Neolaia Cyprus

Οργ. Νεολαίας Κύπρου: Η γραμμή βοήθειας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014

grammi3

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, οι Σύμβουλοι του 1410 χειρίστηκαν συνολικά 493 περιστατικά. Από τα δεδομένα φαίνεται ξεκάθαρα η σταδιακή άνοδος των τηλεφωνημάτων κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας. Ο αριθμός των περιστατικών είναι κατά 52 αυξημένος σε σχέση με το 2013, κατά 102 σε σχέση με το 2012 και κατά 172 σε σχέση με το 2011.

Η αύξηση των περιστατικών οφείλεται σε µια σειρά λόγων και συνδέεται με το ότι σε  περιόδους οικονομικών κρίσεων τα περιστατικά προς τις Γραµµές  Βοήθειας  αυξάνονται  καθώς  προβλήματα  µε  αλκοόλ,  ουσίες  και  τζόγο επιδεινώνονται από την οικονοµική κρίση και την ανεργία, ενώ οι οικονομικές δυσκολίες δηµιουργούν µια ροη περιστατικών προς τις Δηµόσιες ή δωρεάν υπηρεσίες αντί στον ιδιωτικό τοµέα

Το 1410 εξακολουθεί να είναι η μοναδική γραμμή στο είδος της που λειτουργεί στην Κύπρο, τόσο στον κυβερνητικό όσο και στον μη-κυβερνητικό τομέα, αφού είναι η μόνη «Ανοιχτή Γραμμή» που υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με τις άλλες Υπηρεσίες που παρέχουν εξειδίκευση σε ένα μόνο θέμα (πχ ουσίες εξάρτησης) το 1410 καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, δίνοντας την ευκαιρία στους καλούντες να συζητήσουν οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί. Η χρησιμότητα της ύπαρξης μιας τέτοιας Υπηρεσίας φαίνεται και από την καθημερινή παραπομπή περιστατικών από άλλες Γραμμές στο 1410, για να χειριστούμε περιστατικά που όπως αναφέρουν δεν εμπίπτουν στην δική τους Υπηρεσία.

Η Υπηρεσία κατάφερε, να φέρει κοντά και τις άλλες Γραμμές που λειτουργούν στην Κύπρο, (1440, 1455, 1456, 116000, 70000116) μέσα από την δημιουργία του Παγκύπριου Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών Συμβουλευτικής, το οποίο συστάθηκε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2014 προβλήματα σχέσεων είναι αυτά που απασχόλησαν περισσότερο τους καλούντες:

 Τα θέματα που απασχόλησαν τα άτομα που κάλεσαν στην Γραμμή αφορούσαν κατά κύριο λόγο θέματα σχέσεων (17.8%), ουσίες εξάρτησης (20.3%) και θέματα ψυχικής υγείας (33.3%). Σημειώνεται ότι το εξάμηνο αυτό παρατηρούμε αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα θέματα που απασχόλησαν τους καλούντες κατά τη διάρκεια του 1ου εξαμήνου του έτους 2013. Παρατηρείται μια μικρή μείωση στα περιστατικά που είχαν ως κύριο θέμα τις ουσίες εξάρτησης της τάξης του 3%. Επίσης παρατηρήθηκε ουσιαστική αύξηση των καλούνταν που είχαν ως κύριο θέμα εστίασης θέματα ψυχικής υγείας της τάξης του 13.3% καθώς και μείωση στο ποσοστό των καλούντων που κάλεσαν για θέματα σχέσεων της τάξης του 15%. Στο πιο κάτω γράφημα πίτας  φαίνονται παραστατικά τα θέματα που απασχόλησαν τις κλήσεις.

grammi1

Κρίσιμα Περιστατικά που σχετίζονται με περιστατικά βίας παρατηρούνται επίσης συχνά και παραπέμπονται στις αρμόδιες υπηρεσίες:

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως κατά το υπό αναφορά εξάμηνο, οι Σύμβουλοι του 1410 χειρίστηκαν και πάλι αρκετά κλινικά περιστατικά και περιστατικά με ψηλό βαθμό σοβαρότητας. Αυτά αφορούσαν περιπτώσεις ατόμων που θέλησαν να μοιραστούν και να συζητήσουν θέματα όπως ξυλοδαρμούς έντονους αυτοκτονικούς ιδεασμούς ή και απόπειρες, και βιασμούς. Στις περιπτώσεις αυτές οι Σύμβουλοι της Γραμμής πρόσφεραν ψυχολογική στήριξη στους καλούντες, τους ενημέρωσαν όπου χρειάστηκε για τα δικαιώματα τους, και τους κινητοποίησαν να λάβουν το επόμενο βήμα, είτε αυτό αφορούσε την έναρξη συστηματικών συναντήσεων με κάποιο ειδικό, είτε το να προχωρήσουν σε κάποια καταγγελία.

Κλήσεις από ανέργους

Επιπρόσθετα, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης παρατηρούνται στο επάγγελμα των ατόμων που κάλεσαν, αφού διαπιστώνουμε αύξηση στα περιστατικά που αφορούν άνεργα άτομα, αλλά και λήπτες δημοσίου βοηθήματος, αφού μαζί αποτελούν το 17.4% επί του συνόλου των κλήσεων.

Ηλικίες Καλούντων:

Όσον αφορά τις ηλικίες των ατόμων που αποτάθηκαν στην Γραμμή κατά το 1ο εξάμηνο, παρατηρούμε μια σημαντική διαφορά σε σχέση με προηγουμένως αφού παρατηρήθηκε αύξηση του ποσοστού των καλούντων στο εύρος ηλικίας 21-30 της τάξης του 5%.

Αν προσθέσουμε το ποσοστό των ατόμων που ανέφεραν την ηλικία τους, τότε τα άτομα από 10 μέχρι 40 ετών καλύπτουν περίπου το 60% των αιτημάτων που χειρίστηκε η Υπηρεσία.

Άτομα των ηλικιών 41-50 συνεχίζουν να καλούν  την Γραμμή αφού τα άτομα αυτά, κατά κύριο λόγω γονείς με παιδιά στην εφηβεία, βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξημένες υποχρεώσεις ενώ παράλληλα βρίσκονται μπροστά σε μια παρατεταμένη αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον. Παρόμοια κατανομή στις ηλικιακές ομάδες υπήρχε και παλαιότερα όταν η Γραμμή είχε ως αποκλειστικό θέμα τις ουσίες εξάρτησης, με κύρια ομάδα πελατών τους γονείς.

Application Cyprus Helplines”

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου έχει προχωρήσει στην δημιουργία εφαρμογής  για έξυπνα κινητά (smartphone application). Η εφαρμογή έγινε στα πλαίσια των εργασιών του Παγκύπριου Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών Συμβουλευτικής, στο οποίο συμμετέχουν Τηλεφωνικές Γραμμές από κυβερνητικούς αλλά και από μη κυβερνητικούς Οργανισμούς. Στόχος της εφαρμογής είναι να ενημερώσει τους χρήστες κινητών για τις διάφορες Τηλεφωνικές Γραμμές Συμβουλευτικής και Στήριξης που υπάρχουν στη χώρα μας.  Στην εφαρμογή συμμετέχουν 9 συνολικά Τηλεφωνικές Γραμμές, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ψυχοκοινωνικών θεμάτων.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για iphone. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ως εξής:

1.    Μπείτε μέσω του κινητού σας τηλεφώνου στο Play Store της Google

2.    Ψάξετε για “Cyprus Helplines”

 grammi2

 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα