Neolaia Cyprus

19 βίντεο για τον απολαυστικό Jason Segel (videos)

Ο φοβερός κωμικός πρωταγωνιστεί στο «Sex Tape» κι εμείς θυμόμαστε λόγους για να τον αγαπά κανείς.

Ο Τζέισον Σίγκελ είναι άφοβος.

Αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποιώ περισσότερο όποτε μιλάω για αυτόν και είναι επειδή δε μπορώ να σκεφτώ κάποια που να τον χαρακτηρίζει καλύτερα. Όλοι οι κωμικοί βέβαια πρέπει να είναι άφοβοι, γιατί αυτό είναι η κωμωδία, είναι η προσέγγιση ενός αμήχανου ή απομακρυσμένου ή καλά κρυμμένου κομματιού μέσα μας που με ευθύ τρόπο δε θέλουμε να το αγγίξουμε, οπότε μιλάμε με αυτό με αστεία.

Όμως ο Σίγκελ είναι ερμηνευτικά άφοβος, δεν υπάρχει εμπόδιο που δε θα ξεπεράσει προκειμένου να βγάλει γέλιο από μια κατάσταση. Μπορεί να δωρίσει τον εαυτό του υπέρ του γέλιου με ένα σωρό τρόπους. Με τραγούδι, με κλάμα, με physical comedy, ντυμένος, γυμνός, λυπημένος, χαρούμενος. Κάνει τα πάντα για το γέλιο.
Από όλη την bro παρέα του Άπατοου από «Freaks and Geeks» και έπειτα, είναι εκείνος που ξεχωρίζει ως εκείνος που ποτέ, σε καμία στιγμή της καριέρας του, δεν κουράστηκα να βλέπω. Δεν έχω πει ποτέ μου «α, Τζέισον Σίγκελ; Χμ, καλά, δε ξέρω». Ποτέ μα ποτέ. Ούτε που μου έχει περάσει από το μυαλό. Η συνέπειά του στην κωμωδία είναι αξιοθαύμαστη, ειδικά αν αναλογιστείς ότι βγάζει και μπόλικη δουλίτσα κιόλας. Γράφει, παίζει, τραγουδάει. Ο άνθρωπος είναι ο ελβετικός σουγιάς της καλής κωμωδίας.
Με αφορμή λοιπόν την επιστροφή του στις αίθουσες με το «Sex Tape», μαζέψαμε μπόλικα βιντεάκια που υπογραμμίζουν τους διάφορους τρόπους με τους οποίους ο Τζέισον Σίγκελ έχει γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς κωμικούς του Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή.
Ο χορός του

Στο «How I Met Your Mother» επιδεικνύει χορευτικά skills που φτάνουν από υποψία moonwalk μέχρι αξιοπρεπές ρομπότ.

Ο συναυλιακός ενθουσιασμός του

Σε μια από τις πολλές σκηνές ανθολογίας του «I Love You, Man», μοιράζεται τον ενθουσιασμό του με τον Πολ Ραντ με τρόπο που μας κάνει να θέλουμε να τον είχαμε στην παρέα σε όλες τις συναυλίες που πάμε.

Το συναίσθημα στην άτσαλη μουσική του

Στο «Freaks and Geeks» ως Νικ έπαιξε υποδειγματικά τον οριακά άβολο freak. Δεν είχε τίποτα το καρτουνίστικο στην ερμηνεία του όμως, με αποτέλεσμα στις σκηνές που έβγαζε έξω την ψυχή του να σε νοιάζει. Όσο πιο χάλια ήταν τόσο πιο πολύ ήθελες να του κάνεις bro hug.

Το τραγούδι!


Σε ένα επεισόδιο του «Inside the Actor’s Studio», ο Σίγκελ μαζί με τον Νιλ Πάτρικ Χάρις έβγαλαν ένα τραγούδι των «Άθλιων» σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ράσελ Κρόου, περιμένουμε απάντηση. Ενώ ερμήνευσε και το «Man or a Muppet» (από την θαυμάσια ταινία με τα μάπετς του 2011 που έγραψε ο ίδιος), που πήρε Όσκαρ Τραγουδιού εκείνη τη χρονιά.
In the nude


Τα έχουμε ξαναπεί για μια από τις σπουδαίες εναρκτήριες σεκάνς της εποχής μας. Η Κρίστεν Μπελ χωρίζει τον Τζέισον Σίγκελ ενώ αυτός είναι γυμνός, στην πρώτη σκηνή του «Forgetting Sarah Marshall».

Ενώ σε αυτή τη σκηνή του «Knocked Up» μοιάζει σα να μην έχει απομείνει άλλη ζωή μέσα του. Σας λέω, είμαι σίγουρος πως όταν πεθάνει ο Τζέισον Σίγκελ θα δωρίσει το σώμα του στην κωμωδία.

Τα χαστούκια

Ο Σίγκελ είναι ψηλός και άχαρος και αστείος, έχει τρομερό σκαρί για κωμικό, και το χρησιμοποιεί με τέλειο τρόπο. Μια από τις περιπτώσεις είναι το πόσο απολαυστικά δίνει χαστούκια-μπουκέτα με τα χέρια-κουπιά του. Οι δημιουργοί του «How I Met Your Mother» το εκμεταλλεύτηκαν για να δημιουργήσουν ένα από τα αστειότερα running jokes στην ιστορία των σίτκομ.

Και φυσικά υπάρχει και το συνοδευτικό τραγούδι, επειδή Σίγκελ.

Η κίνηση

Αυτό που λέγαμε για το σώμα του. Το να βλέπεις αυτό τον άτσαλο τύπο να κυνηγάει έναν άλλο άτσαλο τύπο γύρω γύρω σε κάτι διαδρόμους είναι κωμικός χρυσός ανεξαρτήτως context. Η σκηνή είναι από το «Undeclared».

Και αυτή από το «How I Met Your Mother». Πρόσεξέ τον καλά ενώ κοπανάει τη μπάλα του μπάσκετ σε ένα -εκτός οθόνης- παιδάκι. Ο συνδυασμός αφελούς προσώπου και αστείας γλώσσας σώματος (σοβαρά, δες ΠΟΣΟ αδέξιος είναι!) κάνει αυτό το gag να είναι ξεκαρδιστικό αντί εντελώς ενοχλητικό.

Ενώ σε ένα ακόμα classic από το «I Love You, Man», παίζει ξύλο με τον Ορίτζιναλ Χαλκ. Μαγικός.

Ευγενής καφρίλα

Δεν υπάρχει άλλος κωμικός στον κόσμο που να μπορεί να κάνει ένας εξαντλητικά λεπτομερές fart joke όπως αυτό να ακούγεται τόσο -σχεδόν-classy. Κανένας. (Από το «I Love You, Man» και αυτή η σκηνή.)
Λυρικός αισθηματίας

Τσέκαρε αυτή την ωδή στην πίτσα από το «How I Met Your Mother» και δάκρυσε από το πάθος με το οποίο περιγράφει την τέχνη του φαγητού. Μιλάει σα να είναι ερωτευμένος.

Νωρίτερα στην ίδια σειρά, το κάνει ακόμα καλύτερα για ένα μπέργκερ. Δες πώς λέει τη λέξη «pickle». Ούτε για τον έρωτα της ζωής του να μίλαγε.
Και λίγο δράμα

Α, ναι, by the way αν χρειαστεί, μπορεί να παίξει μια απλή δραματική σκηνή και να σε ξετινάξει άμα θέλει.

Μιλάμε για άνθρωπο-ορχήστρα

Σε αυτό το gag από το «How I Met Your Mother» φαίνεται πόσο καλύτερος είναι στα πάντα. Δες πώς κάνουν το ίδιο πράγμα αυτός και πώς ο Τεντ Μόζμπι. Ο άλλος είναι ένα όρθιο ξύλο, ο Σίγκελ κάνει ακόμα και αυτό το flat αστείο να λειτουργεί. Μετά βγάζει ακόμα μπάντζο!

 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα