Neolaia Cyprus

Σκηνές από τα Χριστούγεννα στην Κύπρο προηγούμενων δεκαετιών (pics)

2bc4a8f5962bdb9faf5b319f622fd8f5_XL

Τα Χριστούγεννα πάντα στην Κύπρο ήταν μια γιορτή αγάπης. Αν προσέξετε τις φωτογραφίες που παραθέτουμε τότε ίσως να πείτε ότι ήταν μια ψεύτική αγάπη αφού ανάμεσα στις φωτογραφίες θα δείτε πολιτικούς να ξεχνούν τις διαφορές τους όμως ακόμα και αυτό το διάλειμμα από τις αψιμαχίες των πολιτικών ήταν πάντα ένα από τα όμορφα των γιορτών. Επίσης στις φωτογραφίες υπάρχει και το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων που είναι τα παιδιά. Τα παιδιά είναι αυτά τα οποία δικαιούνται το μεγαλύτερο μερίδιο της προσοχής μας τα Χριστούγεννα. Έτσι πάντα στην Κύπρο τα όσα γίνονταν τα Χριστούγεννα είχαν να κάνουν με το παιδί. Οι δρόμοι ξαφνικά αποκτούν χρώμα και τα παιδιά βλέπουν τον Άγιο Βασίλη και διασκεδάζουν και ίσως αυτό να είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων από πάντα.

«Κάθε πέρσι και καλύτερα»

Φυσικά δεν εκλείπουν οι αναφορές των καταστηματαρχών και τα παράπονα για την μειωμένη κίνηση στις κύριες εμπορικές αρτηρίες της Κύπρου. Η πιο τυπική κουβέντα που πάντα θα λένε οι καταστηματάρχες είναι το γεγονός ότι πάντα θεωρούσαν ότι η κάθε χρονιά που φεύγει ήταν καλύτερη από αυτή που επέστρεψε. Για το κατά πόσο ισχύει απλά να αναφέρουμε ότι αν ίσχυε αυτό τότε οι καταστηματάρχες του 2014 θα έπρεπε να έβλεπαν έναν πελάτη κάθε ημέρα μόνο αφού τα παράπονα των ιδιοκτήτων εμπορικών καταστημάτων ξεκινούν από την δεκαετία του 90΄ όπου η Κύπρος γνώριζε και την σχετική οικονομική άνθηση.

Τα παράπονα των καταστηματαρχών δεν εξαλείφουν ποτέ

Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της τηλεόρασης

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται ακόμα και το 1990 όταν στην τηλεόραση υπήρχε μόνο το ΡΙΚ1 υπήρχαν παράπονα για κονσερβοποιημένα χριστουγεννιάτικα προγράμματα. Τι θα πούμε και εμείς που με τόσους τηλεοπτικούς σταθμούς το μόνο που βλέπουμε είναι την τριλογία του «Home Alone».

Το «Δεν ξεχνώ» παράμενε τουλάχιστον μέχρι την δεκαετία του 90 το κύριο σύνθημα των Χριστουγέννων

Ο στρατός στο επίκεντρο

Τα Χριστούγεννα για μια μεγάλη μερίδα των Κύπριων είναι και νοσταλγικά. Οι χιλιάδες πρόσφυγες νοσταλγούν την εποχή όπου γιόρταζαν τα Χριστούγεννα στα χωριά τους τα οποία καταπατά ο βάρβαρος τούρκικος Αττίλλας. Έτσι ως αναφορά για τις χαμένες πατρίδες η εφημερίδες της τότε εποχής δείχνουν τους άγρυπνους φρουρούς της Κύπρου τους στρατιώτες των φυλακίων της πράσινης γραμμής η οποίοι θα υποδεχθούν την γέννηση του θεανθρώπου και την έλευση του νέου έτους προασπιζώμενοι τα σύνορα της πατρίδας μας.

Το 1990 ούτε στο Τρόοδος δεν χιόνισε με την Πλατεία Ελευθερίας όμως στη Λευκωσία όμως να αποκτά μια χειμωνιάτικη όψη

Τα παιδιά και ο Άγιος Βασίλης – Ένας συνδυασμός αιώνιος

Πλήθος κόσμου 2 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα θυμίζει περισσότερο συλλαλητήριο

Οι δρόμοι το 1993 έγιναν πιο φωτεινοί από τα λαμπιόνια των Χριστουγέννων που στόλισαν την Λευκωσία

Οι Άγιο Βασίληδες

Τα παιδιά σε πρώτο πλάνο τα Χριστούγεννα

Οι πολιτικοί μας σε χαρούμενες στιγμές. Διακρίνονται οι Δημήτρης Χριστόφιας, Γλαύκος Κληρίδης, Ντίνος Μιχαηλίδης, Νίκος Πιττοκοπίτης και Νίκος Αναστασιάδης

Γλαύκος Κληρίδης και Δημήτρης Χριστόφιας για χάρη των εορτών πίνουν… σταυρωτά

Ετοιμασίες για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

Τα παράπονα για το τηλεοπτικό πρόγραμμα δεν εξέλειπαν

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα