Neolaia Cyprus

Πέντε πρωινές συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων

 

Butterbin.com
Butterbin.com

 

Ανάμεσά μας υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που ξυπνάνε γεμάτοι ενέργεια και τους είναι εξαιρετικά εύκολο να οργανώνονται και να έχουν καλή σχέση με τον χρόνο, με αποτέλεσμα να φτάνουν στην επιτυχία πιο εύκολα. Τι κάνουν καλά;

 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνηθίζουν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα την πρώτη ώρα κάθε ημέρας, τα οποία τους βάζουν στον δρόμο της ει δυνατόν εγγυημένης επιτυχίας, υποστηρίζει ο Lee Biggins, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εύρεσης εργασίας, CV-Library.

 

Μάλιστα, ο Biggins αποκαλύπτει στη Daily Mail τις 5 κορυφαίες πρωινές συνήθειες των πιο επιτυχημένων ανθρώπων, σημειώνοντας ότι τα πάντα συνοψίζονται σε μία σκέψη -πως αν θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί και να έχουμε μία επιτυχημένη μέρα, το σημαντικό είναι να βεβαιωθούμε ότι έχουμε την απαραίτητη ενέργεια και είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας.

 

Με βάση αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, ποια είναι τα 5 βήματα που ακολουθούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι την πρώτη ώρα κάθε ημέρας, τα οποία αξίζει να αντιγράψουμε;

 

Γυμνάζονται

 

Το πρωινό τρέξιμο ή μία μορφή εκγύμνασης του σώματος πριν τη δουλειά είναι απαραίτητα. Έτσι, καθαρίζει το μυαλό και την ψυχή μας και ο οργανισμός μας μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις που είναι πιθανό να προκύψουν μέσα στην ημέρα.

Τρώνε ένα υγιεινό πρωινό

Δεν γίνεται να είμαστε παραγωγικοί αν δεν τροφοδοτούμε το σώμα μας σωστά. Ο πρωινός εφοδιασμός με τα κατάλληλα καύσιμα είναι σημαντικός, καθώς ένα καλό πρωινό, υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειάς μας και οδηγεί στην αύξηση της παραγωγικότητάς μας.

Καθαρίζουν το inbox τους

Η «υπόθεση e-mail» είναι πονεμένη ιστορία. Οι περισσότεροι από εμάς αφήνουμε μεγάλο όγκο μηνυμάτων στα εισερχόμενά μας, επιλέγοντας να ασχοληθούμε μαζί τους στο τέλος της ημέρας ή όταν βρούμε χρόνο (κάτι που στην πραγματικότητα συνεπάγεται ολοκληρωτική αναβολή της ανάγνωσής τους).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο φάκελος των εισερχομένων να γεμίζει σταδιακά -και πάντα, νωρίτερα από ό,τι υπολογίζουμε-, τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα να βρίσκονται σε πλήρη ακαταστασία και εμείς σε πανικό. Αν χρειαστεί να ανατρέξουμε σε ένα e-mail, η αναζήτησή του γίνεται βάσανο, ενώ μόνο η εικόνα ενός υπερχειλισμένου inbox μάς προκαλεί πονοκέφαλο.

Ποιος ζημιώνει στην πραγματικότητα; Η παραγωγικότητά μας και η πιθανότητα να πετύχουμε όποιον στόχο έχουμε. Για αυτό οι επιτυχημένοι άνθρωποι «καθαρίζουν» το inbox τους κάθε (κάθε) πρωί, μόλις κάτσουν στο γραφείο.

Καθορίζουν στόχους για κάθε ημέρα

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν σαφείς στόχους μέσα στην ημέρα, για αυτό και καταφέρνουν να τους πετυχαίνουν, είτε πρόκειται για κάτι απλό είτε για κάτι περίπλοκο. Αφού καθαρίζουν το inbox τους, ξέρουν τι επείγει, αλλά δεν μένουν εκεί. Ξεκαθαρίζουν ότι ο Α και ο Β είναι οι στόχοι της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο ξέρουν ακριβώς τι έχουν να κάνουν μέχρι το τέλος της ημέρας, αλλά το γεγονός της ύπαρξης των στόχων από μόνο του λειτουργεί και ως το κίνητρό τους για την επιτυχία.

Ορίζουν μια λίστα προτεραιότητας

Σχετικά με την παραπάνω συνήθεια, μετά τον καθορισμό των στόχων, ο Bennings λέει ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι, καθορίζουν ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί από αυτούς, φτιάχνοντας μία λίστα στην οποία τους ταξινομούν με σειρά προτεραιότητας. Έτσι, δεν «χάνονται» μέσα στην ημέρα, απασχολούμενοι με πράγματα εκτός των υποχρεώσεών τους. Μία ματιά στη λίστα με τα βασικά καθήκοντα της ημέρας τούς επιτρέπει να αναγνωρίζουν αν διατηρούν καλό ρυθμό ή αν χρειάζεται να επιταχύνουν/επιβραδύνουν και τελικά, να παραμένουν παραγωγικοί και επιτυχημένοι.

Φαντάζουν απλές, αλλά αλήθεια τις τηρούμε αυτές τις συμβουλές; Αν όχι, αύριο ας τις δοκιμάσουμε. Τι λέτε;

Πηγή: www.pathfinder.gr

 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα