Neolaia Cyprus

Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την διαμαρτυρία φοιτητών βλέπει ο Υπουργός Παιδείας

kadisorhios

Από συγκεκριμένη πολιτική ομάδα ελέγχονται οι φοιτητές που προγραμματίζουν αύριο το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα του νομοσχεδίου για την φοιτητική χορηγία που έχει ήδη αποσυρθεί από κάθε συζήτηση στην Βουλή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής καλώντας τους φοιτητές να συνθέσουν τις απόψεις τους και να προσέλθουν σε διάλογο μαζί του την ερχόμενη Παρασκευή.

«Είναι εσφαλμένη η εντύπωση που δίδεται ότι όλοι οι φοιτητές θα έρθουν εδώ να διαμαρτυρηθούν.  Είναι ομάδες φοιτητών οι οποίες ελέγχονται από συγκεκριμένη πολιτική δύναμη άρα εγώ βλέπω και κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες γύρω από αυτή την ενέργεια γιατί οι φοιτητές στην συνάντηση που είχαμε με όλη την ΠΟΦΕΝ αυτό που είχαν ζητήσει ήταν  να γίνει ουσιαστικός διάλογος και να μην προχωρήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Βουλή», είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Πρόσθεσε ότι «αυτά τα δύο θέματα αντιμετωπίστηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των φοιτητών από τους οποίους ζητήσαμε να κωδικοποιήσουν τις απόψεις τους πάνω  σε μια σειρά από θέματα που συζητήσαμε στην πρώτη μας συνάντηση και να μας τις παρουσιάσουν εντός ολίγων ημερών».

Ο κ. Καδής είπε ότι «πριν περάσουν δέκα μέρες αναμένω τους φοιτητές στο γραφείο μου για να μου παρουσιάσουν τις θέσεις τους και στην βάση αυτών των θέσεων θα εμβολιάσουμε τις πρόνοιες του νομοσχεδίου για να διαφοροποιηθεί και ευελπιστούμε ότι θα ικανοποιηθούν διότι ο στόχος μας δεν είναι να κάνουμε περικοπές αλλά το ποσό που έχουμε στην διάθεσή μας να το διαθέσουμε με αποτελεσματικό τρόπο και να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη μέσα από μια εντελώς διάφανη διαδικασία».

«Δεν είναι δυνατόν να παίρνει χορηγία με τον ίδιο τρόπο αυτός που έχει περιουσιακά στοιχεία πάνω από ένα εκατομμύριο με άτομα που είναι σε πολύ δυσμενέστερη κατάσταση», συνέχισε.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι σκοπός είναι το νομοσχέδιο για την φοιτητική χορηγία «να το κάνουμε αποτελεσματικό και δίκαιο».

Απευθυνόμενος προς τους φοιτητές είπε ότι «η δική μου παραίνεση είναι αντί να χάνουν τον χρόνο τους σε άκαιρες διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις προτιμότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσουν αυτό τον χρόνο για να κάτσουν να συνθέσουν τις απόψεις τους και να τις καταθέσουν στην συνάντησή μας την ερχόμενη Παρασκευή για να έχουμε ένα εποικοδομητικό διάλογο”.

Για την επίσκεψή του στα Επαρχιακά Γραφεία του Υπουργείου Παιδείας της Λάρνακας  ο κ. Καδής είπε ότι γίνεται «στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνουμε να είμαστε σε επαφή με την βάση του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Ανέφερε ότι «συζήτησα με το προσωπικό εκεί για τα ζητήματα που τους απασχολούν για θέματα που τους αφορούν και το εκπαιδευτικό σύστημα ιδιαίτερα στην επαρχία Λάρνακας και της ελεύθερης Αμμοχώστου».

«Ήταν παραγωγική η συνάντηση διότι σε πολύ συγκεκριμένα θέματα πήραμε αποφάσεις για να λύσουμε προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν μπροστά μας. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση. Νομίζω έμεινε ικανοποιημένο το προσωπικό και εμείς», είπε ο Υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι την Πέμπτη μεταβαίνει στην Λεμεσό για εκεί συνάντηση με το Γραφείο Παιδείας ενώ ήδη προηγήθηκε συνάντηση στην Πάφο.

Για την επίσκεψή του στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο κ. Καδής είπε ότι «παρουσίασα στο προσωπικό του Ινστιτούτου, γενικότερα τις πρωτοβουλίες που παίρνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και εκεί πέρα αναγνωρίστηκε η στήριξη αυτών των πρωτοβουλιών από τα στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου».

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «όλες οι προσπάθειες που το Υπουργείο λαμβάνει είτε για τα αναλυτικά προγράμματα είτε για το ωρολόγιο πρόγραμμα, είτε για τις πολιτικές που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των εκπαιδευτικών στα σχολεία αντλούν εμπειρογνωμοσύνη και από τα στελέχη και άτομα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και αυτό αναγνωρίστηκε κατά την συνάντηση».

«Μέσα από αυτές τις συναντήσεις αποκαθίσταται μια καλή σχέση ανάμεσα στον Υπουργό και το προσωπικό του Υπουργείου που εργάζονται εκτός του κτηρίου του Υπουργείου Παιδείας», είπε καταλήγοντας ο Κώστας Καδής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα