Neolaia Cyprus

Ενδείξεις ότι πρόκειται να σας απολύσουν!

apolisi

Τα σημάδια είναι μπροστά σας – Διαβάστε τα

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς; 

Πάντα σε αυτές τις εποχές θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θα είναι κρίμα αν δεν καταφέρετε να πάρετε τα σημάδια ότι θα σας απολύσουν να βρεθείτε απροετοίμαστοι με μια βαλίτσα στο χέρι. Και ιδίως στο σήμερα μετά και το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις μια πιθανή απόλυση θα σημαίνει και μια πιθανή εκποίηση του σπιτιού αφού δεν θα μπορείτε, εφόσον δεν τεθεί σε ισχύ ο νόμος περί φερεγγυότητας, να πληρώσετε την δόση του σπιτιού.

Το κύριο μας ζήτημα δεν είναι απλά να το καταλάβετε όταν θα σας απολύσουν και ύστερα αλλά το σημαντικό είναι να πιάσετε τα σημάδια που βρίσκεις στο χώρο εργασίας σου και να προετοιμαστείς κατάλληλα. Είτε να ετοιμαστείς ψυχολογικά σε μια ενδεχόμενη απόλυση είτε να καταφέρεις να αλλάξεις την κατάσταση. Κα τα δύο πράγματα πλέον είναι στο χέρι σου να τα αντιμετωπίσεις ακολουθώντας τις συμβουλές της Liz Ryan η οποία είναι η διαχειρίστρια ιστοσελίδας η οποία εξειδικεύεται στο χώρο της εργασίας και τον σχεδιασμό τους ( http://humanworkplace.com/).

Σε άρθρο της το οποίο δημοσίευσε στο διαδίκτυο η κ. Ryan αναφέρει ότι παρόλο που τα περισσότερα απολυμένα άτομα αναφέρουν ότι δεν είχαν στα υπόψη τους ότι θα μπορούσαν να απολυθούν τότε αν κάτσουν να το σκεφτούν τότε θα διαπιστώσουν ότι τα σημάδια ήταν εκεί από την αρχή απλά ο χώρος εργασίας σου σε κρατά τόσο πολύ προσηλωμένο έτσι ώστε να μην τα αντιλαμβάνεσαι.

  • Αν ήσασταν μέσα σε ένα μακροχρόνιο έργο και σας αποσύρουν

Είναι ένα από τα πρώτα βήματα που κάνει μια επιχείρηση όταν σκοπεύει να απολύσει κάποιον. Αν σας ανέθεσαν να μπείτε σε ένα project και ξαφνικά χωρίς κάποια ιδιαίτερη αφορμή αποφασίσουν να σας αντικαταστήσουν με κάποιον άλλο τότε θα πρέπει να αρχίσεις να καταλαβαίνεις ότι είσαι κοντά στην έξοδο από την εταιρεία. Μάλιστα αν θεωρείς ότι αυτό το έργο είναι κάτι για το οποίο κανένας δεν έχει παράπονο για το έργο που διατελείς τότε αυτό είναι ένα ακόμα σημάδι. Φτάνει φυσικά να έχει και καλή αυτογνωσία. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να ξεκαθαρίσεις τις κινήσεις σου. Θα πρέπει να μιλήσεις με τον προϊστάμενο σου ούτως ώστε να καταλάβεις τις προθέσεις τους. Αν οι απαντήσεις τους δεν είναι ξεκάθαρες τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις βγεις από το γραφείο είναι να αρχίσεις το ψάξιμο για δουλειά.

  • Ανοίγεις μόνος σου τον τάφο σου

Όσο μακάβριο και αν ακούγεται αυτό η παροιμία του «πάνσοφου λαού» όπως είθισται να λέμε βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή στους χώρους εργασίας. Οι κερδοσκοπικές εταιρείες είναι απρόσωπες και το μόνο που θέλουν σε περίπτωση που τους περάσει από το μυαλό να σε απολύσουν είναι να προετοιμάσουν την διάδοχη κατάσταση. Και δυστυχώς την ευθύνη για την διαδοχή της κατάστασης όσο παράξενο και αν σου ακούγεται θα την ετοιμάσεις εσύ. Αν σου ζητήσουν από την εταιρεία ξαφνικά να προετοιμάσεις κάποιον για να μπορέσει να διεκπεραιώνει την δουλειά που έκανες εσύ μέχρι σήμερα πάντα να έχεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου σου το γεγονός ότι δεν είναι βοηθό που εκπαιδεύει αλλά τον αντικαταστάτη του. Τώρα για λύση δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά είναι γνωστή σε όλους νομίζω η πρακτική να μην αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της εργασίας που ξέρεις. Όσο άσχημο και αν ακούγεται ο χώρος εργασίας είναι ανταγωνιστικός και πολλοί είναι αυτοί που δεν θα δεχθούν να σου αποκαλύψουν όλα όσα έμαθαν με τα χρόνια πείρας τους αφού θα σε βλέπουν πάντα ως ανταγωνιστή.

  • Δεν έχει μελλοντικά σχέδια η εταιρεία για εσένα

Είναι μέσα στο ανθρώπινο εποικοδόμημα ο υπάλληλος να θέλει να μάθει ποιές οι προοπτικές ανέλιξης του από την εργασία που παράγει. Και είναι επίσης λογικό το γεγονός ότι θα πρέπει να συζητήσεις μαζί με τον προϊστάμενο σου αυτές τις προοπτικές ανέλιξης. Αν όταν πας στο γραφείο του διευθυντή στις ερωτήσεις σου για το μέλλον σου απαντά με γενικολογίες τότε θα πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς. Κάθε εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να προχωρά στην σωστή και κατάλληλη αξιολόγηση. Με την αξιολόγηση αυτή τότε μπορεί να καταθέτει στον υπάλληλο του και το μελλοντικό πλάνο που έχει η εταιρεία για αυτόν. Αν δεν μπορούν να σου το πουν τότε σημαίνει ότι θα σου δείξουν την πόρτα εξόδου.

  • Διαίσθηση ο πιο σπουδαίος σύμβουλος

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς πιστεύετε στην ενέργεια του χώρου αλλά σύμφωνα και με την κ. Liz Ryan είναι ένα από τα πιο σημαντικά για να καταλάβετε τα επόμενα βήματα του αφεντικού σας. Συγκεκριμένα καταθέτει μια προσωπική της ιστορία όπου φαίνεται αυτό χαρακτηριστικά. Όταν πήγε για επίσκεψη σε μια φίλη της στο χώρο εργασίας σε κάποια στιγμή κάλεσαν την φίλη της στο γραφείο του διευθυντή. Μένοντας μόνη της μαζί με τους συναδέλφους της φίλης της η κ. Ryan πρόσεξε ότι υπήρχε μια γενική δυσφορία και παγωμάρα στον χώρο. Βγαίνοντας από το γραφείο του διευθυντή η φίλη της ανακοίνωσε ότι είχε μόλις απολυθεί. Από τα φαινόμενα που παρατήρησε η Liz Ryan διαπίστωσε ότι ήταν η μόνη που δεν το ήξερε στο γραφείο ότι επρόκειτο να απολυθεί. Ηθικό δίδαγμα! Αν καταφέρεις να αφουγκράζεσαι ακόμα και την σιωπή που υπάρχει σε ένα γραφείο τότε θα μπορέσεις να προβλέψεις κατά πόσο θα απολυθείς.

  • Διέγραψε το Facebook και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα

Δεν είναι τόσο ένδειξη αυτό αλλά είναι περισσότερο συμβουλή από τον συντάκτη του κειμένου. Δεν είσαι πλέον έφηβος που το να βάζει ότι θέλεις στο Facebook ήταν αποδεκτό. Τώρα πλέον είσαι εργαζόμενος και το τι ανεβάζει θα πρέπει (δυστυχώς) να υπόκειται σε λογοκρισία. Αν δεν θέλεις να διαγράψεις τελείως το Facebook σου ή αν δεν μπορείς να μην κάνεις Accept τον διευθυντή σου ή τον προϊστάμενο σου τότε ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες: Σταμάτησε να βάζει φωτογραφίες που να σε δείχνουν συνεχώς με ένα ποτήρι αλκοόλ στο χέρι, απέφυγε να διαμαρτύρεσαι για τις συνθήκες εργασίας στα social media, κάντε μια αναδρομή στα προηγούμενα στάτους που ανεβάσατε στο facebook και φροντίστε ακόμα και αυτά που είναι από το 2006 αλλά πιθανών να σας δημιουργήσουν προβλήματα να μην φαίνονται στους διευθυντές σας. Τέλος σε περίπτωση που είσαστε με άδεια ασθενείας προσέξτε τι φωτογραφία θα ανεβάσετε!

Πηγή: Εφημερίδα «24»

 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα