Neolaia Cyprus

Εντυπωσιακές οι νέες φοιτητικές εστίες

esties5

Μοντέρνα αρχιτεκτονική και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Φωτογραφίες: Χρίστος Ζένιος

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς; 

Περνώντας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δεν θα μπορούσε κανείς να μην προσέξει το επιβλητικό κτήριο που ορθώνεται πλησίον του πανεπιστημιακού κτηρίου. Η αρχιτεκτονική του εν λόγω κτίσματος μαγνητίζει τα βλέμματα καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο σε έκταση και σύγχρονο κτήριο.

esties1

Ο λόγος γίνεται για τις νέες εστίες στην ‘Εγκωμη, οι οποίες φιλοξενούν φοιτητές και από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας . Σύμφωνα με τον Χάρη Τσίρκα,  Υπεύθυνο Στέγασης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πρόκειται για ιδιωτικές εστίες, οι οποίες έχουν άμεση συνεργασία με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

esties7

Πώς να μείνεις στις εστίες

Η διαμονή στις συγκεκριμένες φοιτητικές εστίες στοιχίζει 399 ευρώ μηνιαίως και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται έξοδα όπως η παροχή διαδικτύου, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα, καλωδιακή τηλεόραση και γυμναστήριο. Οι αιτήσεις για κράτηση δωματίου αρχίζουν με τη λήξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, περί τα τέλη Μαΐου. Αιτήσεις γίνονται δεκτές και για το εαρινό εξάμηνο, οι οποίες ξεκινούν να κατατίθενται στα τέλη Ιανουαρίου. Εστίας μπορούν να αιτηθούν φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τόσο προπτυχιακοί όσο και μεταπτυχιακοί.

esties14

Το συγκρότημα αποτελείται από 300 φοιτητικές εστίες, οι οποίες είναι συμπληρωμένες από φοιτητές,  γυμναστήριο, καφετέρια, εστιατόριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μεγάλο χώρο πρασίνου με πάρκο και πλατεία καθώς και υπόγειους και υπέργειους χώρους στάθμευσης. Αποτελεί έργο του αρχιτέκτονα Ηρακλή Παπαχρίστου  και του αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Περικλή Λιάτσου.  Το έργο  uniHALLS στην Έγκωμη είναι έργο της ROTOS Building Society, θυγατρικής εταιρείας της  ROTOSgroup.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός τέτοιου χώρου προέκυψε μετά από σοβαρή έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι η 24ώρη ασφάλεια, ο μοντέρνος σχεδιασμός και η παροχή όλων των αναγκαίων υπηρεσιών για τους φοιτητές  αποτελούν ισχυρά κριτήρια για την επιλογή στέγασης των φοιτητών.

esties9

Η απόφαση για την υλοποίηση 10 διαφορετικών τύπων δωματίων που διαφέρουν σε μέγεθος και σε design έγινε για να μπορέσει να εξυπηρετήσει όλα τα γούστα και τις ανάγκες των φοιτητών.

Οι εστίες είναι σχεδόν ισάριθμα χωρισμένες στα κτίρια τα οποία ενώνονται μεταξύ τους  και χρησιμοποιούν κοινούς χώρους για την εξυπηρέτηση των φοιτητών στην υποδοχή και στα γραφεία διοίκησης.

Τα δωμάτια

esties13

Tα ευρύχωρα αυτά δωμάτια είναι διακοσμημένα με λακαριστά μοντέρνα υλικά σε συνδυασμό με ζεστά υφάσματα για να εξασφαλίσει στους ενοίκους μια άνετη διαμονή.

esties11

Φωτεινό δωμάτιο ιδανικό για διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας, επιπλωμένο με ένα διπλό κρεβάτι με δέρμα και μαξιλάρια, μεγάλο γραφείο, σύγχρονο καναπέ, γραφείο, LED TV, τραπεζαρία και γκαρνταρόμπα, με ιδιωτικό μπάνιο και πολυτελείς ανέσεις.
Η τελευταία λέξη στην άνεση βασισμένη στα αποκλειστικά προνόμια για έναν τρόπο  πολυτελούς ζωής που αξίζει στον καθένα.

Και όλα αυτά ξεκινούν από την εξαιρετική τιμή των 399 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών του ηλεκτρισμού, νερού, κοινοχρήστων, internet, cable tv και χρήση γυμναστηρίου».

esties15

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Εφημερίδα «24», στις 12 Οκτωβρίου, Φύλλο 28. 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα