Neolaia Cyprus

Όταν οι Κυπραίοι πάνε σε συναυλία!

thema1o

Με τόσες συναυλίες που σας έχουμε προτείνει ένα ολόκληρο καλοκαίρι, θα το έχετε καταλάβει ότι έχουμε μείνει ταπί και ψύχραιμοι.

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς; 

Ωστόσο, οι συναυλίες είναι ωραία πράγματα. Προσωπικά τις λατρεύω και φροντίζω να γεμίζω το πρόγραμμά μου με τέτοιες γιατί είναι ένας όμορφος τρόπος διασκέδασης και εξαιρετική ευκαιρία να δεις τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες να τραγουδούν live.

Όπως και να ‘χει, σε ετούτην εδώ τη σελίδα το concept είναι γνωστό. Εμείς βγαίνουμε εκεί έξω, παρατηρούμε τους Κύπριους, οι οποίοι έχουν πλούσιο υλικό να μας δώσουν και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα. Και αφού ανακεφαλαιώσαμε για το τι κάνουμε εδώ πέρα, ας μπούμε στο ψητό (όχι δεν θα μιλήσουμε για φαγητό).

Εκεί λοιπόν που καθόμασταν ήσυχα ήσυχα (όχι όλη την ώρα, ρίξαμε και τους χορούς μας) στους διάφορους συναυλιακούς χώρους που βρεθήκαμε αυτό το καλοκαίρι τα αυτιά μας και τα μάτια μας ήταν ορθάνοικτα. Τι άκουσαν και είδαν θα προσπαθήσω να σας το περιγράψω πιο κάτω. Ένα θα σας πω και μετά θα οργιάσω. Υπάρχουν πολλά αστέρια ανάμεσά μας.

1. Πριν καν μπούμε στο συναυλιακό χώρο οι Κυπραίοι, ακόμα και εκεί, κάνουν θραύση. Δεν παίζει να μην έχεις δει ποτέ κανένα να μην προσπαθεί να ψαρέψει τον σεκιουριτά για να τη βγάλει στο τσάμπα. Είτε δεν έχει βρει εισιτήριο γιατί η συναυλία ήταν sold out είτε γιατί τσιγκουνεύεται να πληρώσει, όπου είναι η επικρατέστερη εξήγηση.

2. Κι αφού μπεις και πάρεις τη θέση σου και περιμένεις να εμφανιστεί ο/η καλλιτέχνης και βλέπεις γύρω γύρω ως συνήθως, θέλοντας και μη (κυρίως θέλοντας) ακούς τις συζητήσεις των πίσω σου. Στάνταρ θα σχολιάζουν τον/την καλλιτέχνη/ιδα όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, θα αναλύσουν ολόκληρη τη δισκογραφία του/της και γενικά θα το παίξουν πολύ φαν. Μπορεί στην πραγματικότητα να  ξέρουν 3-4 πολύ γνωστά τραγούδια, κι αυτά να τα έχουν λιώσει στο YouTube.

3. Και μιας και αρχίσαμε να κρυφακούμε, ανάμεσα στις κουβέντες τους αναλύουν την προηγούμενη φορά που έτυχε να παρακολουθήσουν τον εκάστοτε καλλιτέχνη σε live εμφάνιση. Εκεί να δείτε ανάλυση. Μέχρι και τι χρώμα ήταν βαμμένα τα νύχια των ποδιών της μπορεί να μάθετε.

4. Σε αυτό το σημείο θέλω να εστιάσετε λιγάκι την προσοχή σας. Οι συναυλίες δεν είναι κινηματογράφος. Συνεπώς απαγορεύονται πατατάκια, ποπ κορν και να ρουφάτε το αναψυκτικό από το καλαμάκι όταν δεν έχει μείνει σταγόνα στο κουτάκι. Προσπαθούμε να απολαύσουμε το άσμα και ακούμε παρεμβολές που έρχονται από το στόμα σας. Άμα θέλαμε να ακούσουμε τον ήχο όταν μασουλάτε θα πηγαίναμε σε κάνα εστιατόριο (που και ‘κει θα σας βρούμε σε προσεχές άρθρο).

5. Αν σας έχει πει η κουμπάρα της ξαδέλφης του κουνιάδου σας ότι έχετε ωραία φωνή, μην το παίρνετε και τοις μετρητοίς. Να σας καλοπιάσει μάλλον επιδιώκει για να την υποδεχτείτε στην οικογένεια με ζέση. Ως εκ τούτου, μην τσιρίζετε μέσα στο αυτί μας, πεπεισμένοι ότι είστε οι εκκολαπτόμενοι Παβαρότι or something.

6. Και η νέα μόδα, που μόνο στις φετινές συναυλίες συνάντησα είναι η selfie με τον/την καλλιτέχνη/ιδα. Η συγκεκριμένη selfie βγαίνει ως εξής: Ο/Η καλλιτέχνης στη σκηνή να ερμηνεύει, εσείς από κάτω γυρισμένοι πλάτη σε εκείνον/η, υψώνετε το smartphones σας για να φαίνεστε όλοι και τσουπ μία selfie! Αυτή η μάστιγα!

p.s. Κατά καιρούς τα έχω κάνει όλα, συνεπώς θα με χαρακτήριζα τυπικό δείγμα Κυπραίας!

Πηγή: Εφημερίδα «24»

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα