Neolaia Cyprus

Η συγκλονιστική μαρτυρία της Ίζομπελ που βρισκόταν μέσα στο θέατρο την ώρα της επίθεσης

«Έκανα τη νεκρή για μια ώρα»

Η Ίζομπελ είναι 22 χρονών και βρέθηκε στο θέατρο όπου έγινε η ροκ συναυλία που μετατράπηκε σε σφαγή δεκάδων ανθρώπων. Η ίδια δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα στο facebook τη μαρτυρία της που είναι άκρως συγκλονιστική.

«Ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα συμβεί σε σένα. Ήταν απλά μια Παρασκευή βράδυ σε ένα rock show. Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο χαρούμενη και όλοι χόρευαν και χαμογελούσαν. Και ξαφνικά όταν οι άνδρες μπήκαν από την μπροστινή είσοδο και άρχισαν να πυροβολούν όλοι πιστέψαμε πως ήταν μέρος του show. Δεν ήταν απλά μια επίθεση τρομοκρατών, ήταν σφαγή.

Δεκάδες ανθρώπων πυροβολήθηκαν ακριβώς μπροστά στα μάτια μου. Πισίνες αίματος δημιουργήθηκαν στο πάτωμα. Κλάματα ανδρών που κρατούσαν τα ξεψυχισμένα σώματα των γυναικών τους διαπέρασαν τον χώρο της συναυλίας. Οικογένειες διαλύθηκαν μέσα σε μια στιγμή. Σοκαρισμένη και μόνη μου, προσποιούμουν ότι ήμουν νεκρή για πάνω από μια ώρα, ξαπλωμένη ανάμεσα σε ανθρώπους που κοιτούσαν τους αγαπημένους τους να είναι ακίνητοι. Κρατούσα την αναπνοή μου, προσπαθούσα να μην κουνιέμαι, να μην κλαίω, να μην δώσω σε αυτούς τους ανθρώπους τον φόβο που ήθελαν να δουν πάνω μου. Ήμουν απίστευτα τυχερή που επέζησα. Αλλά τόσος πολύς κόσμος δεν τα κατάφερε. Άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί για τον ίδιο λόγο που ήμουν και εγώ, για να περάσουμε μια ευχάριστη βραδιά Παρασκευής.

Αυτός ο κόσμος είναι σκληρός. Και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τονίσει τη διαφθορά αυτών των ανθρώπων. Οι εικόνες αυτών των ανδρών που έκλαιγαν θα με στοιχειώνουν για μια ζωή. Όλο αυτό δεν έμοιαζε αληθινό. Περίμενα κάποιος να βγει και να πει πως ήταν απλά ένας εφιάλτης. Αλλά το να είμαι ένας από τους επιζώντες αυτής της φρίκης μου επιτρέπει να ρίξω φως στους ήρωες. Στον άνδρα που με διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά και έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο για να σωθώ εγώ, στο ζευγάρι που τα τελευταία τους λόγια ήταν λόγια αγάπης και με έκαναν να πιστέψω ότι υπάρχει και καλό σε αυτόν τον κόσμο, στην αστυνομία που κατάφερε να σώσει εκατοντάδες ανθρώπων, στους αγνώστους που με σήκωσαν και με παρηγόρησαν επί 45 λεπτά που νόμιζα πως το αγόρι μου είναι νεκρό, στον τραυματισμένο άνδρα που με έκανε να πιστέψω πως όλα θα πάνε καλά, στη γυναίκα που άνοιξε την πόρτα της στους επιζώντες, στη φίλη μου που με φιλοξένησε και πήγε να αγοράσει ρούχα για να μη φοράω ματωμένα ρούχα, σε όλους εσάς που μου στέλνετε μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης και με κάνετε να πιστεύω πως αυτός ο κόσμος έχει τις δυνατότητες να γίνει καλύτερος, στους 80 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν μέσα στη συναυλία, που δεν ήταν τυχεροί, που δεν ξύπνησαν σήμερα και που γέμισαν με θλίψη τις οικογένειες και τους φίλους τους. Λυπάμαι τόσο πολύ. Δεν υπάρχει τίποτα που θα μειώσει αυτόν τον πόνο. Νιώθω ευλογημένη που ήμουν μπροστά τους στις τελευταίες τους ανάσες. Και πραγματικά πιστεύω και υπόσχομαι πως οι τελευταίες τους σκέψεις δεν ήταν αυτά τα ζώα που προκάλεσαν όλο αυτό. Οι τελευταίες τους σκέψεις ήταν οι άνθρωποι που αγαπούσαν.

Όσο ήμουν ξαπλωμένη κάτω και περίμενα αυτή τη σφαίρα που θα μου στερήσει τη ζωή μου στα 22 μου χρόνια, σκέφτηκα όλα τα πρόσωπα που αγάπησα στη ζωή μου και τους ψιθύρισα ‘σε αγαπώ’. Ξανά και ξανά σκεφτόμουν αυτό. Ήλπιζα και ευχόμουν ότι όλοι αυτοί που αγαπάω να ξέρουν και να καταλάβουν πως άσχετα με το τι θα μου συμβεί, υπάρχει καλό στους ανθρώπους. Δεν ήθελα να αφήσω αυτούς τους ανθρώπους να νικήσουν. Χτες το βράδυ, οι ζωές πολλών ανθρώπων άλλαξαν για πάντα και είναι στο χέρι μας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να ζήσουμε ζωές που τα αθώα θύματα αυτής της τραγωδίας ονειρεύτηκαν αλλά δεν κατάφεραν να ζήσουν. Αναπαυτείτε εν ειρήνη άγγελοι. Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ.»

H Ίζομπελ ανέβασε φωτογραφία από την μπλούζα που φόραγε τη νύχτα της φρίκης.

12226948 10153885227089893 214373103163256962 n

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα