Neolaia Cyprus

3+1 θέματα που συζητούν άγνωστες μεταξύ τους Κυπραίες στην παραλία!

Θέμα 1ο

Μπορεί το καλοκαίρι να αποτελεί ημερολογιακά παρελθόν από τη ζωή μας, ωστόσο η ζέστη δεν μας επιτρέπουν να το αποχαιρετήσουμε για φέτος.

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς; 

Έτσι εμείς θα επιμένουμε με καλοκαιρινά θεματάκια μέχρι να πιάσει η πρώτη μπόρα που θα μας αναγκάσει να ανοίξουμε ομπρέλα. Όπως καταλαβαίνετε έχουμε ακόμη καιρό…

Λίγο, λοιπόν, ο υδράργυρος που δεν λέει να πέσει, λίγο το γεγονός ότι μόλις έχουμε επιστρέψει από την καλοκαιρινή άδεια, δεν ήθελε και πολύ για να γεννηθεί η ιδέα για το συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα θα σας πω ακριβώς το story για το συγκεκριμένο άρθρο και για τα όσα πρόκειται να διαβάσετε πιο κάτω. Εκεί που καθόμουνα στην άκρη της παραλίας, σε ένα ήσυχο κολπάκι του Πρωταρά και χάζευα απολαμβάνοντας τον ήλιο και το δροσερό νερό, εντελώς αδιάκριτα άρχισα να ακούω τη συνομιλία (έλα, πες αλήθεια το κάνεις κι εσύ) τριών γυναικών, εκεί γύρω στα 50, οι οποίες έτυχε να καθίσουν σε διπλανές ξαπλώστρες.

Πέρασα ένα τόσο απολαυστικό μισάωρο που σκέφτηκα αμέσως πως αυτό θα έπρεπε να βγει προς τα έξω και να μοιραστεί με κόσμο. Και ιδού…

1. Δύο είναι τα θέματα που μονοπωλούν στις συζητήσεις των Κύπριων γυναικών στην παραλία. Το ένα είναι τα παιδιά τους και το άλλο φυσικά οι δουλειές στο σπίτι. Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο γιατί ήταν εκείνο που κράτησε περισσότερη ώρα στην κουβέντα τους (κανονική stalker, όχι αστεία). Της μίας το παιδί της, σαν μία κλασσική Κυπριακή οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της, πήγε Αγγλία για σπουδές. Αλλά συνεχίζει λέγοντας πως η πόλη που ακούει στο όνομα Manchester, μοιάζει με μικρό χωριό. Είπε η κυρία από κάποιο προάστιο της Λευκωσίας. Λευκωσία σαν να λέμε… Manhattan.

2. Και αφού προσπαθώ να συνέλθω από το σοκ της ατάκας που άκουσα και βολεύομαι καλύτερα στην άμμο γιατί καταλαβαίνω πως η συζήτηση θα έχει ζουμί, οι κυρίες συνεχίζουν βάζοντας στο παιχνίδι και τα ονόματα των παιδιών τους. Δεν τα θυμάμαι, συνεπώς θα χρησιμοποιήσω δύο τυχαία που μου έρχονται στο μυαλό. Λέει η μία «Εμένα ο Αντώνης ΜΟΥ έκανε το τάδε» και απαντάει η άλλη «Εμένα η Μαρία ΜΟΥ έκανε το δείνα». Και σκέφτομαι αυτά τα Αντώνης και Μαρία τι είναι; Αγγουράκια, ντομάτες, ροδάκινα; Γιατί αυτή η κτητικότητα στα παιδιά σας; Κάνω «ουφ» και σκέφτομαι «Κυπραία μάνα, τι περιμένεις»!

3. Και ερχόμαστε στο επόμενο θέμα της εκπομπής μας για σήμερα (δεν κολλάει αλλά πάντα ήθελα να το πω)… τις δουλειές του σπιτιού. Ως τυπικό δείγμα Κυπραίας καθαρίζουν το σπίτι από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ως ακόμα πιο κλασσικές Κυπραίες έχουν οικιακή βοηθό εκ Φιλιππίνων που τις κάνεις αυτή για λογαριασμό τους, ακόμα και μες στην ντάλα του Αυγούστου! Λέει η μία εκ των τριών «Σηκώνει αέρας τα βράδια και γεμίζει σκόνη το σπίτι». Και απαντάει η άλλη «Ξέρω το και το δικό μου. Και το πρωί εκαθάρισε η κοπέλα αλλά άτε εν τζαι να της φκάλω τζαι τη ψυχή». Το ενδεχόμενο να πάρει κάνα ρούχο και να το κάνει μόνη της, δεν παίζει ε;

4. Και επειδή όλα αυτά τα άκουσα ενώ διανύαμε την τελευταία  εβδομάδα του Αυγούστου, που σημαίνει την τελευταία εβδομάδα των διακοπών για τους περισσότερους, η έγνοια των κυριών ήταν πως θα καθαρίσουν ολόκληρο το σπίτι πριν φύγουν από το εξοχικό τους. Τέτοιο, άγχος ούτε όταν έδινα εξετάσεις για να μπω στο Πανεπιστήμιο δεν ένιωσα. Μέχρι που σκέφτηκα να πάω να τις βοηθήσω. Το ξανασκέφτηκα όμως πιο σοφά, γύρισα την πλάτη μου, η οποία είχε γίνει κατακόκκινη από τον ήλιο, και έπαψα να τις ακούω.

p.s. Κυρίες μου σας ευχαριστώ για την έμπνευση!

Πηγή: Εφημερίδα «24»

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα