Neolaia Cyprus

6+1 τύποι ΜΗ Κυπραίου που συναντάς το καλοκαίρι στην Κύπρο!

thema proto

Σε αυτήν εδώ τη σελίδα έχουμε γράψει κατά διαστήματα αρκετά κακώς έχοντα της Κυπριακής κοινωνίας. Ωστόσο, σκεφτήκαμε έτσι για αλλαγή να μην ασχοληθούμε με τους Κύπριους αλλά με τους μη Κύπριους, που λόγω καλοκαιριού έχουν κατακλύσει το νησί μας.

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς; 

Το να εντοπίσεις ξένους αυτό το διάστημα στην Κύπρο είναι πολύ πιο εύκολο, ειδικά στις παραθαλάσσιες περιοχές, απ’ ότι ντόπιους. Πως ξεχωρίζουν αλλά και ποιες συνήθειες τους μας έκαναν εντύπωση και αξίζουν σχολιασμό, θα διαβάσετε πιο κάτω…

  1. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τόσο αρχή που θα φτάσουμε μέχρι το αεροδρόμιο. Αν τυχόν βρεθείτε αυτές τις μέρες στο αεροδρόμιο είτε για να φύγετε για διακοπές (που σας το εύχομαι) είτε περιμένοντας κάποια άφιξη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δείτε κάποιον τουρίστα, ο οποίος θα είναι ήδη μισομεθυσμένος και θα σιγοψυθιρίζει ένα τραγουδάκι έτσι για το καλωσόρισμα βρε αδελφέ.
  2. Οι τουρίστες και ειδικά εκείνοι που προέρχονται από χώρες όπου ο ήλιος είναι ζήτημα να βγαίνει 2-3 φορές το χρόνο, απολαμβάνουν να κάθονται με τις ώρες κάτω από τις αχτίνες του κι ας παθαίνουν απανωτά εγκαύματα. Συνεπώς, αν δείτε άνθρωπο να κυκλοφορεί με το κόκκινο του παντζαριού είναι σίγουρα από αλλού!
  3. Παραμένουμε στις παραλίες και στην αγάπη των ξένων γυναικών για την topless ηλιοθεραπεία. Και καλά να τα βγάζουν στη φόρα οι νεαρές οι τουρίστριες αλλά συνήθως τα ματάκια μας αντικρίζουν υπερήλικες γυναίκες που κυκλοφορούν χωρίς το από πάνω μαγιό τους χωρίς να τους νοιάζει η ψυχική υγεία των λουόμενων.
  4. Επίσης, καταλαβαίνεις πως η οικογένεια πυ κάθεται δίπλα σου δεν είναι από εδώ, όταν δεν έχεις ακούσει καθόλου τη φωνούλα των παιδιών τους εν αντιθέση με τα ντόπια παιδάκια που θες να γίνεις Ηρώδης ή Γιούρι Γκέλερ και να τα εξαφανίσεις.
  5. Αρκετοί τουρίστες πριν φτάσουν στην Κύπρο έχουν την εντύπωση πως η Αγία Νάπα είναι η χώρα. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών ξέρουν μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή του νησιού μας ως ο ιδανικός τουριστικός προορισμός.
  6. Και μένουμε Αγία Νάπα γιατί εκεί ίσως σου τύχει κάτι τελείως awkward. Οι τουρίστες γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή καθώς την ζουν μέρα νύχτα. Αν δεν έχεις φτάσει στην ανάγκη να ρωτήσεις τουρίστα οδηγίες πως να πας σε κάποια παραλία, δεν έχεις νιώσει αμήχανα στη ζωή σου και στον ίδιο σου τον τόπο.
  7. Ανάμεσα στους τουρίστες υπάρχουν κι αρκετοί έγχρωμοι, οι οποίοι κάθονται κάτω από τον ήλιο στην παραλία και εσύ αναρωτιέσαι α) αν έχουν βάλει αντηλιακό και β) αν θέλουν να πάρουν… χρώμα. Έλα, πες αλήθεια… το ‘χεις σκεφτεί κι εσύ!

Πηγή: Εφημερίδα «24»

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα