Neolaia Cyprus

Πέντε σημαντικές συμβουλές για φοιτητές και νέους απόφοιτους που ψάχνουν τη δουλειά των ονείρων τους

Work It Daily
Work It Daily

Το να βρείτε και να ξεκινήσετε μια «καλή» δουλειά στην εποχή που διανύουμε, είναι πρόκληση. Το να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας είναι ένα ακόμα πιο δύσκολο έργο. Με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ολοένα περισσότεροι νέοι δεν μπορούν να βρουν κάποια απασχόληση, είτε εργάζονται πολλές ώρες με χαμηλούς μισθούς ή ως εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, ενώ οι συνθήκες εργασίας δεν είναι πάντοτε ευχάριστες. Γι’αυτό το λόγο, υπάρχει ανάγκη για δημιουργικότητα ώστε να μπορέσουν οι υπεύθυνοι πρόσληψης να σας ξεχωρίσουν ανάμεσα στο πλήθος.

Η ιστοσελίδα Entrepreneur δίνει πέντε συμβουλές που θα αυξήσουν τις πιθανότητες για την εύρεση της δουλειάς των ονείρων σας.

1. Δημιουργήστε μια επαγγελματική διαδικτυακή παρουσία με το LinkedIn

Το να έχετε μια επαγγελματική διαδικτυακή παρουσία είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που θα σας φέρουν πιο κοντά στην εξασφάλιση της δουλειάς που ονειρεύεστε. Σήμερα, η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για επαγγελματίες είναι το LinkedIn. Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι υπεύθυνοι προσλήψεων και τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού σε πολλές εταιρίες, χρησιμοποιούν το LinkedIn περισσότερο από κάθε άλλη ιστοσελίδα. Δημιουργήστε ένα δυνατό προφίλ, καταγράφοντας την επαγγελματική σας εμπειρία και τα επιτεύγματα.

2. Δικτυωθείτε

 

Αφού έχετε «χτίσει» τη διαδικτυακή παρουσία σας, είναι σημαντικό να αρχίσετε να γνωρίζεστε με επαγγελματίες του δικού σας ή ευρύτερου κλάδου. Αυτό το βήμα ενισχύει την αναγκαιότητα της παρουσίας σας στο LinkedIn, το οποίο πρέπει να προτιμάτε από το Facebook και το Twitter. Μια εναλλακτική του LinkedIn, είναι το κέντρο επαγγελματικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου σας. Αναμφισβήτητα, ένα από τα πολλά κέρδη που έχετε με μια επίσκεψη εκεί, είναι η «σύνδεση» με άλλους απόφοιτους του πανεπιστημίου σας που κατά πάσα πιθανότητα εργάζονται στον ίδιο τομέα με αυτόν που επιθυμείτε να ακολουθήσετε. Οπότε, επικοινωνήστε με το πανεπιστήμιό σας.

3. Εξασφαλίστε πρακτική άσκηση μετά την αποφοίτηση

Άλλο ένα μυστικό που θα οδηγήσει στην ιδανική-για εσάς- δουλειά είναι η ικανότητα της δέσμευσης. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείξετε δέσμευση και πάθος είναι να εξασφαλίσετε κάποια πρακτική άσκηση, μετά την αποφοίτησή σας. Η πρακτική άσκηση σε έναν γνωστό οργανισμό, είναι σημαντική για το βιογραφικό σας, ακόμα και αν δεν είναι αμειβόμενη.

4. Βρείτε έναν καλό μέντορα ή γίνεται εσείς καλοί mentees

Ένας μέντορας πάντα βοηθάει στην επαγγελματική πορεία. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών που ισχυρίζονται ότι έχουν μέντορες για να συμβουλεύονται, αναφέρονται στους γονείς τους. Ένα πιο μικρό ποσοστό κατατάσσει τους καθηγητές, την οικογένεια και τους φίλους ως μέντορες. Ενώ οι συγγενείς, οι καθηγητές, οι φίλοι και άλλοι από τον κοντινό κύκλο είναι μια δελεαστική επιλογή, θα πρέπει να διευρύνετε την αναζήτησή σας. Βρείτε ειδικούς και επαγγελματίες που εργάζονται στον ίδιο κλάδο με εσάς. Βεβαιωθείτε ότι είναι άνθρωποι που έχουν βρεθεί στο στάδιο που βρίσκεστε τώρα και είναι πρόθυμοι να σας καθοδηγήσουν. Μην διστάσετε να τους προσεγγίσετε.

5. Αποκτήστε πιστοποιητικά στον κλάδο που επιθυμείτε να δραστηριοποιηθείτε

Πολλοί απόφοιτοι πιστεύουν ότι τα μαθήματα που διδάχθηκαν στο πανεπιστήμιο, αποτελούν το «εισιτήριο» για τη δουλειά που πάντα ονειρεύονταν. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Οι millennials που μόλις έχουν αποφοιτήσει, έρχονται αντιμέτωποι με τις σκληρές απαιτήσεις της δουλειάς, συνειδητοποιώντας ότι δεν αρκεί μόνο το πτυχίο. Γραφτείτε σε σεμινάρια εξειδίκευσης της επιστήμης σας που εκτός από τις γνώσεις που θα σας δώσουν, θα αποκτήσετε και πιστοποιητικό παρακολούθησης, απαραίτητος παράγοντας για την εξέλιξη της καριέρας σας. Τα σεμινάρια μπορεί να είναι διαδικτυακά και συνεργάζονται με μεγάλες εταιρίες, σιγουρευτείτε απλώς ότι θα σας δοθεί πιστοποιητικό, με τη λήξη του σεμιναρίου.

Πηγή: www.entrepreneur.com

 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα