Neolaia Cyprus

Τα φοιτητικά χρόνια του Κώστα Πρίγκιπα!

pele

*H συνέντευξη του Κώστα Πρίγκιπα δημοσιεύτηκε στο φοιτητικό περιοδικό Σπουδάζω το οποίο κυκλοφόρησε με την εφημερίδα 24.

Κώστα μίλησε μας λίγο για σένα . Τι σπούδασες και πού;
Σπούδασα Computer science με management στο University College London. Όταν είπα στο παπά μου θα πάω στο university college London, μου είπε καλά θα δώσουμε τόσα λεφτά και θα πάεις κολλέγιο; Μμμμ ναι λαλώ του…οκ!

Τα αρνητικά που βίωσες και τα θετικά ενώ ήσουν φοιτητής ;
Το Λονδίνο και ειδικά στο πανεπιστήμιο που ήμουν είχε παρά πολλούς Κύπριους. Αυτό μπορείς να το δεις σαν θετικό αλλά και σαν αρνητικό… να φανταστείτε ότι στις εστίες που έμενα όχι απλά είχε πολλούς Κύπριους, είχε και 3 μαθητές από το χωριό μου! Τρία άτομα από την Δευτερά! Εγώ, ο Χρίστος και ο Νικόλας! Απίστευτο αλλά αληθινό!

Τα αρνητικά ήταν ο καιρός μπορώ να πω …απο την άλλη όταν έβλεπες τον καιρό έξω να είναι χαλι μπερυ, έλεγες που να πάω τώρα ας κάτσω να διαβάσω ακόμη λίγο . ..και έτσι ο καιρός με βοηθήσω στις σπουδές μου!

Ποιες είναι οι πιο έντονες μνήμες σου από εκείνη την περίοδο;
Όταν έβαλα για υποψηφιότητα για πρόεδρος της εστίας μας! Έπρεπε να βγω μπροστά από 300 άτομα και να μιλήσω στα αγγλικά για να τους πείσω να με ψηφήσουν! Αυτή η ομιλία έπρεπε να είχε μείνει στην ιστορία ως η ομιλία με τα περισσότερα ρ, σ, τ, και π σε αγγλικές λέξεις…. πχ… dearrrr ffffrrrriends, θθθθθεκιου φορρρρ καμμμμινγκ ττττουτευ…. κλπ κλπ…άσε έγινα ρόμπα…. ήρθα τελικά δεύτερος… έγινα όμως πρόεδρος επειδή ο πρώτος δεν ήθελε τελικά να μπει πρόεδρος…
Το πρώτο πάρτι που διοργάνωσα ήταν ένα show με υπνωτιστή… κάλεσα όλη την εστία να έρθει στο πάρτι. Τελικά ήρθαν μόνο οι φίλοι μου… έκλεισα ένα χώρο για 400 άτομα και ήρθαν δεν ήρθαν 15 άτομα. Βγαίνει πάνω ο υπνωτιστής και μας λέει ήρθατε όλοι με το ίδιο ταξί;

Θεωρείς πως ήταν τα καλύτερα σου χρόνια; Σου λείπουν καθόλου η φοιτητική σου ζωή;
Ήταν πολύ καλά χρόνια αλλά νομίζω τα καλυτέρα ήταν όταν βρήκα δουλειά, και άρχισα να παίζω τον πελλό μεστην Λευκωσία!!!!

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το επάγγελμα του μέλλοντος;
Το επάγγελμα του μέλλοντος είναι πιστεύω οτιδήποτε που δεν μπορεί να γίνει με ένα υπολογιστή. Εάν η δουλειά που διαλέξεις μπορεί να την κάνει ένας αλγόριθμος πχ… self service περίπτερα, τότε αρκετά σύντομα θα την κάνεις και θα μείνεις χωρίς δουλειά! Εάν η δουλειά σου είναι τέχνη, χρειάζεται social skills ή οτιδήποτε άλλο το οποίο ο υπολογιστής θα δυσκολευτεί να κοπιάρει τότε, βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο… Το μόνο που απομένει είναι να γίνεις ο καλύτερος στο χώρο !!!!

Πέρα από την πλάκα, ότι και αν αποφασίσουν οι νέοι να κάνουν σήμερα, ο στόχος τους πρέπει να είναι άκρως συγκεκριμένος (πχ θέλω να γίνω διατροφολόγος για ποδοσφαιριστές 1ης κατηγορίας) και θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους να γίνουν οι καλύτεροι. Συμβουλή: ας δουν ποιος είναι ο καλύτερος και ας υιοθετήσουν αυτά που κάνει.

Θυμάσαι την τελευταία πιο τρελή σου εμπειρία;
Πήγαμε σε ένα πάρτι πρωτοετών σε ένα κλαμπ του πανεπιστήμιου. Εγώ και ο Γερμανός φίλος μου ήμασταν τριτοετείς και το πάρτι ήταν αυστηρά για πρωτοετείς… Μπήκαμε μέσα στο κλαμπ από μια δεύτερη είσοδο που ούτε ο αρχιτέκτονας του κτιρίου δεν την ήξερε ότι την σχεδίασε… αφού μπήκαμε μέσα, ο Γερμανός φίλος Philip ήθελε να κάνει και δεύτερη χαζομάρα. Ήθελε να πάει να φέρει και το ουίσκι από το δωμάτιο του και να ξαναμπεί στο κλαμπ (για να μην ξοδέψει λεφτά στο μπαρ). Πήγε, πήρε το φλασκί με το ουίσκι του, ήρθε πίσω , και εκεί που κάναμε cheers μας τσάκωσαν κάτι Εγγλεζάκια πυραμίδες ανάποδες και μας έβγαλαν έξω από το μαγαζί. Νομίζω μας έκαναν banned για λίγους μήνες… Ούτε καν η μυστική πόρτα δεν ήταν αρκετή πλέον να μπούμε αφού κατάλαβαν πως μπήκαμε… Ο Philip μου έλεγε να ανοίξουμε άλλη πόρτα.

Τι μουσική άκουγες τότε; Πως διασκέδαζες;
Άκουα Moby για ώρες στο δωμάτιο μου διότι δεν είχα ιντερνέτ! Βασικά δεν είχα λαπτοπ (πάλι καλά που είχα ρεύμα!)

Πως προέκυψαν στη ζωή σου τα αστεία βιντεάκια ; Ήταν κάτι που πάντα ήθελες να κάνεις;
‘Ήταν κάτι που σιγόβραζε και τελικά ψήθηκε στο μυαλό μου. Πέρσι ήρθε ο καιρός να βγει έξω στον κόσμο κάτι το οποίο έκανα.

Πως αντιμετωπίζεις την επιτυχία των βίντεο σου;
Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχεται κόσμος και μου μιλά για τα βίντεο μου.

Παρακολούθησε τα αστεία βιντεάκια του Κώστα Πρίγκιπα κάθε βδομάδα στην ιστοσελίδα 24h.com.cy

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα