Neolaia Cyprus

Παρουσιάστηκε το παιχνίδι iWhiz από την ΜΤΝ και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού που εκπαιδεύει τα παιδιά σε θέματα ασφάλειας και σωστής χρήσης του διαδικτύου

stylista.com.cy
stylista.com.cy

Η ΜΤΝ και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου, στην παρουσία και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, το καινοτόμο διαδικτυακό παιχνίδι iWhiz. Στη δημιουργία του παιχνιδιού συνέβαλαν εκπαιδευτικοί Πληροφορικής αλλά και ψυχολόγοι υπό την επίβλεψη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Το iWhiz στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των μαθητών της Κύπρου όσον αφορά την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Το iWhiz αποτελεί πηγή γνώσεων και πληροφόρησης αλλά ταυτόχρονα και μια ευχάριστη ενασχόληση για τους μαθητές καθώς πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων / απαντήσεων στο οποίο οι μαθητές προκαλούν ο ένας τον άλλο σε διάφορα τεστ. Οι μαθητές παίζουν μεταξύ τους ατομικά, μαζεύοντας έτσι βαθμούς για το προσωπικό τους σκορ, αλλά και ομαδικά, μαζεύοντας βαθμούς και για το σχολείο τους. Με το τέλος κάθε διαγωνισμού τα τρία πρώτα σχολεία θα βραβευτούν από την ΜΤΝ με 8 tablet Alcatel Pixi 3 10” WiFi & Keyboard, ενώ οι τρεις πρώτοι μαθητές θα κερδίσουν από ένα iPad mini2 WiFi 32Gb.

Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται οι μαθητές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Η ασφάλεια στο διαδίκτυο (50%), Γνώσεις τεχνολογίας και πληροφορικής (35%) και Γενικές γνώσεις (15%). Την εποπτεία του περιεχομένου του iWhiz ανέλαβε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου μέσα από προετοιμασία που διήρκησε ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι η χρήση του iWhiz είναι εντελώς δωρεάν (δεν περιλαμβάνει καν διαφημιστικά banners). Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε λειτουργικά Android και iOS και απευθύνεται σε μαθητές 12 – 16 ετών.

stylista.com.cy
stylista.com.cy

Στόχος του iWhiz είναι να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους μαθητές για το πώς να αποφεύγουν τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό (Cyberbullying) και πώς να χρησιμοποιούν θετικά το διαδίκτυο, το οποίο προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για γνώση, επικοινωνία και ψυχαγωγία.

Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, τόνισε ότι «Η δημιουργία του διαδικτυακού διαδραστικού παιχνιδιού iWhiz είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού στοχεύει στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των νέων σε θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Ο Υπουργός υπογράμμισε πως «προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι να προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των μαθητών στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο αλλά και να τους εκπαιδεύσει, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κινδύνους που πιθανόν να προκύψουν κατά τη χρήση του». Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πρόσθεσε, θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την ΜΤΝ προκειμένου να προωθηθεί και να παρουσιαστεί το παιχνίδι iWhiz στα Γυμνάσια της Κύπρου, αφού μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν σωστή συμπεριφορά και στάσεις απέναντι στη χρήση του διαδικτύου σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία».

Ο CEO της MTN, Philip Van Dalsen, από την πλευρά του τόνισε: «Εμείς, στην ΜΤΝ, πιστεύουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή όλων μας, καθώς το διαδίκτυο προσφέρει άπλετες ευκαιρίες στους μαθητές για να συμμετάσχουν, να μάθουν και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σωστής και θετικής χρήσης του διαδικτύου, του πιο χρήσιμου εργαλείου στην αναζήτηση γνώσης και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ελπίζουμε ότι τα σχολεία στην Κύπρο και οι μαθητές θα εγκαταστήσουν το παιχνίδι και θα διασκεδάσουν, μαθαίνοντας παράλληλα πάρα πολλά σε ό,τι αφορά την ασφαλή χρήση του διαδικτύου».

stylista.com.cy
stylista.com.cy

Τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού παρουσίασε ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού, ο οποίος αποτελεί τον πρεσβευτή του iWhiz και θα διεκπεραιώσει της παρουσιάσεις του παιχνιδιού στα σχολεία.

 

Η ΜΤΝ συνεχίζει να προσφέρει πάντα περισσότερα – εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζει πρωτοβουλίες και προγράμματα που κινητοποιούν τους ανθρώπους να επωφεληθούν από τη ψηφιακή τεχνολογία για να βελτιώσουν τη ζωή τους.

 

 

Σχετικά με την ΜΤΝ

Η ΜΤΝ Κύπρου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη χώρα, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου. Διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο σημείων πώλησης ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας από οποιαδήποτε άλλη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο με 16 ΜΤΝ Stores  καθώς και το ηλεκτρονικό της κατάστημα MTN e-Store. Είναι μέλος του πολυεθνικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου εταιριών MTN Group, που λειτουργεί σε 22 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, και Αφρική και εξυπηρετεί περισσότερα από 231 εκατομμύρια καταναλωτές. Η ΜΤΝ πρωταγωνιστεί στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κύπρου, τόσο μέσω των 400 εργαζομένων της, όσο και ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, με δεκάδες προγράμματα στους τομείς του αθλητισμού, της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού.

Πηγή: www.stylista.com.cy

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα