Neolaia Cyprus

Πως να διαπραγματευτείτε μια αύξηση μισθού!

afxisi-misthoi2

Μπορεί να φοβάσαι αλλά δεν έχει κάτι να χάσεις να το δοκιμάσεις…

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς; 

Δεν θα σας πω ψέματα για αυτό το ξεκαθαρίζω από την αρχή του άρθρου. Με βάση την σημερινή κατάσταση της οικονομίας το πιο πιθανών είναι ότι αν θα πας στον διευθυντή σου για να ζητήσεις αύξηση του μισθού τότε (δυστυχώς) το πιο πιθανών είναι ότι θα σου πει ότι «Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια». Και το πρόβλημα ότι αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Στο σήμερα με την ανεργία να καλπάζει υπάρχουν χιλιάδες σαν εσένα που θα έκαναν την δουλειά που κάνεις κάτι που σε φέρνει σε μειονεκτική θέση όταν ζητάς αύξηση μισθού. Επίσης πρόσφατες μελέτες που έγιναν στην Αμερική από την «Journal of Organizitional Behavion» κατέδειξαν ότι όσοι παραλείπουν να διαπραγματευτούν τον αρχικό μισθό τους τότε αυτό σημαίνει ότι για την περίοδο που θα κάνουν την καριέρα τους τότε θα χάσουν περί των 600,000 δολαρίων σε μισθούς.

Αφού σας κόψαμε τα φτερά καιρός να σας ανυψώσουμε. Αν την στιγμή που θα ζητήσεις αύξηση χρησιμοποιήσεις τους σωστούς τρόπους τότε θα καταφέρεις να πάρεις την αύξηση ή τουλάχιστον μέρος της.

Το βασικό στο όταν θα ζητήσεις αύξηση είναι να γνωρίζεις ότι αυτά που βλέπεις στις ταινίες δεν μπορούν να γίνουν πράξη. «Άλλο το Χόλυγουντ και άλλο η Κύπρος». Αν προσπαθήσεις με τσαμπουκά να κερδίσεις μια αύξηση τότε το πιο πιθανών είναι να δεις την πόρτα εξόδου με ένα σημαντικό μείον ότι δεν θα μπορέσεις ποτέ να χρησιμοποιήσεις την εργασία που παρείχες στην συγκεκριμένη εταιρεία στο βιογραφικό σου και δεν θα πάρεις ποτέ ένα «recommendation paper». Μην περιμένεις όμως από κανένα να σου παρέχει αύξηση μισθού χωρίς να το ζητήσεις. Δεν είναι κορόιδο ο επενδυτής της επιχείρησης και να σου κάνει ο ίδιος την πρώτη κίνηση και για αυτό όλα επαφίενται σε σένα.

  • Κάνε το πρώτο βήμα και το πιο απλό. Ζήτα την αύξηση.

Παρόλο που η προσωπική άποψη του συντάκτη είναι ότι σε ένα χώρο εργασίας δεν πρέπει τα πάντα να διέπονται αποκλειστικά σε επαγγελματική σχέση η πραγματικότητα είναι άλλη. Η σχέση που έχεις με τον προϊστάμενο σου είναι επαγγελματική. Επαφίεται στο γεγονός ότι από την μεριά σου δεν είσαι σε κάτι υπόχρεος στον εργοδότη σου. Αυτό που παρέχεις στην εταιρεία είναι μια υπηρεσία που δομείται με βάση την προσωπική σου εργασία και τον χρόνο που προσφέρεις προς τον οργανισμό. Λειτουργώντας στα πλαίσια του νεοφιλελεύθερου μοντέλου της οικονομίας εσύ προσφέρεις εργασία και ο εργοδότης σου προσφέρει τον μισθό. Από την μεριά του και ο εργοδότης θα πρέπει να έχει υπόψη του το προϊόν που προσφέρεις στην εταιρεία και να προβαίνει στην κατάλληλη αξιολόγηση η οποία και θα πρέπει να προβλέπει και το γεγονός ότι μια αύξηση μισθού είναι δικαιολογημένη. Άρα αν εσύ ως υπάλληλος θεωρείς ότι η αναλογία εργασίας που προσφέρεις με τις απολαβές σου δεν βρίσκονται σε ισορροπία τότε θα πρέπει να πας να το συζητήσεις με τον προϊστάμενο σου. Καλό θα ήταν να τον ενημερώσεις ότι ο σκοπός που θέλεις να έχεις μαζί του μια συνάντηση είναι για μια «αναπροσαρμογή μισθού». Αυτό θα βοηθήσει και τον ίδιο να προβεί στην κατάλληλη αξιολόγηση και να βάλει κάτω τα δεδομένα. Μην φοβηθείς ότι έτσι θα τον βρεις προετοιμασμένο. Αν έχεις εμπιστοσύνη στις δυνατότητες σου και θεωρείς ότι σου αξίζει μια αύξηση μισθού τότε και ο διευθυντής σου βάζοντας κάτω τα δεδομένα που έχει μπροστά του τότε θα καταλάβει ότι δικαιούσαι την αύξηση που ζητάς

  • Ξεκίνησε με τον σωστό μισθό

Όπως προείπαμε και πριν ένας από τους βασικούς λόγους που χάνονται χρήματα από τον μισθό σου είναι το γεγονός ότι όταν ξεκίνησες να εργάζεσαι δεν έκανες καμιά διαπραγμάτευση. Ο πιο αξιόπιστος τρόπος να βρεις τον κατάλληλο μισθό είναι το «Ρωτώντας πας στην πόλη». Μην διστάσεις να ρωτήσεις άλλους ανθρώπους είτε από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον σου είτε ακόμη και αγνώστους που εργάζονται στον ίδιο τομέα με σένα ποιος είναι ένας αξιοπρεπής μισθός. Αυτό ισχύει και όταν θα ζητήσεις αύξηση. Κάνε μια έρευνα αγορά ούτως ώστε να ξέρεις που κυμαίνονται οι μισθοί. Αυτό μαζί με την εργασία που προσφέρεις στην εταιρεία είναι τα μεγαλύτερα διαπραγματευτικά σου χαρτιά.

  • Το Win – Win situation (ή το Lose-Lose situation)

Ένας από τους τρόπους που πρέπει να χρησιμοποιήσεις όταν θα πας να ζητήσεις αύξηση μισθού είναι να γνωρίζεις την πρακτική του Win – Win Situation (WW). Το βασικό όμως είναι να γνωρίζεις ότι αυτή την διαπραγματευτική δύναμη σίγουρα την γνωρίζει και ο προϊστάμενος σου ο οποίος έκανε σίγουρα περισσότερες διαπραγματεύσεις από εσένα άρα θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Τί είναι το WW. Το πρώτο Win αντιπροσωπεύει την αύξηση που θα μοιάζει ιδανική για εσένα. Το δεύτερο Win αντιπροσωπεύει το κατά πόσο σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η αύξηση να μπορείς να ζητήσεις είτε μείωση των ωρών απασχόλησης ή άλλα προνόμια που θέλεις να έχεις. Αν καταφέρεις να αποκτήσεις την αύξηση στο μισθό τότε είναι ένα Win – Win Situation. Αν δεν μπορέσεις να πάρεις την αύξηση του μισθού αλλά καταφέρεις την μείωση των ωρών εργασίας με τον ίδιο μισθό τότε μιλάμε για μια κατάσταση Win – Lose. το σημαντικό είναι να μην βρεθείς ποτέ κατά την διαπραγμάτευση στο Lose – Lose.

  • Μεγιστοποίησε την αξία σου

Δείξε ότι μπορείς να γίνεις αναντικατάστατος στην εταιρεία προτού μεταβείς για διαπραγμάτευση. Μην το κάνεις με φανφάρες και σίγουρα μην το κάνεις αυτό εις βάρος των συναδέλφων σου. Οποιαδήποτε αύξηση στο μισθό δεν αξίζει αν θα δημιουργήσει ένα κακό εργασιακό περιβάλλον ή προστριβές. Για αυτό μην διαλαλείς τις επιτυχίες σου. Προσπάθησε απλά να κάνεις την δουλεία σου όσο καλύτερα μπορείς. Για να το δουν οι διευθυντές δεν χρειάζεται να γίνεις ντελάλης. Θα φαίνεται από τα αποτελέσματα.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Εφημερίδα «24»

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα