Neolaia Cyprus

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας σε μαθητές και φοιτητές

kostaskadis

Ευχές για μια δημιουργική και επιτυχημένη πορεία απευθύνει με μήνυμά του στους μαθητές και μαθήτριες της Μέσης Εκπαίδευσης και τους φοιτητές και φοιτήτριες, με την ευκαιρία της  έναρξης της νέας σχολικής/ακαδημαϊκής χρονιάς ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Ο κ. Καδής προτρέπει τους μαθητές και φοιτητές με δύναμη, πείσμα και υπομονή να προσπαθούν συνεχώς να κατακτήσουν τους στόχους τους για το καλό το δικό τους όσο και της κοινωνίας και της πατρίδας.

“Οι δύσκολοι καιροί στους οποίους ζούμε επιβάλλουν να είμαστε όλοι, μαθητές/φοιτητές και εκπαιδευτικοί, σε εγρήγορση. Η συνεχιζόμενη για πάνω από 40 χρόνια κατοχή μεγάλου μέρους της πατρίδας μας εξακολουθεί να μας πληγώνει, ενώ η οικονομική κρίση, που βιώνει ο τόπος μας δυσχεραίνει την καθημερινότητά μας”, σημειώνει ο Υπουργός.

Αυτές όμως οι οδυνηρές πραγματικότητες ας αποτελέσουν πρόκληση, προσθέτει, που θα μας οπλίζει με πίστη και αποφασιστικότητα, ώστε να μη λυγίσουμε, αλλά να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ο καθένας από τη θέση του, για ένα καλύτερο αύριο”.

Σε άλλο σημείο του μηνύματός του, ο Υπουργός Παιδείας προτρέπει τα παιδιά και τους νέους να εμπιστευθούν τους καθηγητές τους, να ανακαλύψουν μαζί τους τη χαρά της μάθησης και της απόκτησης δεξιοτήτων, να ασχοληθούν με τα γράμματα, την επιστήμη, τις τέχνες, την τεχνολογία, τον αθλητισμό. Τους καλεί, επίσης, να δείξουν ενδιαφέρον για τα κοινά και να θεωρήσουν ιδιαίτερο καθήκον τους την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και την προσφορά σε όσους την έχουν ανάγκη, να αγαπήσουν, να βελτιώσουν και να προστατεύσουν το περιβάλλον, να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες, τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Απευθυνόμενους και στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά, ο κ. Καδής σημειώνει ότι το Υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά είναι δίπλα τους και στηρίζουν την προσπάθειά τους.

“Ας κάνουμε σήμερα όλοι μαζί μια νέα αρχή κι ας προσπαθήσουμε η νέα χρονιά να γίνει καλύτερη  από την προηγούμενη, με  την ελπίδα σύντομα να ζήσουμε σε μια ευημερούσα κοινωνία  και σε μια πατρίδα χωρίς διαχωριστικές γραμμές, ελεύθερη κι επανενωμένη”, καταλήγει.

Διαβάστε επίσης το μήνυμα αισιοδοξίας του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, ο οποίος επισκέφθηκε το Δ` Δημοτικό Σχολείο Λατσιών:

Σήμερα πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, «θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τα παιδιά μας», και να προσέλθουν στο σχολείο τους και να πάρουν ό,τι περισσότερο γίνεται από αυτό, τόσο σε επίπεδο γνώσεων όσο και σε επίπεδο αξιών, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, μετά την επίσκεψη του στο Δ` Δημοτικό Σχολείο Λατσιών.

«Επίσης, θέλουμε να δώσουμε και το μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς μας να συνεχίσουν την καλή δουλειά. Έχουμε στα σχολεία μας τους πιο προσοντούχους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα δώσουν το καλύτερο δυνατό προς τα παιδιά μας. Θέλουμε να δώσουμε και το μήνυμα προς τους γονείς να συνεχίσουν να στηρίζουν τα παιδιά τους με υπομονή και κουράγιο και προσωπικά ως πατέρας συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους.  Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στα παιδιά έτσι ώστε να ξαλαφρώσουμε τους γονείς και να διευκολύνουμε το έργο τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Καδής είπε, παράλληλα, ότι παρακολουθούν τι συμβαίνει σε ολόκληρη την Κύπρο.

«Όποια προβλήματα παρουσιάζονται προσπαθούμε να τα επιλύουμε στη ρίζα τους και καλούμε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες να ενημερώνουν το Υπουργείο για όποια προβλήματα παρουσιάζονται», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση για πρόβλημα το οποίο φαίνεται να παρουσιάστηκε στο σχολείο της Κακοπετριάς, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι το σχολείο της Κακοπετριάς θα το επισκεφτούν αύριο για να συζητήσουν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις λύσεις που μπορούν να βρουν.

«Πάντως, μέρος του σχολείου θα μπορούσε να λειτουργήσει. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.  Ωστόσο, θα το επισκεφτούμε αύριο για να δούμε επί τόπου την κατάσταση και να συζητήσουμε με τους εμπλεκόμενους φορείς την καταλληλότερη λύση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν έχει παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα σε κάποιο άλλο σχολείο, ο κ. Καδής είπε ότι δεν έχει υπόψη του κάποιο άλλο πρόβλημα.

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά, ο Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε σήμερα και το Α` Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας, το Α` Δημόσιο Νηπιαγωγείο Λακατάμιας και το Ειδικό Σχολείο Αγλαντζιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα