Neolaia Cyprus

Γιορτή του Κρασιού 2014: Η Λεμεσός μας «μεθάει» και φέτος!

wine1

Η Γιορτή του Κρασιού είναι μια εκδήλωση άμεσα συνδεδεμένη με τον ανθρώπινο παράγοντα. Πρόκειται για μια πολιτιστική εκδήλωση που οι άνθρωποι διοργάνωναν από τα πανάρχαια χρόνια όταν παρόμοιες γιορτές με αναφορά στο κρασί διοργανώνονταν.

Η Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό μπορεί να θεωρηθεί, κατά κάποιο τρόπο, σαν μια παραλλαγή, σαν την αναβίωση των εορταστικών εκδηλώσεων λατρείας προς τιμή του Διόνυσου, Θεού του αμπελιού και του κρασιού, όπως και της Αφροδίτης, Θεάς της ομορφιάς και του έρωτα, που διοργανώνονταν στην αρχαιότητα. Κατά τη διάρκεια αυτών των γιορτών, ο άνθρωπος λάτρευε τους Θεούς, αλλά πρώτα απ’ όλα φρόντιζε για τη δική του διασκέδαση.

Φέτος η Γιορτή του Κρασιού στην Λεμεσό θα διοργανωθεί από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού.

Ώρες λειτουργίας της Γιορτής:
Καθημερινά από τις 7.00μ .μ. μέχρι τις 11.00 μ.μ.
Παρασκευή – Σάββατο από τις 7.00 μ.μ. μέχρι τις 11.30 μ.μ.

Τιμή Εισιτηρίων:
Ενήλικες (άνω των 18 χρόνων): €6.00. Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο κρασί ΔΩΡΕΑΝ, από την οινοβιομηχανία της επιλογής του: ΕΤΚΟ, ΚΕΟ, ΛΟΕΛ, ΣΟΔΑΠ.

Εφηβικό (από 13 – 18 χρονών): €5.00
Παιδικό (μέχρι 12 χρονών): €4.00

Πλαστική φιάλη κρασιού: €1.50
Ποτήρι κρασιού: €1.50
Ποτήρι κρασιού με πόδι: €2.50

Στάθμευση:
Ο Δήμος Λεμεσού προσφέρει δωρεάν μεγάλο χώρο στάθμευσης ανατολικά του Κηποθέατρου (οικόπεδα Παφίλια).

Πρόγραμμα:

Πέµπτη 28/08/2014, 8.00µ.µ.

• Φιλαρµονική Δήµου Λεµεσού.

• Χαιρετισµός από το Δήµαρχο Λεµεσού.

• Επίσηµα εγκαίνια της Γιορτής από τον Υπουργό Ενέργειας,

Εµπορίου, Βιοµηχανίας και Τουρισµού, κ. Γεώργιο

Λακκοτρύπη.

• Καλλιτεχνικό πρόγραµµα από την Χορωδία «Αρίονες» µε νέα

τραγούδια του κρασιού και χορούς από τον Πολιτιστικό

Χορευτικό Όµιλο «∆ιόνυσος»

Παρασκευή 29/08/2014

Το Θέατρο «∆ιόνυσος» παρουσιάζει τη κυπριακή κωµωδία του  Ντίνου Οδυσσέως «Νάµαστε». Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης  Σοφοκλέους, Λουκία Πρωτοπαπά, Χρήστος Γιάγκου, Μαριάννα  Σάντη και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Σάββατο 30/08/2014

Ο Θεατρικός Όµιλος της Ένωσης Κοινοτήτων Λεµεσού  παρουσιάζει το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη  Ρέπα «Οι συµπέθεροι από τα Τίρανα».

Κυριακή 31/08/2014

Κρασάδικα και αρχοντορεµπέτικα τραγούδια µε τους  Γιωργαλλέτους.

Οι Γιωργαλλέτοι µε την λαϊκή ορχήστρα τους σε ένα µοναδικό  πρόγραµµα από τα καλύτερα τραγούδια του κρασιού αλλά και  του κεφιού…

∆ευτέρα 01/09/2014

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» παρουσιάζει την κωµωδία του Μιχάλη  Πασιαρδή «Ο πετεινός της Αννέττας» σε σκηνοθεσία Ανδρέα  Μελέκη. Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Μελέκης, Λουκία  Μουσουλιώτου, Άντρη Κυριαζή και Σοφοκλής Κασκαούνιας.

Τρίτη 02/09/2014

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει το κλασσικό µιούζικαλ του  Γιόζεφ Σταϊν «Ο βιολιστής στη στέγη» σε σκηνοθεσία Στέλιου  Καυκαρίδη. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Μουαϊµης, Πόπη  Αβραάµ, Μαριάννα Καυκαρίδου, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης  Μιχαήλ και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Τετάρτη 03/09/2014

Η Θεατρική Οµάδα «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ» παρουσιάζει την κυπριακή  κωµική ηθογραφία «Ο Τζυπρής τζιαι το σόιν του» σε  σκηνοθεσία Πέτρου Καρατζιά. Πρωταγωνιστούν: Νεοπτόλεµος  Νεοπτολέµου, Νικόλας Αποστολίδης, Γιώργος Χατζήκυριακου  και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Πέµπτη 04/09/2014

Ο Λαογραφικός Όµιλος Λεµεσού παρουσιάζει ένα πλούσιο  πρόγραµµα µε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την  Κύπρο και Μικρά Ασία.

Παρασκευή 05/09/2014

Το Σωµατείο «Ταξίδι στη Σιωπή – Κυπριακή Νοηµατική  Γλώσσα» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Αστυνοµική  υπόθεση».

Οι διεθνούς φήµης Κύπριοι ταχυδακτυλουργοί Ανδρέας και  Νικόλας Λιοτατής παρουσιάζουν ένα καταπληκτικό πρόγραµµα  µαγείας.

Σάββατο 06/09/2014

Η Πειραµατική Κοµπανία «ΑΕΝΑΟΝ» του Λαογραφικού  Οµίλου «Αφροδίτη» Γεροσκήπου παρουσιάζει την  µουσικοχορευτική παράσταση «Κρασοπίνω µε ρεµπέτικα,  σµυρναίικα και παραδοσιακά τραγούδια».

Κυριακή 07/09/2014

Οι διεθνούς φήµης Κύπριοι ταχυδακτυλουργοί Ανδρέας και  Νικόλας Λιοτατής παρουσιάζουν ένα καταπληκτικό πρόγραµµα  µαγείας.

4+1 λόγοι για να πας στη Γιορτή του Κρασιού:

  • Πρόκειται για ένα θεσμό και όπως ξέρετε εμείς τους θεσμούς τους αγαπάμε γιατί βάζουν το λιθαράκι τους στην πολιτισμική ανάπτυξη αυτού του τόπου.
  • Γιορτή του κρασιού είναι συνεπώς θα υπάρχει άφθονο και προς κατανάλωση το καλύτερο, ντόπιο κρασί. Προσεκτικά όμως αν πρόκειται να οδηγήσετε μετά.
  • Είναι ένας υπέροχος και μεθυστικός τρόπος να αποχαιρετήσουμε το φετινο καλοκαίρι.
  • Θα υπάρχουν ποικίλες εκδηλωσεις για όλα τα γούστα. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι δράσεις για τα παιδιά καθώς και άφθονο τραγούδι.
  • Σας είπα πως δεν πρέπει να αγχώνεστε για το πάρκινγκ; Δεν σας είπα… Παράλειψή μου! Ο δήμος έχει προνοήσει και για αυτό!

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα