Neolaia Cyprus

Το CIIM εγκαινιάζει την εξειδίκευση στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Dr Olga Kandinskaia

Το CIIM εγκαινιάζει την εξειδίκευση στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος Μάστερ στη Διοίκηση.

Της Δρος Olga Kandinskaia,
Διευθύντριας Προγράμματος Μάστερ στη Διοίκηση του CIIM

Το Διεθνές Ινστιτούτο Διεύθυνσης Κύπρου (CIIM) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη ενός νέου τομέα εξειδίκευσης, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Μάστερ στη Διοίκηση (Master of Science in Management).

Σύμφωνα με την πολιτική του CIIM να φέρνει τους καλύτερους ξένους καθηγητές, η νέα εκπαιδευτική ενότητα για εξειδίκευση στον τομέα του Ψηφιακού Μάρκετινγκ έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες του Ψηφιακού Μάρκετινγκ από το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν το Επαγγελματικό Δίπλωμα στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ, που παραχωρείται από το Ινστιτούτο Ψηφιακού Μάρκετινγκ της Ιρλανδίας (Digital Marketing Institute-DMI) www.digitalmarketinginstitute.com, το πλέον πρωτοπόρο παγκόσμια επαγγελματικό ινστιτούτο στον κλάδο αυτό.

Σε στενή συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες, το Ινστιτούτο DMI προωθεί την υιοθέτηση της καλύτερης σύγχρονης πρακτικής, θεωρίας και δεξιοτήτων που εφαρμόζονται στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ σήμερα, τόσο για άτομα όσο και για οργανισμούς. Το Επαγγελματικό Δίπλωμα του Ινστιτούτου Ψηφιακού Μάρκετινγκ της Ιρλανδίας είναι το πλέον ευρέως αναγνωρισμένο προσόν από την παγκόσμια βιομηχανία. Εμείς, στο CIIM, τους επιλέξαμε ως εταίρους μας για να διασφαλίσουμε ότι οι φοιτητές μας λαμβάνουν τις τελευταίες και πλέον σύγχρονες γνώσεις και πληροφορίες κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους κατάρτισης.

Η νέα κατεύθυνση του Ψηφιακού Μάρκετινγκ είναι ιδανική για κάθε ένα που ασχολείται με το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την μέτρηση ψηφιακών στρατηγικών, καθώς και για κάθε άτομο που θα επιθυμούσε να ακολουθήσει σταδιοδρομία στον τομέα αυτό. Το πρόγραμμα σπουδών Μάστερ στη Διοίκηση είναι ένα αυστηρό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο εφοδιάζει τους συμμετέχοντες με εξειδίκευση διεθνούς επιπέδου σε πτυχές της διοίκησης. Τα μαθήματα κορμού καλύπτουν τις τέσσερις βασικές διευθυντικές λειτουργίες: τη διοίκηση ανθρώπων, τη διαχείριση δράσεων, τη διαχείριση των οικονομικών και τη διαχείριση των πωλήσεων και του μάρκετινγκ. Το πρόγραμμα είναι πλήρως διαπιστευμένο από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.) και αναγνωρισμένο από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης – Πιστοποίησης (ΣΕΚΑΠ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο συνδυασμός ενός πτυχίου στη διοίκηση επιχειρήσεων με τις εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα τόσο αναπτυσσόμενο τομέα όπως είναι το Ψηφιακό Μάρκετινγκ, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για σταδιοδρομία για κάθε απόφοιτο πανεπιστημίου που πήρε το δίπλωμα του πρόσφατα. Όπως δήλωσε και ο κ. Ian Dodson, συνιδρυτής και Διευθυντής του DMI: «Όλη η σύγχρονη καινοτομία και σκέψη γύρω από το μάρκετινγκ λαμβάνουν χώρα μέσα από τα διάφορα ψηφιακά κανάλια. Σε μια περίοδο που στην παγκόσμια οικονομία επικρατεί αβεβαιότητα, είναι τώρα ο κατάλληλος χρόνος να αναπτυχθεί ένα σύνολο δεξιοτήτων σε ένα τομέα της αγοράς που είναι πραγματικά απρόσβλητος από την ύφεση».

Το νέο πρόγραμμα εξειδίκευσης επικεντρώνεται στο σχεδιασμό, στην υλοποίηση και στη μέτρηση της στρατηγικής στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ. Περιλαμβάνει μια εντατική εκπαίδευση στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί μια εκπαιδευτική σειρά που βασίζεται σε έργο (project) για ομαδική εργασία, και έτσι δίδεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν, να έχουν πρακτική άσκηση, να εμπεδώσουν και να κάνουν κτήμα τους όσα έχουν μάθει και διδαχθεί.

Για τους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Διοίκησης, η δέσμη δεξιοτήτων στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ θα ανοίξει το δρόμο για νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας, αφού παρατηρείται μια αυξανόμενη ζήτηση τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό για τους επαγγελματίες με αυτά τα προσόντα και δεξιότητες. Η χρήση των ψηφιακών μέσων καθίσταται απαραίτητη για όλες τις επιχειρήσεις, καθώς και για τον ευρύτερο κυβερνητικό τομέα, αλλά και για τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Σε μια περίοδο που η αγορά εργασίας στην Κύπρο παραμένει σε ύφεση, και σε πολλά επαγγέλματα οι νέοι απόφοιτοι δυσκολεύονται να βρουν απασχόληση, απλά γιατί οι εταιρείες προτιμούν άτομα με εργασιακή πείρα, η κατάσταση όσον αφορά στην αγορά εργασίας στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι διαφορετική. Οι εταιρείες άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι οι νέοι σήμερα είναι εκ φύσεως καλοί στην χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και καταλαβαίνουν επίσης καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι νεαροί καταναλωτές κάνουν τις επιλογές τους. Αυτό εν μέρει αντισταθμίζει την έλλειψη εργασιακής πείρας, και ως εκ τούτου, ένας νεαρός απόφοιτος – νοουμένου ότι αυτός ή αυτή κατέχει ένα αξιόπιστο δίπλωμα και την κατάλληλη δέσμη δεξιοτήτων – αποκτά μια εξαιρετική ευκαιρία να προσληφθεί σε κάποια θέση στον κλάδο του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Η νέα κατεύθυνση στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ για τους φοιτητές του προγράμματος Μάστερ στην Διοίκηση, που προσφέρει το CIIM, θα ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2015. Για απόκτηση του διπλώματος απαιτείται ένας χρόνος σπουδών με πλήρη παρακολούθηση μαθημάτων ή φοίτηση δύο ετών με μερική παρακολούθηση.

Να αναφέρω επίσης, ότι το CIIM προσφέρει τώρα μια πλήρη υποτροφία για το Πρόγραμμα Μάστερ στη Διοίκηση με χορηγία από την τράπεζα cdbbank. Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων λήγει στις 20 Ιουνίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στο πρόγραμμα Μάστερ στη Διοίκηση του CIIM, καθώς και για την διαδικασία υποβολής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα και διευθύνσεις:

www.ciim.ac.cy | master.management@ciim.ac.cy |+357 22462246 (Λευκωσία) | +357 25878782 (Λεμεσός)

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα