Neolaia Cyprus

Belle & Sebastian: The adventure continues

COPYRIGHT-eric-travers---2014-radar-films---epithete-films---gaumont---m6-films---rhone-alpes-cinema-ressources-2015-09-08_19-24-19_B&S2_124_0038

Μπελ & Σεμπάστιαν: Η περιπέτεια συνεχίζεται

Από τις 15 IANOYAΡΙΟΥ στους κινηματογράφους
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & THE MALL OF CYPRUS Λευκωσία,
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & ΡΙΟ Λεμεσός,
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ Λάρνακα,
ΤΗΕ ΜΑLL OF PAPHOS Πάφος.
Πρωταγωνιστούν: Felix Bossuet
Tcheky Karyo
Tierry Neuvic
Margaux Chatelier
Alison Tolman

Σκηνοθέτης: Christian Duguay
Συνέχεια των περιπετειών του Σεμπαστιάν
και της σκυλίτσας Μπελ σε μια ακόμη αθώα,
παιδική περιπέτεια.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το γλυκύτατο δίδυμο επιστρέφει για μία ακόμη περιπέτεια γεμάτη συναίσθημα, ανθρωπιά αλλά και δράση!

Τέλεια ταινία για την ατμόσφαιρα των ημερών. Περιπέτεια καλής παλιάς κοπής για μικρούς θεατές που το μυαλό τους δεν έγινε κουρκούτι από τις πολλαπλές οθόνες. Καλό και καλαίσθητο παραμύθι για παιδιά η συνέχεια από το πρώτο μέρος του λογοτεχνικού έργου της Σεσίλ Ομπρί.

Σεπτέμβρης 1945 και στο χωριό γιορτάζουν το τέλος του πολέμου. Ο Σεμπαστιάν και ο παππούς Σεζάρ δε βλέπουν την ώρα να υποδεχτούν την Αντζελίνα που επιστρέφει από το μέτωπο με αμερικάνικο αεροπλάνο. Αλλά τα νέα είναι δυσάρεστα: το χωριό μαθαίνει ότι το αεροπλάνο της Αντζελίνα έπεσε σε ένα πυκνό δάσος και όλοι θρηνούν το χαμό της. Όλοι εκτός από τον παππού του Σεμπαστιάν, ο οποίος ξέρει έναν άνδρα που μπορεί να τους βοηθήσει να την βρουν και πάλι.

Έτσι ξεκινά η αποστολή διάσωσης της Ανζελίνα, που επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους, ταλαιπωρίες αλλά και ένα μυστικό που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές των δύο φίλων.

COPYRIGHT-c-eric-travers---2014-radar-films---epithete-films---gaumont---m6-films---rhone-alpes-cinema-ressources-2015-09-04_18-33-37_B&S2_10_0011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η ιστορία του μικρού Σεμπαστιάν και της αγαπημένης του σκυλίτσας, Μπελ, ξεκίνησε στη φαντασία της Γαλλίδας ηθοποιού Σεσίλ Ομπρί. Η Ομπρί έγραψε το ομότιτλο μυθιστόρημα, που έγινε αμέσως μπεστ σέλερ, και έπειτα ανέλαβε το σενάριο και τη σκηνοθεσίας της τηλεοπτικής σειράς που ζωντάνεψε για πρώτη φορά τον κόσμο του βιβλίου.

Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον γιο της Ομπρί, Μεχντί Ελ Γκλάουι, η σειρά προβλήθηκε από το 1965 ως το 1970 με τεράστια επιτυχία, ενώ το ίδιο δημοφιλής αποδείχθηκε και η μεταγλωττισμένη εκδοχή της στη Μεγάλη Βρετανία, όπου θεωρείται πλέον μία από τις κλασικότερες παιδικές ιστορίες – το διάσημο ροκ γκρουπ Belle & Sebastian, μάλιστα, πήρε το όνομά του από αυτήν. Η σειρά έχει επίσης ταξιδέψει σε πολλές χώρες της Ευρώπης και τις Η.Π.Α., όπως και την Ιαπωνία σε anime εκδοχή.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της κινηματογραφικής μεταφοράς στο «Μπελ & Σεμπαστιάν, Δυο Αχώριστοι Φίλοι» το 2013, η ιστορία συνεχίζει ξαναβρίσκοντας τους δύο ήρωες τέσσερα χρόνια μετά, στη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι σεναριογράφοι Ζιλιέτ Σαλές και Φαμπιάν  Σουάρες επιστρέφουν στο σενάριο, που αυτή τη φορά διευρύνει το σύμπαν του Σεμπαστιάν και της Μπελ, και τους φέρνει αντιμέτωπο με μεγαλύτερες περιπέτειες. «Στην πρώτη ταινία, παρακολουθήσαμε την αρχή μιας φιλίας, του μοναχικού Σεμπαστιάν με την αδάμαστη Μπελ. Στην δεύτερη ταινία θέλαμε έναν άλλο ρυθμό, με περισσότερη δράση και περισσότερη έμφαση στην οικογένεια. Ο Σεμπαστιάν είναι έτοιμος να αφήσει πίσω την οικογενειακή φωλιά και έρχεται σε επαφή με τα προβλήματα του κόσμου των ενήλικων, όπως και την δυσκολία του να επιλέγεις. Φεύγει μαζί με έναν άγνωστο αεροπόρο, έναν άνδρα που σκιαγραφήσαμε σαν συνδυασμό του Ιντιάνα Τζόουνς και του Χαν Σόλο, σε αναζήτηση της Αντζελίνα» δηλώνουν.

Αυτή τη φορά τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Κριστιάν Ντιγκέ, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση των παραγωγών έχοντας ενθουσιαστεί με το γεμάτο δράση και συγκίνηση σενάριο. «Η δραματουργική ραχοκοκαλιά του σεναρίου ήταν πολύ ξεκάθαρη εξαρχής. Γοητεύτηκα από τις σχέσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες αλλά και αυτό που έφερναν οι καινούριοι ήρωες. Η σχέση ανάμεσα στον Σεμπαστιάν και την Μπελ εξελίσσεται, κάτι που είναι ιδιαίτερα δυνατό και συγκινητικό. Το σενάριο έχει τον ιδανικό τόνο και συγκινεί χωρίς να δραματοποιεί καταστάσεις – συνδυάζει στην εντέλεια την περιπέτεια, τη συγκίνηση, τις ανατροπές και το χιούμορ. Για έναν δημιουργό είναι πραγματικά δώρο να έχεις να κάνεις με μια τόσο πλούσια ιστορία» επισημαίνει. 

COPYRIGHT-eric-travers---2014-radar-films---epithete-films---gaumont---m6-films---rhone-alpes-cinema-ressources-2015-09-08_19-13-01_B&S2_62_0004 COPYRIGHT-eric-travers---2014-radar-films---epithete-films---gaumont---m6-films---rhone-alpes-cinema-ressources-2015-09-08_19-22-45_B&S2_105_0040 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα