Neolaia Cyprus

Από το φιλί στο μάγουλο στο «πάμε για ποτό και ότι ήθελε προκύψει…»

paidakia3

Πώς άλλαξαν οι σχέσεις μεταξύ εφήβων από τα 90’s μέχρι σήμερα. Oh mon dieu!

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς; 

ΟΚ, το παραδέχομαι, η κοινωνία εξελίσσεται, οι συνήθειες αλλάζουν και τα ταμπού εξαφανίζονται. Αλλά ρε γαμώτο… Αυτόν τον ρομαντισμό γιατί τον εξαλείψατε;

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ήμαστε παιδιά (ναι, είμαι σε θέση να το καυχιέμαι ακόμη), αλλά πολλά άλλαξαν έκτοτε.

Το «κρυφό φιλί»

Θυμάμαι τότε, στα 14-15, όταν μας άρεσε κάποια κοπελίτσα, κοκκινίζαμε από ντροπή όταν αυτή πλησίαζε σε ακτίνα 100 μέτρων. Όταν δε τύγχανε να βρεθούμε στον ίδιο χώρο, δυσκολευόμασταν να αρθρώσουμε λέξη και να φτάναμε στο σημείο να κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις για να τραβήξουμε την προσοχή της. Για να σχηματίσετε μία εικόνα γι αυτά που λέω, απλά δείτε ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic για το πώς οι γορίλλες προσεγγίζουν τα θηλυκά.

Σήμερα, οι νεαροί Καζανόβες, τις προσεγγίζουν λες και είναι οι απόλυτοι καρδιοκατακτητές, πολλές φορές χωρίς τον πρέποντα σεβασμό που αναλογεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα μου πείτε τώρα ότι είμαι κομπλεξάρας και μουρόχαυλος, που δεν σταύρωσε γκόμενα ποτέ του και βγάζει τα απωθημένα του. Try me…

Τα τρυφερά ραντεβουδάκια στα σινεμά

Όταν έφτανε εκείνη η στιγμή που επιτέλους το όνειρο πολλών μηνών γινόταν πραγματικότητα, της ζητούσαμε κόκκινοι σαν παντζάρι, να πάμε σινεμά και να απολαύσουμε μία αγνώστου ταυτότητας ταινία. Ο σκοπός όμως αγιάζει τα μέσα… Πετυχημένη συνταγή! Αφού φτάναμε στο χώρο του κινηματογράφου, μπορούσες να διακρίνεις τους γονείς σου (ιδιαίτερα τους μπαμπάδες) να κρυφοκοιτάζουν από τα καθρεφτάκια του αυτοκινήτου και να καμαρώνουν το πρώτο ραντεβού του κανακάρη τους.

Σήμερα; «Πόψε εν ανοιχτό το ΜΟΜΟ, έσιει RnB night… Κόπιασε! Εν να ανοίξουμε μπουκάλα με τους παρέες μου. Φέρε τζαι καμιά φίλη σου». Τζαστ τελ μι ουάι!!!!

Υπήρχε θέμα επικοινωνίας…

Τι ήταν πάλι και τούτο; Την έβλεπες στο σχολείο, μιλούσατε και μετά… το χάος! Η μόνη πιθανότητα για να της μιλήσεις, ήταν να καλέσεις στο σταθερό της τηλέφωνο και να ζητήσεις με τρεμάμενη φωνή από τον πατέρα ή την μητέρα της «Γεια σας. Μπορώ να μιλήσω με την …. Παρακαλώ;» Αν ήσουν τυχερός η Ιερά Εξέταση αναβαλλόταν μέχρι το επόμενο, μοιραίο, τηλεφώνημά σου.

Στη διάθεση των σημερινών πιτσιρικάδων βρίσκονται Skype, Facebook, Viber, Whatsapp και κάθε λογής messenger που απλά τους κάνει να μην ξεκολλούν από τα tablets, τα κινητά τηλέφωνα ή τα laptop τους. Συνεχής επικοινωνία, ανταλλαγή selfie φωτογραφιών, video calls και πάει λέγοντας…

Είναι θέμα ευγένειας

Ξέρετε καμιά φορά η ντροπή δεν είναι κακό να υπάρχει μέσα στο φλερτ. Στα 16-17, ο τρόπος που προσεγγίζαμε κάποια ήταν πολύ διαφορετικός. Μπορεί να είχαμε ξεθαρρέψει κάπως με το θέμα «κορίτσι», αλλά ποτέ δεν ξεφεύγαμε. Δείχναμε σεβασμό και ήμαστε συγκρατημένοι σε όσα λέγαμε. Σε μεταγενέστερο στάδιο, όταν μάθαμε για το περίφημο savoir vivre, εφαρμόζαμε μπορώ να πω, έστω κάποια από τα κύρια σημεία του.

Στις μέρες μας παρατηρείται το φαινόμενο της «άκυρης συμπεριφοράς». Και εξηγούμαι… Βγαίνει κάποιος ραντεβού με μία κοπέλα, πάνε για καφέ… Αυτός, ανοίγει την πόρτα του cafe μπαίνει πρώτος και αφήνει την πόρτα να κλείσει σιγά σιγά. Ψιτ, κύριος… κάτι ξέχασες! Μάλλον, κάποια ξέχασες! Σίγουρα δεν γίνεται και δεν είναι σωστό να μπουν όλοι στο ίδιο καζάνι, αλλά η πλειοψηφία δυστυχώς αυτό κάνει…

Τυχόν συμπτώσεις με τα πιο πάνω περιστατικά, δεν είναι συμπτώσεις…

P.S. Bring back the romance

Του Νικόλα Γεωργίου 

 

 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα