Neolaia Cyprus

Πέτρος Παπαδόπουλος: Τα «Ματωμένα Όνειρα» ενός εφήβου

petros3

Ο  Πέτρος Παπαδόπουλος είναι ένα 16χρονο αγόρι, το οποίο μας εξέπληξε ευχάριστα από την πρώτη φορά που απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν έφηβο διαφορετικό, θα τολμούσαμε να πούμε, από τους συνομηλίκους του.

Έχει άποψη και αίσθηση για το τι συμβαίνει γύρω μας, γνώσεις που αφορούν στην ιστορία του τόπου μας, χαρακτηριστικό που εκλείπει, δυστυχώς από τη νεολαία μας σήμερα.

Ο Πέτρος είναι ο συγγραφέας ενός πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου, που αφορά στην Τουρκική εισβολή του 1974. Είναι εντυπωσιακό πως ένας έφηβος χωρίς να έχει βιώσει ο ίδιος τις κακουχίες του πολέμου κατάφερε και ζωντάνεψε μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου γεγονότα του τότε.

Όπως θα αντιληφθείτε και από τη συνέντευξη που παραχώρησε για την Εφημερίδα μας ο Πέτρος είναι λάτρης της ελληνικής γλώσσας, λατρεύει να συμμετέχει στα κοινά και είναι πάντα ενημερωμένος για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους εκεί έξω.

1.    Ποια ήταν η αφορμή για να γράψεις το συγκεκριμένο βιβλίο;

Ήθελα να συνεισφέρω στα κοινά. Ένιωθα ένα βάρος στην συνείδηση μου πως πρέπει να κάνω κάτι και εγώ για τον τόπο μας. Ζούμε σε μια χώρα , όπου δυστυχώς είναι μοιρασμένη και ο κόσμος απελπισμένος. Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό , οδηγούν σε αδιέξοδο και ο κόσμος αγανακτά. Αυτή η αγανάκτηση μεταφράστηκε για εμένα σαν έμπνευση. Επίσης , η οικονομική κρίση και η δεινή οικονομική κατάσταση που ζούμε, έχει γονατίσει πολύ κόσμο και πολύς κόσμος έχει χάσει τις ελπίδες τους. Δια ταύτα , έγραψα αυτό το βιβλίο για να αναζωπυρώσω τις ελπίδες του κόσμου , για ένα καλύτερο και εφήμερο μέλλον

2.    Δεδομένου το νεαρό της ηλικίας σου δεν έχεις βιώσει ο ίδιος στα όσα αναφέρεσαι στο βιβλίο. Ήταν δύσκολη η συλλογή στοιχείων; Ποιος σε καθοδήγησε;

Πιστεύω , πως όπως είπε και ο Αλβέρτος Αϊνστάιν , «Η φαντασία είναι ανώτερη της γνώσης». Άρα ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αποτυπώσει τις σκέψεις του σε ένα χαρτί , χρησιμοποιώντας λίγο αλατοπίπερο φαντασίας και βγάζοντας τα  γυαλιά της στυγνής λογικής.Οσο για την ερώτηση σας για το ποιος με καθοδήγησε, ένα έχω να σας πω- η συγγραφή του βιβλίου μου έγινε γνωστή, μόνο όταν είχε φτάσει στα πρόθυρα  της έκδοσης. Το είχα κρατήσει μυστικό. Εγώ η φαντασία μου , η πένα μου και μια κόλλα χαρτί.

petros5

3.    Ποιες ήταν οι αντιδράσεις των γύρω σου και των συνομηλίκων σου σε αυτή σου την κίνηση;

Η οικογένεια μου ενθουσιάστηκε και με βοήθησε στην όλη διαδικασία έκδοσης του βιβλιου. Όσο για τους φίλους μου και τους συμμαθητές μου , αλλά και γενικά για τους συνομήλικους μου , έκπληκτος και ευχαριστημένος , μπορώ να πω με συγκίνηση , πως μου συμπαραστέκονται με όλη τους την ψυχή ! Επί αυτού θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια και τους φίλους μου, εσάς και άλλους δημοσιογράφους που μου συμπαραστέκονται, την κύρια Σούλα Ορφανιδου, την κύρια Αγνή Χαραλάμπους , τον Παγκυπριο Πολιτιστικό Σύλλογο, το σχολείο μου, τον εκδοτικό μου οίκο, τον κύριο Αντρέα Μακρίδη και όλους όσους έχουν συμβάλει στην έκδοση  του βιβλίου και διακήρυξης του φιλειρηνικού μηνύματος του.

4.    Τι είδους βιβλία σου αρέσει να διαβάζεις;

Δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις, φτάνει να είναι βιβλία με νόημα και σκοπό. Θέλω ένα βιβλίο που θα διαβάσω να αφήσει το δικό του κομμάτι στο πάζλ της ψυχής μου. Απεχθάνομαι τις εμπορικές σαπουνόπερες , και τις θεωρώ σκοτώστρες χρόνου. Θεωρώ πως ένα βιβλίο πρέπει να έχει βαθειά μηνύματα και να εμπνέει κόσμο.

5.    Έχεις σκοπό να συγγράψεις και κάποιο άλλο βιβλίο;

Και το ρωτάς; Έχω είδη αρχίσει να συγγράφω το νέο μου βιβλίο, με τίτλο «Άνοιξε το παράθυρο .. να μπει λίγη ευτυχία”. Πρόκειται για την ιστορία ενός νεαρού, ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο διχασμένης προσωπικότητας, και συνεχώς η μια πλευρά του εαυτού του προσπαθεί να υπερισχύσει της άλλης. Πάντως θα είναι ένα βιβλίο που θα αναδεικνύει πολλά σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

6.    Πως πάει η κυκλοφορία του βιβλίου;

Αρκετά καλά μπορώ να πω. Είδη η πρώτη έκδοση 1500 αντιτύπων έχει σχεδόν εξαντληθεί και προχωράμε για δεύτερη έκδοση. Επίσης, το βιβλίο πλέον κυκλοφορεί και Ελλάδα , αλλά έχει μεταφραστεί και στα αγγλικά και κυκλοφορεί σε μορφή ebook ,στο Amazon , με την επωνυμία “BLOOD-STAINED DREAMS”. Πρέπει να τονίσω , πως αυτή την στιγμή γράφεται σενάριο  για τηλεοπτική σειρά , βασισμένο στο βιβλίο.

petros1

7.    Ποιες είναι οι βλέψεις σου για το μέλλον; Ποιο επαγγελματικό μονοπάτι επιθυμείς να ακολουθήσεις;

Όνειρο μου είναι να συνεισφέρω στα κοινά , και αυτό μεταφράζεται με την ενεργή μου εμπλοκή στην πολιτική, την όποια θεωρώ λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Όσο για επάγγελμα , όνειρο μου είναι να σπουδάσω νομική και να υπερασπίζομαι το δίκαιο και μόνο το δίκαιο.

8.    Εσύ σαν νέος πως βλέπεις το μέλλον της νεολαίας στην Κύπρο;

Υπάρχει ελπίδα! Είναι αλήθεια πως αρκετοί νέοι είναι αδιάφοροι και απαθείς προς τα κοινά . Δεν συμμετέχουν και δεν τους ενδιαφέρει , αφού είναι απογοητευμένοι από το όλο σύστημα. Όμως , υπάρχει μια μερίδα νέων , όπου συμμετέχουν στα κοινά , ενημερώνονται και συζητούν  με συμπολίτες τους για τα τεκταινόμενα που συμβαίνουν στην χώρα μας , οξύνοντας το πνεύμα τους. Άρα υπάρχει ελπίδα και εμείς η νεολαία κρίνω πως θα φάνουμε ικανοί για να οικοδομήσουμε συνειδήσεις ικανές να σηκώσουν το βάρος της οικοδόμησης μιας εφήμερης , δημοκρατικής και σύγχρονης πατρίδας!

«Ματωμένα Όνειρα»: Η Τουρκική εισβολή με τα μάτια ενός έφηβου!

matomena2

Το βιβλίο ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ξεκάνει το 1974 με την τουρκική εισβολή, όπου μια οικογένεια Ελλήνων-Κυπρίων , παίρνουν τον μακρύ δρόμο της προσφυγιάς και μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Μεταναστεύουν Γάλλια , μετά Καναδά , έπειτα Νότιο Αφρική και στο τέλος επαναπατρίζονται πίσω στην Κύπρο. Το βιβλίο, καλύπτει ποικίλα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα , όπως πορνεία , ρατσισμός, αλκοολισμός, φτώχεια , φανατισμός, ναρκωτικά και άλλα πολλά . Πρέπει να τονιστεί , πως το βιβλίο έχει ένα δυνατό αντί-πολεμικο μήνυμα και καλύπτει ποικίλα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα , όπως , ρατσισμός , πορνεία , ναρκωτικά , αλκοολισμός , φτώχεια , φανατισμός…

Πηγή: Εφημερίδα «24»

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα