Neolaia Cyprus

12 κανόνες για να γοητεύετε και να «κερδίζετε» όλους τους ανθρώπους

VERITAS Institute
VERITAS Institute

Ένα από τα βασικά στοιχεία του να γίνεις ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας-ή να προοδεύσεις στην καριέρα σου- είναι να γνωρίζεις πως να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους. Πρέπει να γίνεσαι αμέσως αρεστός, να σε θυμούνται και να θέλουν να δουλέψουν μαζί σου.

Αυτό ισχύει ανεξάρτητα του εάν συναντάς άτομα σε εκδηλώσεις δικτύωσης, βλέπεις νέους πελάτες για πρώτη φορά ή ανταλλάζεις χειραψία με πιθανούς πελάτες-το να μπορείς να γοητεύεις και να «κερδίζεις» τους ανθρώπους αποτελεί μια ουσιαστική δεξιότητα ζωής.

Αλλά πως μπορείς να είσαι σε όλους αρεστός; Πως θα γίνεις το πρόσωπο με το οποίο όλοι θέλουν να μιλήσουν; Οι παρακάτω κανόνες για το πώς θα γοητεύσεις τους πάντες, έρχονται από την ιστοσελίδα Creative Boom.

1) Κανένας δεν ενδιαφέρεται για σένα

Το πιο γρήγορο και εύκολο να θυμάσαι είναι ότι κανένας δεν νοιάζεται για σένα. Δεν θέλουν να σε ξέρουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εαυτός τους.

Γίνε ο τύπος του ανθρώπου που ενδιαφέρεται για τους άλλους γιατί σε όλους μας αρέσει η ευκαιρία να μιλάμε για τον εαυτό μας- φαντάσου επομένως πόσο δημοφιλής θα είσαι εάν επιτρέπεις στους άλλους να μιλούν όσο θέλουν.

Κάνε πολλές ερωτήσεις, να ενδιαφέρεσαι πραγματικά, εξασφάλισε ότι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον συνομιλητή σου, διατήρησε επαφή βλέμματος, χαμογέλα, κάνε και άλλες ερωτήσεις- και το πιο σημαντικό, απολάμβανε να ακούς. Είναι αποκλειστικά θέμα γοητείας και το να επιτρέπεις στους άλλους να μιλούν για τον εαυτό τους είναι ο πιο εύκολος τρόπο για να τους κερδίσεις.

2)  Εάν σου κάνουν ερωτήσεις;

Εάν ακολουθείς τον πρώτο κανόνα και αφήνεις το άλλο άτομο να μιλάει όσο θέλει, στη συνέχεια ίσως σου απευθύνουν ερωτήσεις. Στην περίπτωση αυτή, να είσαι έτοιμος να γοητεύσεις ακολουθώντας τις ακόλουθες συμβουλές- κράτα πάντα τις απαντήσεις σχετικά σύντομες και εύληπτες; απόφευγε μη αναγκαίες λεπτομέρειες και μη φλυαρείς. Να είσαι ταπεινός και να μην επιδεικνύεσαι. Τέλος, μην αναφέρεις τίποτα αρνητικό, πολιτικό ή μη πρέπον…γενικά να είσαι χαλαρός, ευχάριστος και ενδιαφέρον. Με τον τρόπο αυτό δεν θα αποτύχεις.

3) Χρησιμοποίησε τον γλυκύτερο ήχο του κόσμου

Όταν συναντάς κάποιους για πρώτη φορά, επανάλαβε το όνομά τους για να το θυμάσαι και μετά ανάφερέ το ευκαιριακά κατά τη συζήτηση. Επανάλαβέ το άλλη μια φορά όταν τους αποχαιρετάς. Ο ήχος του ονόματός μας είναι ο πιο γλυκός ήχος του κόσμου και οι άλλοι θα έλθουν πραγματικά πιο κοντά σου.

4) Η αδυναμία απωθεί

Οι άνθρωποι οσμίζονται πάντα την αδυναμία, ιδιαίτερα εάν ντρέπεσαι ή δεν δείχνεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Θα αισθανθούν ότι κάτι δεν πάει καλά και ίσως σε αντιπαθήσουν αμέσως. Δούλεψε τις κοινωνικές σου δεξιότητες και απόκτησε αυτοπεποίθηση. Μπες στην αίθουσα με το κεφάλι ψηλά, δείξε στους άλλους τη μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να εκφράζεις τις απόψεις σου.

Αξίζεις πάρα πολλά και δικαιούσαι την επιτυχία όπως οποιοσδήποτε άλλος. Έτσι ύψωσε το ανάστημά σου και να είσαι τολμηρός. Εάν δυσκολεύεσαι, σκέψου ένα πρότυπο αυτοπεποίθησης και αντίγραψε την γλώσσα του σώματός του και τους τρόπους του.

5) Να έχεις τη σωστή γλώσσα σώματος

Η γλώσσα του σώματος είναι πολύ σημαντική, επομένως εξασκήσου μπροστά σε έναν καθρέφτη ή με ένα φίλο μέχρις ότου αποκτήσεις τη σωστή. Σιγουρέψου ότι τα χέρια σου είναι ανοιχτά και όχι σταυρωτά, ότι τα πόδια είναι χαλαρά και γενικά ότι φαίνεσαι χαλαρός και προσιτός.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις καλή γλώσσα σώματος; Προσπάθησε να αισθάνεσαι χαλαρός και άνετος μέσα στο σώμα σου. Άνθρωποι που τείνουν να σταυρώνουν τα χέρια τους ή να καλύπτουν το στόμα τους ή νευριάζουν μπορεί να δείχνουν πολλές ανασφάλειες και αυτό μπορεί να απωθεί.

6) Χρησιμοποίησε τον σωστό τόνο φωνής

Ο τόνος της φωνής είναι εξίσου σημαντικός με τη γλώσσα του σώματος. Πρέπει να αποφεύγεις να φωνάζεις ή να γίνεσαι επιθετικός, και να χρησιμοποιείς ένα χαλαρό και ευγενικό τόνο φωνής. Πρέπει επίσης να εξασκήσεις την τέχνη της αυτοπεποίθησής, δηλαδή πως θα παρουσιάζεις τις απόψεις σου με σιγουριά χωρίς να αμύνεσαι ή να επιτίθεσαι. Δούλεψε επίσης την αυτοεκτίμησή σου και συνήθισε να ακούς τον ήχο της φωνής σου.

7) Χρησιμοποίησε σωστή γλώσσα

Κράτησε τη συζήτηση πάντα σε επαγγελματικό επίπεδο χρησιμοποιώντας ευγενική γλώσσα. Προσπάθησε επίσης να έχεις θετική διάθεση. Μην αναφέρεις πόσο απαίσια πέρασες στις διακοπές σου ή παραπονιέσαι για την οικονομική κατάσταση. Γοήτευσε τους μιλώντας για ευγενικά, επαγγελματικά και ευχάριστα θέματα.

8) Χαμογέλα!

Το χαμόγελο είναι κολλητικό. Όλοι συμπαθούν ένα ευτυχισμένο άτομο, για αυτό χαμογέλα και να χαίρεσαι την παρέα των άλλων. Η χαρούμενη διάθεση σου θα λάμπει και θα σε κάνει πολύ αρεστό. Αντίθετα, εάν είσαι δύσθυμος ή αδιάφορος- αυτό θα γίνει εμφανές και δεν θα αφήσεις πολύ καλή πρώτη εντύπωση, επομένως χαμογέλα!

9) Επαίνεσε τους άλλους αντί να μπλέκεσαι σε κουτσομπολιά

Είτε βρίσκεσαι σε εκδήλωση δικτύωσης ή σε κάποια συνάντηση, ορισμένοι μπορεί να εκφράζονται για άλλα άτομα με αρνητικό τρόπο. Για να το αντιμετωπίσεις αυτό, μην τους ακολουθήσεις, αντίθετα πες κάτι θετικό για τα άτομα αυτά ή την εταιρεία. Εάν θέλεις να γοητεύεις τους άλλους, απόφευγε τα μαχαιρώματα στην πλάτη και γίνε ένα καλό άτομο.

10) Βρες τα ενδιαφέροντά τους

Εάν η συζήτηση είναι βαρετή, προσπάθησε να ανακαλύψεις τα χόμπι και τα πάθη του συνομιλητή. Όταν βρεις ένα θέμα που κάνει τα μάτια τους να λάμψουν, κάνε πολλές ερωτήσεις και ενδιαφέρσου πραγματικά για το πάθος τους, ακόμα και αν δεν σε αφορά. Θα σε αγαπήσουν για αυτό.

11) Μη σκοπεύεις μόνο στο να ευχαριστείς τους άλλους

Θα πρέπει κάποτε να εκφράσεις άποψη με την οποία οι άλλοι θα διαφωνούν. Και στην περίπτωση αυτή, να είσαι ειλικρινής και έντιμος. Να θυμάσαι ότι το να γοητεύεις δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά πρέπει να ευχαριστείς τους άλλους. Πρέπει πάντα να πιστεύεις στον εαυτό σου και τις αρχές σου. Οι άνθρωποι πάντα θα σέβονται τη γνώμη σου- απλά σιγουρέψου ότι την εκφράζεις με τον σωστό τρόπο.

12) Να θυμάσαι τις μικρές λεπτομέρειες

Για να παραμείνεις γοητευτικός, γράψε τις λεπτομέρειες για τους ανθρώπους ώστε να τις θυμάσαι την επόμενη φορά που θα τους συναντήσεις. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δείξεις ότι νοιάζεσαι ενώ τους κάνεις να αισθάνονται σημαντικοί.

Πηγή: www.creativeboom.com

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα