Neolaia Cyprus

Συμβουλές για τα σωστά emails στους εν δυνάμει εργοδότες σας!

thema1

Πώς να συντάξετε το κατάλληλο email όταν στέλνετε το βιογραφικό σας.

Για να μην μας χάνεις στιγμή κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Η αποστολή βιογραφικών μέσω email, μέσω ταχυδρομείου, με περιστέρι και με ότι μέσο μας επιτρέπει να το κάνουμε στις μέρες μας είναι must στην εποχή μας. Αν δεν έχεις στείλει το βιογραφικό σου τουλάχιστον 25 φορές τον τελευταίο χρόνο δύο είναι τα τινά. Ή είσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο ή είσαι από άλλο πλανήτη.

Το πιο δύσκολο part στην αποστολή των βιογραφικών είναι αυτές οι 3-4 προτάσεις που καλείσαι να γράψεις προκειμένου να συνοδεύσεις το επισυναπτόμενο αρχείο σου. Και αρχίζει το βασανιστήριο. «Τι να γράψω; Πώς να το γράψω; Είναι αρκετά επίσημο; Θα με πάρουν στα σοβαρά;».

Η λύση είναι να στέλνετε ψυχρά emails. Είναι η πιο ιδανική λύση για κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Διαβάστε παρακάτω κάποιες συμβουλές πώς να συντάξετε το κατάλληλο email που θα συνοδεύσει το βιογραφικό σας.

  • Μάθε πληροφορίες για το άτομο που επικοινωνείς: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ψάξεις είναι ο τίτλος του ανθρώπου στον οποίο απευθύνεσαι. Αν τον υποβιβάσεις σε θέση, αυτό σίγουρα δεν θα σου βγει σε καλό και η απάντηση δεν θα έρθει ποτέ. Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις αρκετές πληροφορίες για την εταιρεία στην οποία κάνεις αίτηση καθώς στο μέλλον ενδεχομένως να δουλεύεις γι’ αυτούς.
  • Χρησιμοποίησε σύντομο και σαφές θέμα: Η γραμμή του θέματος πρέπει να είναι πολύ σύντομη (3-4 λέξεις). Αρκεστείτε στο να γράψετε το όνομά σας και τη θέση για την οποία αιτήστε. Είναι το πρώτο πράγμα που θα αντικρύσει ο παραλήπτης. Αντιστοιχεί με την πρώτη εντύπωση που έχει κάποιος σε μία face to face συνέντευξη για δουλειά. Και ξέρετε πως πάντα η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική!
  • Μην δείξεις πολύ παθιασμένος με τη δουλειά: Το να είσαι πολύ καλός γνώστης της δουλειάς σου είναι απαραίτητο. Ωστόσο, ο μεγάλος ενθουσιασμός δεν οδηγεί πάντα στα θεμιτά αποτελέσματα. Κρατήστε τις εκδηλώσεις ενθουσιασμού και συμπεριφερθείτε πιο ψύχραιμα. Σαν ψυχρός επαγγελματίας.
  • Μην γράφεις πολλά για τον εαυτό σου: Προσπαθήστε να δείξετε ότι θέλετε τη δουλειά αλλά μην εξιστορήσετε και τη ζωή σας ολόκληρη. Άλλωστε ότι πρέπει να γνωρίζει κάποιος για ‘σας θα το δει κάνοντας κλικ στο βιογραφικό σας. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά. Η ιδανική έκταση για το κειμενάκι σας δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2 μικρές παραγράφους.
  • Κάνε δεύτερη ανάγνωση: Όταν πατήσεις «Αποστολή» δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτα πια. Σιγουρέψου πως δεν έχεις κάνει λάθη που σε «καίνε» στα μάτια του εν δυνάμει εργοδότη σου.
  • Κάνε υπομονή: Αν βλέπεις ότι η απάντηση αργεί να έρθει μην κάνεις βεβιασμένες κινήσεις. Το ξέρω ότι κάθεσαι με ανοικτό email και κάνεις απανωτά refresh κάθε τρία λεπτά αλλά ο άνθρωπος που θα ανοίξει το email σου το πιθανότερο είναι να είναι πνιγμένος στη δουλειά. Αν δεν έχεις λάβει απάντηση μέσα σε μία εβδομάδα μπορείς να στείλεις ένα δεύτερο ευγενικό email και όχι πολύ απελπισμένο ρωτώντας αν έχει λάβει το πρώτο email και ότι θα ήθελες να τα πείτε από κοντά όποια στιγμή έχει χρόνο!

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Εφημερίδα «24», Φύλλο 43, στις 25 Ιανουαρίου 2015.

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα