Neolaia Cyprus

The Hobbit: The Battle of the five armies [video&pics]

Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Λι, Ορλάντο Μπλούμ, Ιάν Χολμ, Χιούγκο Γουιβίνγκ, Μάρτιν Φρίμαν, Εβαντζελίν Λίλι, Μπενεντίκτ Καμπερμπάτς, Κεν Σκοτ, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Λι Πέϊς, Λουκ Έβανς, Στίβεν Φράϊ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέϊμς Νέσμπιτ, Ιάν Μακ Κέλεν.

Σκηνοθέτης: Πίτερ Τζάκσον

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Peter Jackson, επιστρέφει με το τελευταίο «καθοριστικό» κεφάλαιο της πολύ- αναμενόμενης τριλογίας The Hobbit!

ΤΗΕ ΗΟΒΒΙΤ ΤΗΕ ΒΑΤΤLE OF FIVE ARMIES είναι το τελευταίο κεφάλαιο μιας τριλογίας ταινιών, που είναι βασισμένες στο δημοφιλές αριστούργημα The Hobbit, του J.R.R Tolkien.

Η τριλογία The Hobbit περιγράφει την ιστορία της Μέσης Γης, εξήντα χρόνια πριν το Lord of the Rings, το οποίο ο Jackson και η κινηματογραφική του ομάδα, μετέφεραν επίσης στη

μεγάλη οθόνη με τεράστια επιτυχία!

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ® Πίτερ Τζάκσον επιστρέφει με την ταινία ΧΟΜΠΙΤ: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΤΡΑΤΩΝ, η οποία αποτελεί το φινάλε της επικής τριλογίας, βασισμένης στο δημοφιλές αριστούργημα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, ΧΟΜΠΙΤ.

Η ταινία θ’ αφηγηθεί το τελευταίο κεφάλαιο, το «καθοριστικό», όπως δηλώνει η αφίσα της ταινίας, στις περιπέτειες του Μπίλμπο Μπάγκινς, του Θόριν και των Νάνων. Με την ανάκτηση του Βασίλειου των Νάνων από τον δράκο Νοσφιστή, Σμάουγκ, ο Μπίλμπο και οι δεκατρείς Νάνοι έχουν άθελά τους συμβάλλει στην εξάπλωση μιας φονικής δύναμης. Ο εξοργισμένος Νοσφιστής επιτίθεται οργισμένα στους ανυπεράσπιστους κατοίκους της Λιμνούπολης. Παράλληλα, κυριευμένος από το πάθος του για πλούτο, ο Θόριν Δρύασπις βάζει τον θησαυρό πάνω από την τιμή και τους φίλους του. Οι προσπάθειες του Μπίλπο να τον εκλογικεύσει τον φέρνουν μπροστά σε ένα δύσκολο κι επικίνδυνο δίλημμα.

Κι αυτά δεν είναι τα μόνα εμπόδια που έχει ν’ αντιμετωπίσει το Χόμπιτ! Παραμονεύουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι, τους οποίους γνωρίζει μόνο ο Γκάνταλφ…. Ο μεγάλος εχθρός τους, Σάουρον, έχει στείλει λεγεώνες από Όρκς για να επιτεθούν στο Βουνό της Μοναξιάς. Καθώς το σκοτάδι ετοιμάζεται να τους σκεπάσει, η φυλή των Νάνων, τα Ξωτικά και οι Άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν είτε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, είτε να καταστραφούν. Ο Μπίλμπο θα πρέπει να πολεμήσει τόσο για τη ζωή του, όσο και για των συντρόφων του, στην επική Μάχη των Πέντε Στρατών, καθώς το μέλλον της Μέσης Γης παραμένει αβέβαιο.

Η ταινία αποτελεί τον επικό επίλογο στις περιπέτειες των Μπίλμπο Μπάγκινς (Μάρτιν Φρίμαν), Θόριν Δρύασπις (Ρίτσαρντ Άρμιτατζ) και των Νάνων. Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Γκάνταλφ και δίνει τη δική του μάχη μαζί με τους Εβάντζελιν Λίλι, Λουκ Έβανς, Λι Πέις, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέιμς Νέσμπιτ, Κεν Σκοτ, Στίβεν Φράι. Το πλούσιο καστ πλαισιώνουν ακόμα οι Κέιτ Μπλάνσετ, Ίαν Χολμ, Κρίστοφερ Λι, Χιούγκο Γουίβινγκ και Ορλάντο Μπλουμ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤOYΣ ΦΑΝ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

● The Hobbit The Battle of the Five Armies… Αυτός είναι ο επίσημος πλέον τίτλος της τρίτης και τελευταίας ταινίας της επικής Τριλογίας Του Hobbit, που μας έχει εξιτάρει απίστευτα, μετά την Τριλογία Του Δαχτυλιδιού. Ο κανονικός τίτλος της ταινίας ήταν “There and Back Again”. “Εκεί και πάλι πίσω, ήταν ο σωστός τίτλος για την δεύτερη ταινία μιας δυλογίας, που εξιστορεί την αναζήτηση της διεκδίκησης του Erebor, με την άφιξη και την αναχώρηση του Bilbo, να υπάρχουν στη δεύτερη ταινία. Με τρεις ταινίες όμως, ξαφνικά ο τίτλος δεν ήταν σχετικός- ούτως ή άλλως ο Bilbo , έχει φτάσει ήδη εκεί στην Ερημιά του Νοσφιστή”, δήλωσε στην σελίδα του στο FB, ο Peter Jackson.

● Με το Hobbit: The Battle of the Five Armies να βρίσκεται λίγες μέρες μακριά, νέες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι η τριλογία του Peter Jackson κόστισε $745 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το Assosiated Press, η παραγωγή της ταινίας κόστισε 934 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έρχονται από κάποια πρόσφατα αρχεία που κατατέθηκαν στην Νέα Ζηλανδία, αλλά μας είναι άγνωστο αν η τιμή περιέχει διαφήμιση και διαμοιρασμό της ταινίας.

Αυτό που περιλαμβάνει το ποσό είναι τα γυρίσματα και τα ειδικά εφέ. Το AP μίλησε με την Candice McDonough, αντιπρόεδρο στην New Line Cinema και στην Warner σχετικά με το μέγεθος του ποσού και εκείνη απάντησε, «Δεν σχολιάζουμε τα κόστη παραγωγής».

Τα $745 εκατομμύρια είναι νέο ρεκόρ για παραγωγή ταινίας (τριπλάσιο από της τριλογίας του Lord of the Rings), αν και ανά ταινία δεν ξεπερνάει τα $300 εκατομμύρια του Pirates of the Caribbean: At World’s End. Μέχρι τώρα τα δύο πρώτα μέρη της σειράς έχουν φέρει συνολικά περίπου $2 δις από εισιτήρια.

Τον προηγούμενο χρόνο πληροφορίες ανέφεραν ότι πριν την κυκλοφορία του DOS, το κόστος βρισκόταν στα $561 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι ξοδεύτηκαν περίπου $175 εκατομμύρια επιπλέον για την τρίτη ταινία, TBOTFA. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το αρχικό προβλεπόμενο κόστος για σειρά με δύο ταινίες το 2007, ήταν $150 εκατομμύρια.

O ΠΗΤΕΡ ΤΖΑΚΣΟΝ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ ΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΣΤΟ BATTLE OF THE FIVE ARMIES!

Το μέγεθος των Lord of the Rings και Hobbit γνωρίζαμε από την αρχή ότι ήταν τεράστιο. Όχι μόνο από οικονομικής άποψης, αλλά και ολόκληρου του σχεδιασμού και της παραγωγής. Μέχρι τώρα στο Hobbit, έχουμε δει νέα βασίλεια και τοποθεσίες να ζωντανεύουν, διάφορες μικρές μάχες, έναν απίστευτο δράκο και πόσους νέους χαρακτήρες. Πώς όμως ετοιμάζει κάποιος μια μάχη 45 λεπτών; Ο Peter Jackson εξηγεί πως σχεδίασε το επικό τέλος της τριλογίας.

Πριν ξεκινήσει η μάχη, έπρεπε πρώτα να σχεδιαστεί η τοποθεσία. Η χωρητικότητα αλλά και η κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι τεράστιοι στρατοί ήταν σημαντικά θέματα για να είναι αληθοφανής. Για να γίνει όλο αυτό χρησιμοποίησαν σχεδιαγράμματα. «Πριν ξεκινήσει να φεύγει και το πρώτο βέλος, έπρεπε να σχεδιάσουμε την τοποθεσία και να ανακαλύψουμε όρια, αν έχουμε 10.000 Οrcs, πόσο χώρο πιάνουν; Πρόκειται να γεμίσουν την κοιλάδα ή θα μοιάζουν με έναν κόκκο μέσα της», λέει ο Jackson.

Ήταν σημαντικό για τον Jackson, μετά από την εμπειρία του από τις προηγούμενες ταινίες, να είναι η μάχη ενδιαφέρουσα για τον κόσμο ακόμα και αν δεν βλέπουν γνωστούς ή αγαπημένους χαρακτήρες. «Έχουμε έναν κανόνα ότι δεν επιτρέπεται να έχουμε πάνω από 2-3 γρήγορες σκηνές με ανώνυμο κόσμο να πολεμάει χωρίς να γυρίσουμε πίσω στους βασικούς μας χαρακτήρες. Αλλιώς το κοινό καταλήγει κουρασμένο».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΑΝΤΖΕΛΙΝ ΛΙΛΙ

(ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΗΕ HOBBIT)

Το όνειρο της της ήταν να γίνει συγγραφέας. Έχει δηλώσει ότι δεν θυμάται να έχει υπάρξει ποτέ περίοδος της ζωής της που να μην έγραφε. Στο σχολείο έγραφε παραμύθια, ποιήματα και σχολικές εφημερίδες. Μεγαλώνοντας συνέχισε να γράφει για τα πάντα. Η ζωή, ωστόσο, τα έφερε έτσι που όσο κι αν η Εβάντζελιν Λίλυ (γνωστή σε όλους τους φαν του «Lost») δεν κατάφερε να γίνει διάσημη συγγραφέας αλλά διάσημη ηθοποιός. Κι όσο κι αν η ίδια προσπαθεί, το Χόλιγουντ δεν λέει να την εγκαταλείψει…

Σε συνέντευξή της στο Buzzfeed, η διάσημη Κέιτ του Lost, η οποία βρίσκεται στην διαδικασία προώθησης του πρώτου της βιβλίου (το παιδικό The Squickerwonkers) δηλώνει ξεκάθαρα και απερίφραστα: «Πραγματικά το σιχαινόμουν όταν δούλευα ως ηθοποιός». Η Λίλυ εξηγεί ότι από τότε που θυμόταν τον εαυτό της, το μεγάλο της όνειρο ήταν η συγγραφή. Κι όταν ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του Lost -στα δοκιμαστικά του οποίου πήγε κυρίως για να δοκιμάσει τα όριά της, αλλά επελέγη αμέσως από τον ίδιο τον JJ Abrams- είχε υποσχεθεί στον εαυτό της πως δεν θα ξαναπαίξει πουθενά. «Με έκανε ευτυχισμένη η ιδέα ότι δεν θα χρειαστεί ξανά να κάνω την ηθοποιό». Ελα όμως που η ζωή δεν λέει να της επιτρέψει να αφήσει το επάγγελμα…

Το οξύμωρο στην περίπτωσή της είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι μάλλον η μοναδική ηθοποιός του Lost -ένα από τα μεγάλα τηλεοπτικά φαινόμενα των τελευταίων ετών- που έχει συμμετοχή σε δύο από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές των μεγαλύτερων στούντιο -οι περισσότεροι εκ των υπολοίπων ψάχνονται, εξαργυρώνοντας την αίγλη του Lost κυρίως στην τηλεόραση.

Μπορεί η ίδια να μη θέλησε ποτέ να κάνει καριέρα, όμως αυτή τη στιγμή η καριέρα της δείχνει να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, καθώς ανήκει στο πρωταγωνιστικό καστ του πολυσυζητημένου και πολυαναμενόμενου νέου Χόμπιτ («Hobbit: The Battle of the Five Armies»), ενώ παράλληλα θα είναι η πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία της Marvel «Ant-Man». Και στα δύο την οδήγησε η αγάπη της για τα βιβλία, το διάβασμα και τη συγγραφή.

Οπως δηλώνει ενώ ζούσε ευτυχισμένα στην ανωνυμία της ζωής μιας απλής συγγραφέως («υπάρχουν τόσοι λόγοι που για μένα η συγγραφή είναι ανώτερη από την ηθοποιία, ένας από αυτούς είναι η ανωνυμία που τους επιτρέπει να ζουν κανονικές ζωές»), δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Πίτερ Τζάκσον. «Νόμιζα ότι είχα τελειώσει από τη σόου μπιζ. Πίστευα ότι δεν θα παίξω ξανά, μέχρι που ο Πίτερ Τζάκσον μου πρότεινε το ρόλο ενός ξωτικού στο Χόμπιτ, που ήταν το αγαπημένο μου βιβλίο όταν ήμουν 13 χρονών. Συνήθιζα τότε να φαντάζομαι ότι ήμουν κι εγώ ένα ξωτικό…». Κάπως έτσι το ενδιαφέρον της για την ηθοποιία ξύπνησε ξανά.

Οσο για τη συμμετοχή της στη νέα ταινία της Marvel; Κι εδώ η παιδική φαντασία της έπαιξε το ρόλο της. «Πάντα μου άρεσα να βλέπω ως θεατής τους κόσμους που δημιουργεί η Marvel. Οταν μου προτάθηκε να γίνω κι εγώ μέρος τους, απλώς υπέγραψα και δεν κοίταξα πίσω. Ελπίζω να μην το μετανιώσω…».

Τι είναι λοιπόν, γι’ αυτήν σήμερα η ηθοποιία; «Την αποκαλώ ως την πρωινή μου δουλειά» απαντά και συνεχίζει: «Με βοηθάει να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτήν, όμως, όχι, σε καμία περίπτωση δεν είναι το πάθος μου…».

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα