Neolaia Cyprus

Google… για πολλούς το dream job!

google-jobs2

Η εταιρεία που μπορεί να σου προσφέρει της καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Του Ιάκωβου Ιακώβου 

Η Google αποτελεί το όνειρο ζωής για εργασία όσων τελείωσαν ένα παρεμφερή με την τεχνολογία τομέα. Πρόσφατη έρευνα αλλά και πολλές άλλες έρευνες απέδειξαν κάτι που όλοι γνωρίζαμε ότι η Google είναι η νούμερο ένα εταιρεία σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν στην εταιρεία. Με το μέσο ετήσιο μισθό ενός υπαλλήλου στην Google να φθάνει για πολλούς από το ειδικευμένο προσωπικό στις τουλάχιστον 50,000 δολάρια το χρόνο.

Το προσωπικό της Google σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν την περίοδο που τελείωσε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2014 αριθμεί τα 47,756 άτομα. Από αυτούς η περισσότεροι είναι δημιουργοί του λογισμικού προγράμματος της Google οι οποίοι είναι και το 1/5 της αριθμητικής δύναμης. Το προσωπικό της Google είναι διασκορπισμένο σε 40 γραφεία ανά τον κόσμο μεταξύ και αυτών και η Ελλάδα.

google-office3

Επίσης είναι γνωστό το ότι τα γραφεία της Google διαθέτουν μια από τις καλύτερες διακοσμήσεις που υπάρχουν σε χώρο εργασίας κάτι το οποίο θα σε κάνει μόνο και μόνο για αυτό να θέλεις να δουλέψεις σε αυτή την εταιρεία. Η προσπάθεια που κάνουν οι εταιρείες όπως η Google αλλά και άλλες εταιρείες του διαδικτύου οι οποίες ελέγχονται από νέα αλλά και προοδευτικά μυαλά είναι να προσπαθούν  να προσφέρουν το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον στους υπαλλήλους του. Με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνονται και σωστά ότι θα κάνουν τον εργαζόμενο να νοιώθει πιο άνετα στο χώρο εργασίας του.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο χώρος εργασίας της Google θα έπρεπε να διδάσκεται στα πανεπιστήμια για τους φοιτητές στη διοίκηση επιχειρήσεων. Και ήδη πολλά είναι τα πανεπιστήμια που το χρησιμοποιούν ως ένα παράδειγμα στον τρόπο διαχείρισης μιας εταιρείας.

  • Ορισμένα στοιχεία για την εταιρεία

google-office2

Η εταιρεία είναι αυτή την στιγμή ο άρχοντας στο ότι αφορά την Τεχνολογία. Δεν θα είναι άδικο να πούμε ότι ελέγχει το τι βλέπουμε και πότε το βλέπουμε. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που μπορούμε να σα πούμε είναι ότι όταν πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου η Google αντιμετώπισε ένα πρόβλημα και δεν έκλεισε για κάτι λιγότερα από 5 λεπτά η κίνηση στο διαδίκτυο είχε κάθετη πτώση 40 %. Αν το αναλογιστούμε αυτό τότε θα καταλάβουμε την δύναμη που έχει η Google αυτή την στιγμή. Η Google είναι μια εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε από τον Λάρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπρίν. Αυτή τη στιγμή έχει 16 θυγατρικές εταιρείες οι οποίες και αυτές με την σειρά τους έχουν πολλές εταιρείες υπό τις οδηγίες τους. Αν θα έπρεπε να πούμε μια πρόταση τι είναι η Google θα λέγαμε ότι είναι «η εταιρεία η οποία ξεκίνησε από 2 φοιτητές και έφτασε να ελέγχει τον κόσμος όλο»

  • Θέσεις εργασίας στη Google:

Ας ξεκινήσουμε με την πρακτική εξάσκηση που μπορείς να κάνεις στην Google. H Google με το σλόγκαν “Do cool things that matters” δηλαδή κάνε ωραία πράγματα που σημαίνουν. Αυτή την στιγμή η Google προσπαθεί να επενδύσει σε νέους. Συγκεκριμένα αν και εφόσον σπουδάζει στις ΗΠΑ θα μπορείς μέσα από τα προγράμματα πρακτικής εξάσκησης της Google θα μπορείς να αποκτήσεις μια αξιοζήλευτη πρακτική εμπειρία.

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους η Google αυτή την στιγμή ψάχνουν άτομα για πρακτική εξάσκησε σε τομείς όπως ο σχεδιασμός ιστοσελίδας, μηχανικούς υπολογιστών, άτομα για την επιχειρηματικότητα του ομίλου, φιλελεύθερες τέχνες. Η Google για τις θέσεις πρακτικής εξάσκησης ζητά μόνο για τα κεντρικά της Γραφεία στην Αμερική.

Εδώ αξίζει να τονίσουμε για το Κυπριακό μυαλό που βρίσκεται αυτή την στιγμή στα γραφεία της Google. O Ντέμης Χασάμπης χαρακτηρίστηκε από μικρό ότι ήταν το παιδί θαύμα. Καταγόμενος από την Αμμόχωστό αλλά μεγαλωμένος στο Λονδίνο κατέληξε να δουλεύει για την Google η οποία εξαγόρασε την εταιρεία του DeepMind με το αντίτιμο των 400 εκατομμυρίων στερλινών. Πλέον σήμερα 37 χρονών ο Ντέμης δηλώνει ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι οι Κύπριοι νοιώθουν περήφανοι για τον ίδιο και καλεί τους Ελληνοκύπριους

  • Άλλες εργασίες στη Google

Παρόλο που υπάρχουν γραφεία της Google στην Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν προσφέρονται θέσεις εργασίας για τα γραφεία της Google στην Αθήνα. Όμως υπάρχουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας τόσο για ευρωπαϊκές χώρες όσο και για τις υπόλοιπες χώρες παγκόσμιος. Να αναφερθούμε σε συγκεκριμένες εργασίες που προσφέρονται όπως αυτές υπάρχουν στη ιστοσελίδα της Google:

  • Υπεύθυνος για την διοργάνωση εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του YouTube:

Το YouTube είναι μια από τις εταιρείες τις οποίες η Google εξαγόρασαν και γιγάντωσαν. Για τα γραφείο της στο Λονδίνο η Google ζητά να προσλάβει άτομα τα οποία θα είναι υπεύθυνα για την δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των συνεργατών που έχει το YouTube η οποίοι είναι οι χρήστες της μαζί με την εταιρεία. Αυτοί που θα προσληφθούν στη συγκεκριμένη θέση εργασίας θα πρέπει να μπορείς να μεταφερθείς σε πολλές χώρες  αφού θα πρέπει να αναλάβεις πρωτοβουλία για την διοργάνωση εκδηλώσεων σε χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Η υποβολές των αιτήσεων διαρκούν μέχρι και τις 28 Αυγούστου 2014 ενώ όπως αναφέρει η αίτηση ο μισός θα προσφέρει ανταγωνιστικό μισθό. Για την προϋπηρεσία η Google ζητά άτομα που εργάστηκαν σε παρόμοια θέση εργασίας στο παρελθόν ή ένα πτυχίο στην επικοινωνιολογία ή δίπλωμα στην διοργάνωση εκδηλώσεων.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Εφημερίδα «24»

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα