Neolaia Cyprus

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις γιορτές!

work1

Πώς να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα.

Για να μην μας χάνεις στιγμή κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Τι εννοείς δεν έχουμε άλλες άδειες; Η συνειδητοποίηση. Εκεί που συνήθισες για μερικές ημέρες να μην ρυθμίζεις ξυπνητήρια και να χουχουλιάζεις κάτω από το πάπλωμα μέχρι να σου έρθει όρεξη να σηκωθείς από το κρεβάτι, ξαφνικά γυρνάς και πάλι στη ρουτίνα. Μα τώρα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Και για να δείτε πόσο εναντίον μας είναι το σύμπαν, τώρα που πρέπει να έρθουμε στη δουλειά πουρνό πουρνό με την αυγούλα, έχει χαλάσει κι ο καιρός. Ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας για να εγκαταλείψουμε τα ζεστά μας σεντονάκια. Όπως και να ‘χει αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αν δεν θέλουμε να μας περιμένει το χαρτάκι της απόλυσης στην είσοδο του κτηρίου που εργαζόμαστε, όπως τον Παπαμιχαήλ στην «Κόρη μου τη σοσιαλίστρια».

Η πραγματικότητα λοιπόν μας χτύπησε την πόρτα. Τι θα κάνουμε; Η πιο εύκολη λύση είναι να «γυρίσουμε πλευρό» (όπως λέμε και στα Κυπριακά). Για την άλλη λύση θα σου μιλήσω πιο κάτω εκτενώς.

Το πρώτο βήμα είναι να πάρετε τα πράγματα χαλαρά. Μετά από τη διακοπή των γιορτών, μας πιάνει που μας πιάνει μια μελαγχολία γιατί μας εγκαταλείπουν, νιώθουμε ελαφρώς εξαντλημένοι από τα απανωτά ξενύχτια κι έτσι η ενέργειά μας είναι χαμένη κι αυτή σαν την Ατλαντίδα. Συνεπώς, όταν επιστρέψετε στο γραφείο να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Μην περιμένετε να βγάζετε τη δουλειά που συνηθίζατε. Δώστε λίγες μέρες στον οργανισμό σας να επανενταχθεί. Ρυθμίστε την ενέργεια σας κάνοντας καταμερισμό εργασιών.

work2

Το επόμενο στάδιο είναι να πέφτετε για ύπνο φυσιολογικές ώρες και να μην νιώθετε πρώτο όνομα σε λαϊκή σκηνή που θα βγει να τραγουδήσει στις 3 το χάραμα. Επίσης, ξυπνήστε μία ώρα νωρίτερα από ότι συνήθως καθώς θα σας πάρει περισσότερη ώρα τώρα να κάνετε κάποιες δουλειές ρουτίνας, όπως για παράδειγμα να απαντήσετε στα emails σας. Σας είπα ότι πρέπει να πίνετε φυσικό χυμό πορτοκάλι ή πράσινοι τσάι; Όχι; Σας το λέω τώρα λοιπόν.

Να οργανωθείτε από τη νύχτα επιλέγοντας  τα ρούχα σας για την επόμενη μέρα. Α, και κρατηθείτε μακριά κατά τη διάρκεια της νύχτας από τυρί και κρασί.

Προσπαθήστε να φτάσετε στο γραφείο σας το πρωί με θετική στάση. Μην γκρινιάζετε για το τέλος των διακοπών, ή να εμπλακείτε υπερβολικά στις ιστορίες των συναδέλφων σας ακούγοντας τα δικά τους παράπονα. Επικεντρωθείτε στο νέο χρόνο και τις ευκαιρίες του μέλλοντος, και να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τους λόγους για τους οποίους απολαμβάνετε τη δουλειά σας.

Δεν ξέρω αν σας έχουμε βοηθήσει έστω και λιγάκι να δείτε με πιο θετικό μάτι την επιστροφή στη δουλειά. Δεν γίνεται. Κάτι θα σας έχει λείψει από εκεί μέσα. Οι συνάδελφοι σας έστω. Και σε αυτό το σημείο είναι ξεκάθαρο πόσο αγαπάω τους δικούς μου συναδέλφους. Καλή δουλίτσα!

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Εφημερίδα «24», στις 11 Ιανουαρίου 2015, Φύλλο 41. 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα