρώθηκε το 1980 και από εδώ και πέρα ότι δημιουργείτε έχει εμπνευστή από τις δεκαετίες του 30, 40, 50, 60, και 70.

Ποια είναι τα πιο δυνατά σημεία σου σαν επαγγελματίας;

Ένα δυνατό μου σημείο είναι η ανεξαρτησία μου. Έμαθα να δουλεύω μόνος μου, δεν εξαρτώμαι από κανένα έτσι δεν με επηρεάζει ιδιαίτερα αυτός ο τομέας.

Είμαι ένα low profile άτομο και πιστεύω είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία. Γιατί καταλάβετε η δουλειά μου χωρίς να γίνεται σάλος γύρο στο όνομα μου. Η αδυναμία μου είναι ότι δεν αντιλαμβάνομαι τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο χώρο αυτό. Πολλές φορές βρήκα τη δουλειά μου να μιμητέ. Δεν κυνηγώ όμως να έχω εχθρούς έτσι απλά δημιουργώ το επόμενο fashion statement που θα με χαρακτηρίζει και πάλι.

Πού βλέπεις τον εαυτό σου στα επόμενα δέκα χρόνια;

Να συνεχίζω αυτό που κάνω και ίσως, που ξέρουμε μπορεί να βρεθώ με μια τέλειος διαφορετική γραμμή ρούχων.

Πώς θα περίγραφες το προσωπικό σου στυλ;

Απλό.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή/πρόταση που έχεις πάρει ποτέ;

Όταν μου έγινε η πρόταση τελειώνοντας τις σπουδές μου να κυνηγήσω αυτό που πραγματικά είμαι και να ανοίξω ένα μαγαζί με δικές μου δημιουργίες και μόνο!

Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που εμπνέει το έργο σου;

«Έτσι κάπου χαλαρά πίνοντας μια μπύρα συνήθως μου έρχονται οι πιο τρελές μου ιδέες!»

Τι είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τη διατήρηση της επιτυχίας σου;

Όπως είπα και πριν κάνω αυτό που κάνω χωρίς να κυνηγώ μεγάλες διασημότητες. Μ’ αρέσει, απολαμβάνω αυτό που κάνω γιατί πραγματικά το αγαπώ και βλέπω την αγάπη του κόσμου στη συμπαράσταση και στο πελατολόγιο μου χωρίς να γίνεται σάλος γύρω πίσω από το όνομα μου. Με ένα like περισσότερο ή ένα follow στο Instagram ή στο Facebook ή κάποιο άλλο social media platform δεν θα γίνω πιο αγαπητός ή πιο γνωστός. Αυτά για μένα δεν έχουν σημασία.

Από όλα όσα έχεις δημιουργήσει, έχεις ένα αγαπημένο κομμάτι;

Ένα παλιό μου blazer.

Τι συμβουλή θα πρόσφερες σε κάποιον που σκέφτεται το άνοιγμα ενός καταστήματος ή την έναρξη μιας επιχείρησης;

Αν αγαπά πραγματικά αυτό που κάνει και το κυνηγήσει όσο χρειάζεται θα πετύχει. Βρίσκουμε πάντα πολλά εμπόδια μπροστά μας όμως το κλειδί είναι να μην σε ρίχνει τίποτα και να συνεχίζεις!

 

Πηγή: http://www.mensguide.com.cy/

 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα