Neolaia Cyprus

Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do

ATHLITES ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΝΙΚΗΤΕΣ 3Η ΘΕΣΗ

Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός τα τελευταία χρόνια αποτελεί μόνιμη πηγή επιτυχιών για τον Κυπριακό αθλητισμό σε πολύ ψηλό επίπεδο και συνεχίζει να το πράττει σε κάθε ευκαιρία που του δίνετε κάτω μάλιστα από πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Για άλλη μία φορά η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού μέσα από πραγματικά σκληρές οικονομικές περικοπές στην προσπάθεια της να μην στερήσει από ταλαντούχους αθλητές την ευκαιρία να διακριθούν στο εξωτερικό και παράλληλα να προβάλουν την πατρίδα μας ανά το παγκόσμιο  ,κατάφερε να ετοιμάσει μία ιδιαίτερα ταλαντούχα ομάδα από τρείς φοιτήτριες και τέσσερεις φοιτητές οι οποίοι μαζί με τους δύο συνοδούς προπονητές τους, Αντρέα Πιλαβάκη και Πέτρο  Χατζηκωστή ταξίδεψαν στο μακρινό Hohhot της Κίνας όπου ήξεραν πολύ καλά τι θα αντιμετώπιζαν από πλευράς ανταγωνισμού.

Αθλητές και αθλήτριες του Ασιατικού ημισφαιρίου ,γεννημένοι και γαλουχημένοι στις πολεμικές τέχνες, γεννημένοι πρωταθλητές και νικητές, παγκόσμιοι πρωταθλητές σε όλα τα επίπεδα. Και όμως η Κύπρος ήταν εκεί παρόν

Με την συμμετοχή 33 χωρών και δεκάδων αθλητών από όλο τον κόσμο και με κορυφαίες ομάδες όπως αυτές από την Κορέα, την Ταϋλάνδη το Τάι Μπέι την ανερχόμενη Κίνα το σκληροτράχηλο Ιράν, το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα Tae kwon do (θα ενσωματωθεί στους αγώνες γενικότερα του παγκόσμιου πανεπιστημιακού αθλητισμού από την νέα χρονιά) προδιέγραφε την τρομερή του επιτυχία αλλά και τον σκληρό ανταγωνισμό για την πρώτη θέση και τα μετάλλια ,ειδικότερα από τις μεγάλες χώρες.

Η 9 μελής αποστολή μας (2 συνοδοί-προπονητές- και 7 αθλητές) ούτε που «φαινόταν» σαν μέγεθος στην είσοδο μας στο στάδιο. Αυτό που θα φαινόταν όμως σε λίγο μέσα στο γήπεδο  θα ήταν δυσανάλογο του μεγέθους της αποστολής μας .

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις της πρωταθλήτριας μας Ειρήνης Πασιουλή  λίγο πριν την τεράστια της επιτυχία…

«Όταν η αποστολή της Κορέας εισερχόταν στο στάδιο ,γέμισε πέρα για πέρα από δεκάδες αθλητές . Απόλυτος σεβασμός για την πολυπληθή και ταλαντούχα αποστολή της ομάδας από όλους, για το διάχυτο ταλέντο, για τα μεγάλα αστέρια της, για την αγάπη τους, ειδικά για αυτό το δύσκολο άθλημα, προκαλούσαν δέος ,ήταν το φόβητρο.

Όταν ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσω μία αθλήτρια εξ αυτών στην κατηγορία μου των 46 κ  όπου θα κρινόταν και μία θέση για τα μετάλλια, έκλεισα τα μάτια και συγκεντρώθηκα στον αγώνα … στην νίκη για την χώρα μου. Όταν τα άνοιξα απέναντι μου δεν υπήρχε κανένα φόβητρο , απλά σεβασμός για τον συναθλητή μου. Πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις και αν η διαιτησία δεν μου στερούσε κάποιους πόντους που δικαιούμουν τότε θα κερδίζαμε μεγαλύτερο μετάλλιο. Όμως έτσι είναι ο αθλητισμός. Το παρατεταμένο χειροκρότημα και η απόλυτη αποδοχή από τον αντίπαλο ήταν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από ότι το χάλκινο μετάλλιο που χαρίσαμε στην μικρή Κύπρο.

Η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα εφήβων , η χάλκινη  πρωταθλήτρια στο πανευρωπαϊκό παίδων πρόσθεσε στο παλμαρέ της ακόμη μία παγκόσμια διάκριση ανάμεσα σε μεγαθήρια του είδους, ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο στους παγκόσμιους πανεπιστημιακούς αγώνες TAE KWON DO στην Κίνα.

Η μάχη όμως για τα μετάλλια δεν έμεινε εκεί. Ήρθε η ώρα και του Δημήτρη Μουστάκα ο οποίος αγωνιζόμενος εξαιρετικά στην κατηγορία Βαρέων έχασε το χρυσό κυριολεκτικά στο παρά κάτι (στον πόντο θανάτου) αλλά η χάλκινη επιτυχία καθόλου δεν τον χαλά.. Σε δηλώσεις του είπε « Υπήρχε μεγάλο άγχος πριν από τον αγώνα , αλλά μέσα στο γήπεδο ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος . Δυστυχώς χάθηκε μία ευκαιρία για μεγαλύτερη διάκριση αλλά με τέτοιο ανταγωνισμό θεωρώ το χάλκινο τεράστια επιτυχία»

Και πώς να μην είναι όταν είχαμε απέναντι μας αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς και επιτυχιών. Ο δευτεραθλητής μας στους πανευρωπαϊκούς κάτω των 21 και χάλκινος στο παγκόσμιο στρατιωτικό πρωτάθλημα κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο ανάμεσα σε εξαίρετους πρωταθλητές άλλων χωρών, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό στο παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα .

Αν και αναφερθήκαμε στους αθλητές οι οποίοι κέρδισαν μετάλλια, σε καμία περίπτωση δεν υποτιμάτε η 5η θέση της Δέσποινας Πιλαβάκη στα 53 κ  και η 5η θέση στα 63 κ του Χρίστου Πιλαβάκη, αλλά και οι τιμητικές διακρίσεις της Τιμοθέας Διόλα στις γυναίκες , του Γιάννη Πιλαβάκη και του Μάριου Φυλλακούδια στους άντρες, αθλητές οι οποίοι μετά το τέλος των αγώνων καταχειροκροτήθηκαν από όλο το φίλαθλο κοινό για τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις και το μαχητικό τους πνεύμα  απέναντι –και το επαναλαμβάνουμε – σε μεγαθήρια του παγκόσμιου αθλητισμού του TAE KWON DO , και επιμένουμε στο μέγεθος του επίπεδου γιατί μόνο έτσι μπορεί να αναλογιστεί κανείς και το μέγεθος των επιτυχιών της αποστολής μας.

Οι συνοδοί και προπονητές μας Αντρέας Πιλαβάκης και Πέτρος Χ Κωστής μίλησαν στο ίδιο μήκος κύματος χαρακτηρίζοντας την διοργάνωση κορυφαία ,τόσο από πλευράς διοργάνωσης όσο και από πλευράς συμμετοχής αθλητών αφού το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα TAE KWO DO τράβηξε τα βλέμματα όλων των Ασιατικών ΜΜΕ με πλήρεις καλύψεις των αγώνων όλο το 24ωρο, αλλά φυσικά και  την συμμετοχή κορυφαίων ανά το παγκόσμιο πρωταθλητών του αθλήματος.

Η αποστολή μας η οποία εστέφθη με απόλυτη επιτυχία είναι άξια συγχαρητήριων, όπως άξια συγχαρητηρίων είναι και η ομοσπονδία πανεπιστημιακού αθλητισμού που μέσα σε  ιδιαίτερα δύσκολες πραγματικά οικονομικές συνθήκες ,έδωσε το δικαίωμα σε αξιόλογους αθλητές ,να διαγωνιστούν και να τιμήσουν τα χρώματα της χώρας μας.

Η μικρή σε αριθμό αποστολή μας δεν έγινε ιδιαίτερα αντιληπτή κατά την είσοδο της στους αγώνες ,αλλά  στην τελετή λήξης και κατά την έξοδο της, τα βλέμματα στους πρωταθλητές μας ήταν βλέμματα θαυμασμού και εκτίμησης και το παρατεταμένο χειροκρότημα το επιστέγασμα ενός πραγματικού οδοιπορικού της απόλυτης επιτυχίας.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα