Neolaia Cyprus

Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού: 35 ανοικτές συζητήσεις σε Παγκύπριο επίπεδο

neoiepilegun

 

Με ενημερωτικό δελτίο η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγέρμου, ενημερώνει για  35 ανοικτές συζητήσεις που θα γίνουν σε Παγκύπριο επίπεδο, με κύριο θέμα αυτά που προβληματίζουν τους νέους.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Αυτό που αρχικά ξεκίνησε ως οικονομική κρίση, έχει σήμερα φανερώσει, πέραν από την οικονομική της διάσταση, μια μεγαλύτερη κρίση. Κρίση των θεσμών και των αξιών, κρίση της πολιτικής και των πολιτών. Όλα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και όλα, όπως θα έπρεπε, επιτέλους αξιολογούνται. Οι πάντες είναι υπόλογοι και τίποτα δε χαρίζεται και σε κανένα.
Αμετάθετος στόχος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως και κάθε οργάνωσης που με συνέπεια αντιμετωπίζει την αποστολή της, είναι μέσα από την αντίδραση να δημιουργήσει την επόμενη μέρα για τον τόπο και τους πολίτες του. Δημιουργικά να αντικρίσει την επίκριση της κοινωνίας και ως κινητήρια δύναμη να την εκμεταλευτεί για όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν και είναι πολλά.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί και θα υλοποιηθεί μεγάλος Προσυνεδριακός Διάλογος, σε όλες τις επαρχίες όπου στόχο έχει τον εντοπισμό και την καταγραφή προγραμματικών θέσεων για τη νεολαία. Επιθυμούμε να ακούσουμε όλα όσα έχουν να μας πουν. Την κριτική, μα και τις προτάσεις τους.
Σκοπός της νεολαίας είναι να κατεβεί στις τοπικές κοινωνίες των νέων, σε όλες τις επαρχίες, στην περιφέρεια και στα αστικά κέντρα, και να δώσει λόγο σε όσους το επιθυμούν. Ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο μετεξέλιξης των κοινωνιών. Σε αυτήν τη μετεξέλιξη, η μετατροπή των πολιτικών κομμάτων σε πολιτικούς οργανισμούς θα πρέπει να είναι στόχος αμετάθετος και η ΝΕΔΗΣΥ δυναμικά θα πρέπει να διεκδικήσει βήμα ώριμου διαλόγου.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες, όπως εξαγγελθεί ανοικτός διάλογος και με οργανωμένα σύνολα αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να σφυγμομετρήσουμε, όσο το δυνατό καλύτερα, τον παλμό της νέας γενιάς.
Απαίτηση της νέας γενιάς είναι η προώθηση παραγωγής πολιτικής σκέψης και ώριμης κριτικής και οι νέοι θα καλεστούν να επιλέξουν, να κρίνουν να προτείνουν να καταδικάσουν πρακτικές και νοοτροπίες αλλά να αντιληφθούν πως η ανάγκη αποκατάστασης των θεσμών, υπερέχει της υπόσκαψης των ατόμων.
Ως Νεολαία της μεγαλύτερης παράταξης αυτή τη στιγμή της χώρας, είναι καθήκον μας, να ενεργοποιήσουμε τα δυναμικότερα τμήματα της κοινωνίας μας. Να συνθέσουμε την εμπειρία και τη γνώση των παλαιοτέρων από εμάς, με το δυναμισμό για ανατροπή και ρήξη των νέων. Να φέρουμε στο προσκήνιο νέους ικανούς, έτοιμους να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας και των αξιών, των θέσεων και των ιδεών.
Συνολικά, θα διεξαχθούν 35 ανοικτές συζητήσεις σε Παγκύπριο επίπεδο και άλλες τόσες με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οργανωμένους φορείς που η δράση τους άπτεται θεμάτων νεολαίας. Με το τέλος των συναντήσεων και αφού κωδικοποιηθούν θα κατατεθούν σε όλα τα αρμόδια σώματα προς συζήτηση, κοινοβουλετικά κόμμματα και υπουργεία, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελούν προγραμματικές για την οργάνωση μας θέσεις, οι οποίες και θα καθορίζουν τη δράση της, τους αμέσως επόμενους μήνες.
Καλούμε όλους τους νέους, όπου ιδεολογικά και να ανήκουν, να πλαισιώσουν και να μετέχουν στον όμορφο αγώνα συνδιαμόρφωσης του δικού μας αύριο».

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα