Neolaia Cyprus

Το νέο Χόμπιτ αναμένεται «φωτιά και λάβρα»! [videos&pics]

hobbit

Για κάποιον που διαβάζει τα βιβλία και μετά βλέπει μια ταινία βασισμένη σε εκείνο το βιβλίο, τα πράγματα δεν είναι ποτέ το ίδια, ενώ μερικές φορές στην προσπάθεια του να δει κατά πόσο είναι πιστή η μεταφορά της ταινίας σε σχέση με το βιβλίο χάνει την απόλαυση της ταινίας, αφού ουσιαστικά ψάχνει και αναζητεί άλλα πράγματα από εκείνα που έχει να του προσφέρει εκείνη.

Του Σάββα Πηλακούτα

Ένας σκηνοθέτης, που χωρίς αμφιβολία κατάφερε να δημιουργήσει ένα πραγματικό ΕΠΟΣ με την μεταφορά ενός βιβλίου σε ταινία δεν είναι άλλος από τον σκηνοθέτη του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» Πίτερ Τζάγκσον. Ο άνθρωπος αυτός, κατάφερε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να μεταφέρει όχι απλά μια έκδοση του βιβλίου σε ταινία, ΑΛΛΑ, μια βελτιωμένη έκδοση του. Για να καταλάβει όμως, έστω, κανείς, για τι πράγμα ακριβώς μιλάω θα πρέπει να διαβάσει και τα τρία βιβλία του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» και ακολούθως να παρακολουθήσει τις ταινίες. Και τις ταινίες μόνο να δει κάποιος βέβαια, είναι αρκετές για να «συλλάβει» το γεγονός πως πρόκειται για μια ιστορία τόσο καλοστημένη, έξυπνη και γεμάτη δράση, που δύσκολα θα ξαναβγεί παρόμοια της.

Όλος αυτός ο πρόλογος που δεν μπορώ να αποκαλέσω και μίνι-πρόλογος για να μπούμε στο θέμα μας που δεν είναι άλλο από την τρίτη ταινία του Χόμπιτ, (και γενικά τις ταινίες Χόμπιτ) με το όνομα «Χόμπιτ-η Μάχη των Πέντε Στρατών».

Να πούμε για όσους δεν γνωρίζουν πως ενώ «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών» είναι τρία βιβλία και υπήρξαν τρεις ταινίες, το «Χόμπιτ» είναι ένα βιβλίο αλλά αποφασίστηκε από τον Τσάγκσον να γίνει τριλογία, αφού θα έμεναν αρκετά πράγματα πίσω από την ιστορία αν γυριζόταν μόνο μια ταινία, ενώ … είναι καλά και τα λεφτά της κάθε ταινίας.

Κατ αρχήν και στις δύο ταινίες μέχρι τώρα είδαμε χαρακτήρες που δεν παρουσιάζονται στα βιβλία αλλά σαφώς και δεν αλλάζουν την πλοκή και την ιστορία όπως θα έπρεπε να προχωράει. Στην πρώτη ταινία την εμφάνιση της έκανε η Γκαλάντριελ, η βασίλισσα των ξωτικών, η οποία συμμετέχει στο Λευκό Συμβούλιο μαζί με τους Έλροντ, Γκάνταλφ και Σάρουμαν πριν αυτός περάσει στην αντίπερα και σκοτεινή όχθη. Η απόφαση που πάρθηκε από το Συμβόυλιο ήταν να φύγει από Ντολ Γκούλντουρ ο Νεκρομάντης (για τον οποίο, όπως και με την Γκαλάντριελ, δεν υπάρχει αναφορά μέσα στο βιβλίο «Χόμπιτ») ο οποίος για τους πιο ψαγμένους στον σπουδαίο συγγραφέα που ονομάζεται Τόλκιν, είναι ο Σάουρον πριν ανακτήσει την ολοκληρωμένη του δύναμη και παρουσιαστεί όπως τον είδαμε στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών».

Στην πρώτη ταινία όπως είναι λογικό περνάει ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν αρχίσει να μπει στο στόρι και στο action όπως θα θέλαμε, μέχρι να γνωριστούν οι νάνοι με τον Μπίλπο και να υπάρξει η ανάλογη επεξήγηση για την περιπέτεια που θα ακολουθήσει. Στο τραγούδι των νάνων σαφώς και τρέχουν τόνοι από δάκρυα ασταμάτητα, αφού πρώτα γίνουν όλες σου οι τρίχες κάγκελο.

Αν με ρωτάτε ποια από τις μέχρι τώρα δύο ταινίες προτιμώ θα απαντήσω χωρίς δισταγμό τη δεύτερη. Γιατί; Γιατί πολύ απλά μια ταινία με δράκο, είναι πολύ καλύτερη από μια χωρίς δράκο. Να διευκρινίζουμε κιόλας. Όχι ένα οποιοδήποτε δράκο. Τον δράκο Σμάουγκ, που όχι μόνο είναι τεράστιων διαστάσεων, αλλά είναι επίσης σοφός, πανέξυπνος και μιλάει!! Αρκετά, twelve points goes to «Η Ερημιά του Νοσφιστή».

Το «Αναπάντεχο ταξίδι» παίρνει τους πόντους που παίρνει γιατί μας εξηγεί πως ανακαλύφθηκε από τον Μπίλμπο εκείνο το μικρό αλλά πανούργο δαχτυλίδι για το οποίο σκοτώνεται τόσος κόσμος και φυσικά για τους Αετούς των βουνών.

Στην «Ερημιά του Νοσφιστή» εμφανίζεται ένας δράκος με τον οποίο μονομαχούν οι νάνοι αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να τον θυμώσουν περισσότερο, ο Λέγκολας (που δεν αναφέρεται στο βιβλίο) ο οποίος σκοτώνει Ορκς ασταμάτητα σαν μυρμήγκια και η μονομαχία του Νεκρομάντη με τον Γκάνταλφ. Θέλετε κι’ άλλα;;

Στην δημοσιότητα βγήκε ένα teaser trailer όσο αφορά την τρίτη και τελευταία ταινία του Χόμπιτ, που ως γνωστό τα συγκεκριμένα trailer δεν αποκαλύπτουν και πάρα πολλά. Τι να περιμένουμε όμως; Πολύ αίμα, μάχες σώμα με σώμα, τσακωμούς νάνων με ξωτικά και προ παντός φωτιά, ΠΟΛΥ ΦΩΤΙΑ!! Ο Σμάουγκ έρχεται και είναι πιό εξαγριωμένος από ποτέ!!!

*mensguide.com.cy

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα