Neolaia Cyprus

3+1 τύποι Κύπριου γιου!

gios1

Τα αγόρια της οικογένειας βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση!

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς; 

Ήταν ένα άρθρο που ήθελα να γράψω εδώ και πολύ καιρό. Είπαμε πως κάθε βδομάδα σε ετούτην εδώ τη σελίδα βγάζω τα σώψυχά μου. Ε, σήμερα λοιπόν θα σας καταθέσω ολόκληρο τον εσωτερικό μου κόσμο. Θα σκεφτείτε «τι λες ρε κοπέλα μου… δεν είσαι καν γιος». Θα σας απαντήσω ότι έχω αδελφό και αρκετά ξαδέλφια αγόρια έτσι ώστε να μπορώ να στοιχειοθετήσω αυτά που πρόκειται να αναφέρω.

Εναλλακτικά το συγκεκριμένο άρθρο θα μπορούσε να έχει τίτλο «Πως οι Κύπριες μανάδες συμπεριφέρονται στους γιους τους» αλλά δεν θέλω να πάω κόντρα στη μαμά μου γιατί με βλέπω να τρώω από συσσίτια και να πλένω τα ρούχα μου στο χέρι, σαν τη γιαγιά μου στη δεκαετία του ’60 στο χωριό.

  1. Ο τύπος γιου «κάνε μου διαφορετικό φαγητό γιατί δεν τρώω τις φακές»:  Όσοι έχετε αγόρια στην οικογένειά σας θα έχετε παρατηρήσει στα μάτια της κουζίνας όχι μία, όχι δύο αλλά από τρεις και πάνω κατσαρόλες. Ο λόγος γιατί ο κανακάρης του σπιτιού δεν τρώει όσπρια και η μανούλα του γίνεται χαλί και θυσία να του κάνει οτιδήποτε υπάρχει στο σπίτι σε κρέας ή πατάτες τηγανητές. Τι κι αν έχει ξυπνήσει από τις 6 για να ετοιμάσει φαγητό για την υπόλοιπη οικογένεια. Για τον γιο της θα βάλει τηγάνι, όσο κουρασμένη κι αν έχει επιστρέψει από τη δουλειά. Αν θέλετε να μάθετε τι θα γίνει έτσι και η κόρη της γυρίσει και πει «δεν μου αρέσουν οι φακές, φτιάξε μου κάτι άλλο», η απάντηση θα είναι «Πρέπει να μάθεις να μαγειρεύεις. Ποιος θα σε πάρει;» ή «                Ούλλα που εμένα τα περιμένετε».
  2. Ο τύπος γιου «θα ξενυχτήσω και μην τολμήσεις να με πάρεις να δεις που είμαι»: Έλα τώρα, μεταξύ μας τα λέμε όλα. Είσαι κορίτσι και βγαίνεις ένα βράδυ και έχεις αφαιρεθεί και έχεις καθυστερήσει να πας στο σπίτι. Μήνυμα από τη μάνα: «Που είσαι; Τι ώρα θα ‘ρθεις; Έχεις και οικογένεια ξέρεις». Αν ρισκάρεις και δεν απαντήσεις τότε αρχίζουν οι κλήσεις. Από το μυαλό της μάνας έχουν περάσει σκέψεις από το ότι μπορεί να σε έχουν βιάσει μέχρι το να σε έχουν απαγάγει για λύτρα. Αν ο γιος καθυστερήσει να επιστρέψει στο σπίτι η μάνα θα σκεφτεί «Ε, αγόρι είναι κάπου θα έχει κάτσει και θα βλέπει ποδόσφαιρο με τους φίλους του ή θα ‘ναι με κάνα κορίτσι». Κι αν διανοηθεί να τον πάρει τηλέφωνο να του κάνει έλεγχο τότε ποιος είδε τον γιόκα και δεν τον φοβήθηκε.
  3. Ο τύπος γιου «ζητάω λεφτά και μου δίνουν χωρίς παράπονα»: Μέχρι να ορθοποδήσει ένας νέος σήμερα, να βρει δουλειά κλπ. στηρίζεται οικονομικά από τους γονείς του. -«Μαμά θέλω λεφτά για βενζίνη» -«Να, πάρε». Αν η κόρη ζητήσει λεφτά, δεν λέω, θα τα πάρει αλλά ο διάλογος που θα προηγηθεί θα διαφέρει από τη γη μέχρι το γαλαξιακό σύμπαν. -«Μαμά θέλω λεφτά για βενζίνη» -«Όλο έξω βγαίνεις, δεν κάθεσαι καθόλου σπίτι. Μείνε λίγο να δεις και τους γονείς σου» -«Εντάξει, μην μου δώσεις» -«Όχι πάρτα, να μεν λαλείς ότι εν σου διούμε».
  4. Ο τύπος γιου «κάντε ησυχία όταν κοιμάμαι»: Όταν ο γιος κοιμάται στο σπίτι πρέπει να επικρατεί νεκρική σιγή γιατί αν τολμήσει κανείς και τον ξυπνήσει τότε μπορεί να γίνει επί τόπου και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Όταν η κόρη κοιμάται τότε μπορεί να αποφασίσουν οι γονείς να κάνουν πλήρη ανακαίνιση του σπιτιού, να τρυπούν τοίχους, να έχουν την τηλεόραση στο τέρμα και να γαβγίζει και ο σκύλος λες και είναι κι αυτός στο κόλπο. Αυτή η μάστιγα.

p.s. Τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με πράγματα και καταστάσεις και δεν έχουν σκοπό να θίξουν άτομα. (Προφανώς και έχουν σχέση, απλά πάντα ήθελα να πω αυτή την ατάκα).

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Εφημερίδα «24», στις 19 Οκτωβρίου, Φύλλο 29. 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα