Neolaia Cyprus

Το Αγγελάκι των Χριστουγέννων!

xmas4

Οι λόγοι που τα Χριστούγεννα είναι μακράν η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου είναι πολλοί.

Της Μόνικας Κουρουφέξη

Μα πάρα πολλοί λέμε. Σε τούτο εδώ το κείμενο θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω λίγη από τη μαγική χρυσόσκονη που κουρνιάζει στην καρδιά μου. Με το που καλωσορίσουμε τον Νοέμβριο κάτι με πιάνει και χοροπηδάω από την χαρά μου! Μάλλον θα είναι η ανυπομονησία του να   έρθει ο Δεκέμβριος και πλέον να μπούμε στην τελική ευθεία! Σιγά σιγά θα κατεβάσω τις κούτες από το πατάρι, θα ξεσκονίσω τα στολίδια μου και τέλος θα καλέσω τους καλούς μου φίλους για να ξεκινήσει η μαγική ιεροτελεστία του στολίσματος του δέντρου! Μεγάλο και φορτωμένο με ποικίλα στολίδια θα ομορφαίνει το σαλόνι μου! Αχ ναι! Ήρθαν τα Χριστούγεννα!

Τι είναι Χριστούγεννα!

Αυτό το κάτι που με πιάνει στις γιορτές – ναι, ναι το ξέρω ότι σε πιάνει και εσένα και ας μην θέλεις να το παραδεχτείς καλό μου ξωτικό- είναι αγάπη! Το μόνο που θέλω είναι να αφήσω πίσω όλες τις σκοτούρες και να είμαι με ανθρώπους που αγαπώ. Γιατί αυτό είναι Χριστούγεννα: Αγάπη!

Κάθε χρόνο πριν τη μεγάλη μέρα των Χριστουγέννων αναθεωρώ και ψάχνω να βρω τι συνέβη όλο τον προηγούμενο χρόνο. Προσπαθώ να καταλάβω αν έδωσα όση αγάπη ήθελα να δώσω, αν βοήθησα όσο ήθελα να βοηθήσω, αν διάβασα όσα βιβλία ήθελα να διαβάσω και αν έφαγα όση σοκολάτα ήθελα να φάω! Κάποιες χρονιές με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι έκανα όλα αυτά που είχα σαν στόχο για την χρονιά και κάποιες άλλες όχι. Στην δεύτερη περίπτωση μου πιστώνω ακόμα ένα χρόνο.

Παρακάτω θα κάνω μια προσπάθεια να πείσω εκείνο το μικρό μερίδιο κόσμου που για κάποιο λόγο –που πραγματικά δεν μπορώ να τον καταλάβω- αγαπώ, ζω και αναπνέω για  να βιώνω Χριστούγεννα!

xmas2

Λόγος Νο1: Διάθεση

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μια καλή ευκαιρία να  αφήσουμε πίσω όλες τις σκοτούρες και την μιζέρια που μαζεύουμε κατά την διάρκεια της χρονιάς και να χαμογελάσουμε λιγάκι. Λίγο τα λαμπιόνια, λίγο τα δώρα, λίγο οι αγκαλιές, λίγο οι κουραμπιέδες εεεε δεν θέλει και πολύ! Το χειλάκι θα σκάσει ένα χαμόγελο και τσούπ, η καρδούλα θα σκιρτήσει! Τα Χριστούγεννα όλα μοιάζουν δυνατά και, έρχεται η νέα η χρονιά και νιώθεις μια ανακούφιση, ένας νέος ολοκαίνουριος χρόνος είναι μπροστά σου για να πετύχεις τα ακατόρθωτα που δεν πέτυχες την χρονιά που πέρασε. Μόνο και μόνο για αυτό το συναίσθημα θα ήθελα να έχουμε κάθε μέρα Χριστούγεννα.

Λόγος Νο2: Τρώμε και πίνουμε αδιάκοπα!

Καταρχάς το κάνουμε γιατί είμαστε Κύπριοι και είναι η αγαπημένη μας συνήθεια! Κατά δεύτερον, είναι τόσο ωραίο η καλή σου η μαμά, να φτιάχνει όλα σου τα αγαπημένα φαγητά και χωρίς να χρειαστεί καν να σου ζητήσει ανταλλάγματα. Παραδέξου το! Επίσης, μπορεί ολόχρονα να γκρινιάζεις για την θεία που επιμένει να σε φιλά κάθε φορά που συναντιέστε και να σου τσιμπάει τα μάγουλα, αλλά τις μέρες των Χριστουγέννων που συναντιέστε σε κάποιο φαγοπότι δεν λες κουβέντα!

Λόγος Νο3: Δώρα

Ε ναι, είναι η ευκαιρία που έψαχνες για να ελευθερώσεις το τέρας που κρύβεις μέσα σου, και να εκφράσεις την καταναλωτική σου μανία! Το μαγικό εδώ είναι ότι δεν ψωνίζουμε μόνο για τον εαυτό μας αλλά για όσους αγαπάμε!

Λόγος Νο4: Ταινία ( Η ταινία!)

Love Actually. Αυτό. Ήταν, είναι και θα είναι για ΠΑΝΤΑ μια ιερή στιγμή κατά την διάρκεια αυτών των μαγικών ημερών. Ντροπή σε όσους απαρνιούνται τα Χριστούγεννα.

Λόγος Νο5: Όμορφες στιγμές πάβλα αναμνήσεις πάβλα βάζω τα κλάματα τώρα

xmas1 (1)

Πραγματικά δεν μπορώ να θυμηθώ  μια κακιά ανάμνηση. Είχα την τύχη να έχω πάντα όμορφες στιγμές με όμορφους ανθρώπους. Κάθε χρόνο λοιπόν η μαγική χρυσόσκονη κάνει τα μαγικά της. Από μικρά παιδιά μας λένε ότι είναι μέρες αγάπης και στοργής. Είναι αν τις κάνεις εσύ να είναι! Θα μπορούσες να πεις ότι οι μέρες των Χριστουγέννων είναι μια καλή δικαιολογία για τους ανθρώπους για να προσποιηθούν ότι είναι χαρούμενοι. Ας είναι και έτσι, εμένα δεν με νοιάζει γιατί πιστεύω ότι στο βάθος της καρδιάς του κάθε ανθρώπου κρύβεται καλά ένα ξωτικό που περιμένει να το ελευθερώσεις. Και αν το κάνεις έστω και για να προσποιηθείς λίγη χαρά και αγάπη αυτό θα μείνει εδώ έξω και θα το παλέψει να κρατήσει λίγα από αυτά τα όμορφα συναισθήματα για όλη την χρονιά!

Χαμογέλασε ντε, Χριστούγεννα έχουμε!

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στον Χριστουγεννιάτικο οδηγό, ο οποίος κυκλοφόρησε από την εταιρεία Nikodea με έξυπνες και όμορφες επιλογές για τα Χριστουγεννιάτικά σας ψώνια. 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα