Neolaia Cyprus

Όταν οι Κυπραίες πηγαίνουν κομμωτήριο!

kommothrio2

Το καλοκαιράκι πέρασε. Αν είσαι γυναίκα καταλαβαίνεις πως η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι άκρως απαραίτητη τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη.

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς; 

Το μαλλί σου έχει χάσει τη λάμψη του, δεν θυμάσαι τι χρώμα το είχες βάψει ένα μήνα πριν και γενικά η κομμώτρια μοιάζει σαν ο από μηχανής Θεός που ήρθε για να σε ξανακάνει θηλυκό.

Οι άντρες δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει το κομμωτήριο για το γυναικείο φύλο. Εσείς πηγαίνετε το πολύ κάνα τέταρτο, κουρεύεστε και έξω απ’ την πόρτα. Οι γυναίκες όμως καθόμαστε με τις ώρες μέχρι να πιάσει η βαφή, να λουστούμε, να χτενιστούμε, να κάνουμε και κάνα κούρεμα. Ένα τρίωρο είναι στανταράκι.

Και εκεί που κάθεσαι και αφού έχεις διαβάσει όλα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά του μήνα, έχεις μάθει ποιος χώρισε με ποιαν, ποιοι περιμένουν παιδί και έχεις διαβάσει τα ζώδια τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων πριν, κόσμος μπαίνει και βγαίνει με αποτέλεσμα, θέλοντας και μη, να έχεις ακούσει όλες τις συζητήσεις που γίνονται γύρω σου.

Να ξέρετε πως οι κομμώτριες είναι η φθηνή εκδοχή του ψυχολόγου. Για κάποιο λόγο, όταν κάθεσαι στην καρέκλα του κομμωτηρίου, βγαίνουν τα σώψυχά σου. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια έρευνα σχετική, ωστόσο θα ήταν άξιο προς μελέτη.

Μάθετε λοιπόν τι λέγεται και γίνεται στα κομμωτήρια…

1. Αν πας σε κάποιο κομμωτήριο της γειτονιάς σου, τότε το πιο πιθανόν είναι να συναντήσεις εκεί γνωστούς, για την ακρίβεια γνωστές. Οι πλείστες εξ αυτών θα έχουν να σε δουν πολύ καιρό, συνεπώς θα αρχίσουν την ανάκρισή που όμοιά τους δεν έχεις ξαναζήσει. Ερωτήσεις όπως «τελείωσες τις σπουδές;», «τι κάνουν οι γονείς σου;» θα είναι στάνταρ μέσα στις κουβέντες τους. Τα χαιρετίσματα στο σόι όλο θα είναι απαραίτητα με το «αντί» που θα πεις!

2. Εκεί που κάθεσαι όμορφα κι ωραία περιμένοντας να απορροφήσει τη βαφή το κεφάλι σου και καίγεται ελαφρά το είναι σου από το οξυζενέ θέλοντας και μη ακούς όλες τις συνομιλίες που γίνονται γύρω σου. Μία από αυτές και στανταράκι τρελό είναι κουτσομπολιά για το ποια χώρισε με ποιον και ποια περιμένει παιδί ενώ δεν έχει κλείσει καλά καλά τα 20. Και εκεί συνειδητοποιείς πως ο κόσμος δεν έχει προβλήματα αλλά τον απασχολούν όλα τα ξένα.

3. Όπως έχω προαναφέρει η κομμώτρια παίζει συχνά πυκνά το ρόλο της ψυχολόγου. Λες και η καρέκλα του κομμωτηρίου μοιάζει με ανάκλιντρο και οι πελάτισσες καταθέτουν τη ψυχή τους κάπου μεταξύ του σεσουάρ και της χτένας. Το τι προβλήματα υπάρχουν εκεί έξω δεν φαντάζεστε. Και δεν είναι ότι θες πάση θυσία να τα μάθεις αλλά η άλλη τα λέει, λες και βρίσκεται μόνη της χαλαρά στον καναπέ του σπιτιού της πίνοντας το φρέντο της. Βρε κορίτσια, ο κόσμος είναι κακός και άμα μετά δείτε τα ζητήματά της γραμμένα σε καμιά εφημερίδα (καλή ώρα) δεν θα φταίμε εμείς!

4. Υπάρχουν γιαγιάδες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας που δεν είναι όλες με τη μαύρη μαντήλα στο κεφάλι (όπως η δική μου) αλλά μερικές που περιποιούνται τον εαυτό τους και κάθε βδομάδα, Σάββατο πρωί θα τις πετύχεις στο κομμωτήριο. Άλλοτε κάνουν κάποιο ρετρό κτένισμα κι άλλοτε βάφουν μαλλί για να κρύψουν τις άσπρες τρίχες. Δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι χειρότερο. Ας ξεκινήσω από τη βαφή. Με τα χρόνια τα μαλλιά πέφτουν με αποτέλεσμα το κεφάλι να φαίνεται κάτω από τις ελάχιστες τρίχες που εξέχουν. Έλα που η βαφή όμως γεμίζει χρώμα και το γυμνό σημείο του κεφαλιού και το αποτέλεσμα είναι άλλο να σας το περιγράφω κι άλλο να το βλέπετε από κοντά. Όσον αφορά στο κτένισμα είναι λες και έχουν να πάνε σε γάμο που παντρεύει η τρίτη τους ξαδέλφη το εγγόνι της. Δεν πειράζει όμως. Εγώ τις χαίρομαι που περιποιούνται τον εαυτό τους.

5. Δεν υπάρχει κομμώτρια στο σύμπαν ολάκερο και σε αυτό εδώ το νησί που να μην έχει προσπαθήσει να σου πουλήσει κάποιο επαγγελματικό προϊόν για τα μαλλιά σου! Από σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά μέχρι κτένα που θα ξεμπερδεύει τα μαλλιά σου πιο εύκολα. Αγαπητές μας κομμώτριες εκεί έξω, μας είστε πολύ συμπαθείς και απαραίτητες ως κλάδος, αλλά αν θέλουμε κάτι θα σας το ζητήσουμε. Σταματήστε το προμόσιον. Εκτός των άλλων αν είχαμε τόσα λεφτά για να καταναλώσουμε στο κομμωτήριο θα πηγαίναμε για κούρεμα στον κομμωτή της Sarah Jessica Parker και όχι σε αυτό της γειτονιάς μας.

6. Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ όταν πηγαίνω κομμωτήριο δεν θέλω να μου πολυμιλάνε. Όχι γιατί είμαι σνομπ αλλά είναι οι ώρες που χαλαρώνεις. Κάνεις κάτι για τον εαυτό σου και είναι η στιγμή σου. Όταν αρχίσουν οι από δίπλα τις ερωτήσεις και την κουβεντούλα θες να τους πάρεις όλα τα περιοδικά του σταντ για να βρουν κάτι άλλο να ασχολούνται εκτός από τη δική σου ύπαρξη. Όπως καταλαβαίνετε αν συναντηθούμε ποτέ στο κομμωτήριο δεν θα πολυμιλήσουμε. Το καλό που σας θέλω!

Πηγή: Εφημερίδα «24»

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα