Neolaia Cyprus

Τα 6 μηνύματα που δεν πρέπει να σας στείλει ο σύντροφός σας – Τι σημαίνουν;

minimata-peristeri-sxeseis-650

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι σχέσεις των ζευγαριών φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου. Κάποιοι από αυτούς είναι η απώλεια της εμπιστοσύνης, η κακή επικοινωνία, τα ψέματα ή η απάτη.

Συχνά, η φθορά αυτή δεν γίνεται αντιληπτή λόγω του φρενήρη ρυθμού της ζωής μας. Ένας τρόπος όμως για να αναγνωρίσουμε πως κάτι δεν πάει καλά είναι τα μηνύματα που μας στέλνει στο κινητό, τις δημοφιλείς εφαρμογές ή τα social media.

 

 

Η προσεκτική ανάγνωση των μεταξύ σας μηνυμάτων μπορεί να αποκωδικοποιήσει το πραγματικό μήνυμα του αποστολέα που συχνά κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Αν λοιπόν ο σύντροφός σας, σας στείλει κάποιο από τα παρακάτω μηνύματα… προσοχή!

«Πρέπει να μιλήσουμε»

Αυτό το μήνυμα είναι πολύ επικίνδυνο γιατί αφήνει πολλές αμφιβολίες για το τι εννοεί και αφήνει την φαντασία σας να καλπάζει: Τι έκανα; Τι θέλει να πει; Τότε η σχέση σας έχει πρόβλημα. Το καλύτερο είναι να το ξεκαθαρίσετε. Αν ο σύντροφός σας έχει κάτι μαζί σας και δεν σας το λέει ευθέως μπορείτε να παρατηρήσετε τις αντιδράσεις του και να καταλάβετε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.

«Έχω επαγγελματικό ραντεβού, θα αργήσω να επιστρέψω. Γεια»

Δεν σας ζητά την άδεια αλλά σας ανακοινώνει πως απλά θα αργήσει και δεν θα επιστρέψει στο σπίτι την συνηθισμένη ώρα. Είναι ένα μήνυμα  με το οποίο σας φέρνει προ τετελεσμένου και από αυτό  προκύπτει πως δεν ενδιαφέρεται για το πώς νιώθετε ή αν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα το σπίτι.

Αυτού του είδους τα μηνύματα πολλοί άνδρες τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν τις απιστίες τους. Έτσι ανακαλύπτουν μίτινγκ, συναντήσεις, εκδηλώσεις και συνέδρια που ή δεν υπάρχουν ή οι ίδιοι δεν πατάνε το πόδι τους σε αυτά.

Αν λαμβάνετε τέτοια μηνύματα συχνά καλό θα είναι να βάλετε τα όριά σας.

«Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο. Έχω μπερδευτεί»

Μπερδεμένος; Από τι; Στις σχέσεις που ρέουν και υπάρχει αγάπη δεν υπάρχει χώρος για σύγχυση. Κάποια ζευγάρια περνούν διαστήματα χώρια για να δυναμώσουν την αγάπη τους ή να βγουν από την ρουτίνα αλλά κάποιες φορές αυτά τα διαλείμματα είναι καταστροφικά. Για να πάρετε λοιπόν μία τέτοια απόφαση πρέπει να το σκεφθείτε σοβαρά και να λάβετε υπόψιν σας όλα τα δεδομένα.

«Είμαι πολύ κουρασμένος. Δεν θέλω να έρθω στην οικογενειακή συνάντηση»

Όταν πρόκειται για συνάντηση της δική σας οικογένειας ο σύντροφός σας έχει πάντα κάποια δικαιολογία για να μην έρθει χωρίς να τον νοιάζει πως σας κάνει να νιώθετε αυτή η απόφασή του. Να θυμάστε πως ακόμη κι αν δεν του αρέσει θα πρέπει να κάνει μία προσπάθεια να σας συνοδεύει στις οικογενειακές συναντήσεις.

Από την πλευρά σας, αποφύγετε να σπάσετε τους δεσμούς με την οικογένειά σας γιατί οι δικοί μας άνθρωποι είναι τελικά αυτοί που μας στηρίζουν ανιδιοτελώς στις δύσκολες καταστάσεις.

«Αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου, ρώτα τη μητέρα μου»

Δεν υπάρχει χειρότερη αμφισβήτηση από το όταν ο σύντροφός σας αμφιβάλει για τις ικανότητές σας και σας παραπέμπει… στη μητέρα του.

Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλές μητέρες και οι σχέσεις μητέρας – γιου είναι σεβαστές αλλά αν ο σύντροφός σας δεν πιστεύει πως μπορείτε μόνες σας να λύσετε κάποιο πρόβλημα αυτό είναι κακό σημάδι.

«Αυτό το κόκκινο φόρεμα θα φορέσεις; Σε κάνει πολύ χοντρή»

Προγραμματίζετε μία έξοδο και σας ρωτάει τι θα φορέσετε. Όταν του λέτε με αυτοπεποίθηση πως σκοπεύετε να βάλετε το κόκκινο φόρεμα που βάλατε και πριν λίγες μέρες σας λέει πως σας δείχνει χοντρή. Αυτό, όμως, ισοδυναμεί με ψυχολογική βία γιατί καταρρακώνει την αυτοεκτίμησής σας.

Είναι καλό ο σύντροφός μας να ενδιαφέρεται για την εμφάνισή μας αλλά υπάρχουν τρόποι να δείχνουν την έμπρακτη έγνοια τους για την υγεία και την εμφάνισή μας χωρίς να μας προσβάλουν.

Αν σας στέλνει συχνά τέτοιου είδους μηνύματα συζητήστε ανοιχτά μαζί του το πώς σας κάνουν να νιώθετε.

πηγή:koolnews.gr

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα