Neolaia Cyprus

Ευγενία Παναγοπούλου: Όσα μας λέει για την πορεία της, την ζωή της, και τον ερχομό της στην Κύπρο

dsc_9574_planbe-660x495

Η Ευγενία Παναγοπούλου βρίσκεται στο νησί μας, και μας μιλάει για όλα.! Αποκλειστικά στο stylista.com.cy μιλάει για την πορεία της, την απόφασή της να απέχει για ένα διάστημα, αλλά και για τον ερχομό της στο νησί μας.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την ηθοποιία; Ήταν όνειρο από μικρή ή ήταν κάτι που προέκυψε;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω ηθοποιός. Πάντα ασχολούμουν με το θέατρο συμμετέχοντας σε ομάδες και μόλις τελείωσα το σχολείο πήγα αμέσως σε δραματική σχολή. Είμαι ηθοποιός τα τελευταία 8 χρονιά.

Μίλησε μας λίγο για την πορεία σου.

Το 2008, αποφοίτησα από την δραματική και από τότε σιγά σιγά άρχισα να δουλεύω και εσείς να με μαθαίνεται μέσα από την δουλειά μου. Ξεκίνησα με την παράσταση ” Σήμα Κινδύνου” στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία του Αγγέλου Αντωνόπουλου. Ταυτόχρονα μετά από κάποιες μικρές συμμετοχές σε διάφορα τηλεοπτικά Σίριαλ ήρθε “Η Ζωή της Άλλης” ένα καθημερινό Σίριαλ που μου έμαθε πάρα πολλά. Τον ίδιο χρόνο είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον κ. Γεωργό Κιμούλη στη θεατρική κωμωδια ” Μαίρη Μαίρη”. Μέτα ακολούθησε η “Κλινική περίπτωση ” σε σκηνοθεσία Αντρέα Μορφονιού, “Τα σημεία και Τέρατα” σε σκηνοθεσία της Μαρίας Λαφη και θεατρικά το “Αθώος ή Ένοχος” σε σκηνοθεσία του Κώστα Σπυροπουλου. Το 2013-2015 βρισκόμουν στο Λονδίνο για περεταίρω σπουδές πάνω στο αντικείμενο μου. Και από φέτος είμαι στο καινούργιο καθημερινό Σίριαλ για το Mega Κύπρου και Star Ελλάδος με τον τίτλο “Ζωή μου” σε σκηνοθεσία Βάσω Βάσου, Σπύρου Μιχαλόπουλου και Αλέξανδρου Πανταζουδη.

dsc_9549_planbe-768x1160

Αρκετοί ηθοποιοί βλέπουμε να διαχωρίζουν την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα από τα τρία. Εσύ τι πιστεύεις;

Είναι κάτι τελείως διαφορετικό η τηλεόραση, το θέατρο και ο κινηματογράφος. Δεν ξεχωρίζω τίποτα. Προσπαθώ να υπηρετήσω κάθε φορά το οποίο είδος, κείμενο μου δοθεί όπως πρέπει και όσο καλύτερα μπορώ!

Ξεχωρίζεις κάποια από τις δουλειές που έχεις κάνει μέχρι στιγμής;

Είναι πολύ νωρίς να το κάνω. Θεωρώ πως μετά από αρκετά χρόνια θα μπορώ να πω. Το ίδιο δεν συμβαίνει άλλωστε και με τους ανθρώπους που έρχονται στην ζωή μας; Μετά από καιρό ξέρουμε πως έχουν γράψει μέσα μας. Και μόνο τότε μπορούμε να πούμε!

Με ποια κριτήρια επιλέγεις μια δουλειά;

Είναι πολλοί παράγοντες. Βέβαια έχουν γίνει και πολύ δύσκολες οι εποχές. Παρόλα αυτά προσπαθώ πάντα τα κριτήρια μου να είναι πρώτα το κείμενο, η ιστορία, αμέσως μετά ο ρόλος που έχω να υποδυθώ. Τι έχω να πάρω και να καταφέρω σαν ηθοποιός, προσπαθώ σε κάθε μου δουλειά να ανεβάζω τον πήχη. Μέτα έρχονται οι συντελεστές και τέλος όλα τα υπόλοιπα.

dsc_9598_planbe-768x1160

Πώς προέκυψε ο ερχομός σου και η συνεργασία στην Κύπρο;

Φέτος έχω μια υπέροχη ιστορία στα χέρια μου από την κ. Καρμελα Κατσαμενη, ο Ρόλος της Βετας είναι τόσο διαφορετικός και όλοι μου οι συνεργάτες υπέροχοι. Φέτος νιώθω πολύ όμορφα στην “Ζωή μου”. Ήταν μια πρόταση που μέσα σε λίγες ώρες μόνο, με έκανε να πω το ναι με απίστευτη σιγουριά!

Μίλησε μας λίγο για τον ρόλο σου.

Η Βετα είναι ένα κλεμμένο παιδί από τα 11 της χρόνια. Ωρίμασε πολύ βίαια και άγρια μέσα σε ένα πορνείο. Το μοναδικό όνειρο της ήταν να φύγει κάποτε από εκεί! Ήταν τυχερή και τελικά με την βοήθεια του Γιάννη τα καταφέρνει και προσπαθεί σιγά σιγά να ζήσει μια όμορφη και κανονική ζωή. Φυσικά τίποτα δεν είναι εύκολο στην αρχή, πόσο μάλλον για έναν άνθρωπο με αυτή την τραυματική εμπειρία. Η ζωή της… της επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τους ανθρώπους που με διάλεξαν και με εμπιστεύτηκαν για αυτόν τον ρόλο.

Μένεις μόνιμα εδώ ή πηγαινοέρχεσε στην Ελλάδα;

Μένω μόνιμα. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς λόγω τον απαιτήσεων της σειράς.

Γνωρίζουμε πως για ένα διάστημα απουσίαζες στο Λονδίνο. Τι σε έκανε να πάρεις μια τέτοια απόφαση;

Είχα ανάγκη να ξεφύγω από όλους και από όλα. Να βρω τον εαυτό μου και να αναθεωρήσω πολλά πράγματα μέσα μου, για έμενα και την δουλειά μου. Επένδυσα πολύ στην δουλειά μου, παρακολουθώντας σεμινάρια και υπενθυμίζοντας μου, ακόμα μέχρι και σήμερα, ότι όταν αγαπάς δεν πρέπει πότε να επαναπαύεσαι, αντιθέτως πρέπει να προσπαθείς κάθε μέρα να μάθεις κάτι καινούργιο και να κάνεις κάτι διαφορετικό, στη ζωή σου, στην δουλειά σου, σε όλα!

Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα ήθελες να υποδυθείς μελλοντικά;

Πολλοί! Αγαπάω το θεατρο και πόσο μάλλον το αρχαίο Δράμα! Εύχομαι να μου δοθούν οι ευκαιρίες και να μπορέσω μέσα από σπουδαία έργα να μάθω και δοκιμάσω.

Ποια εφόδια είναι απαραίτητα για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής;

Μια ακριβεστερη απάντηση θα σας την έδινε κάποιος ηθοποιός με πολύ περισσότερα χρόνια από εμένα. Είναι πολλά τα εφόδια που χρειάζεσαι όμως από ένα ξεκινάνε πιστεύω όλα, η αγάπη για αυτή την δουλειά και ο προσωπικός στόχος του καθένα.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε έχει επηρεάσει τον χώρο;

Αφάνταστα. Με έχει επηρεάσει και εμένα σε μεγάλο βαθμό. Εύχομαι σύντομα να καλυτερέψουν τα πράγματα για όλους μας!

dsc_9581_planbe-768x1160

Τι σε χαλαρώνει από την ένταση της δουλειάς;

Να επιστρέψω σπίτι και να κάνω ένα χλιαρό μπάνιο ή να βγω για ένα πότο.

Έχεις χρόνο για την προσωπική σου ζωή;

Όταν θες όλα τα προλαβαίνεις!

Πως σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Με βρίσκετε πολύ καλά στην υγεία μου, πολύ χαρούμενη και γεμάτη με όσα ήθελα να έρθουν στην ζωή μου.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου προσωπικά αλλά και επαγγελματικά;

Επαγγέλματα: τηλεοπτικά θα είμαι στην “Ζωή μου” για όσο θα πάει η ιστορία μας. Θεατρικά ανυπομονώ για το επόμενο μου βήμα. Είμαι πολύ ανοικτή σε προτάσεις μιας και βρίσκομαι στην Κύπρο και θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τους ανθρώπους εδώ.

Και προσωπικά … It takes two to tango!

Ποιο είναι το μότο σου;

Υγειά και ξεκάθαρη θέληση για όλα!

Πηγή: http://www.stylista.com.cy/

 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα