Neolaia Cyprus

ΕΔΟΝ: Ευχαριστίες για όσους αγκάλιασαν το πετυχημένο φεστιβάλ

festival16 (1)

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, με την ολοκλήρωση του 27ου ΠΦΝΦ εκφράζει μέσω ανακοίνωσης του τις θερμές ευχαριστίες του σε ολόκληρη την κυπριακή νεολαία και το λαό που στήριξε το φεστιβάλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, με την ολοκλήρωση του 27ου ΠΦΝΦ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε ολόκληρη την κυπριακή νεολαία και το λαό μας, που για άλλη μια φορά αγκάλιασε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ζήλο αυτή την ανεπανάληπτη γιορτή, με αποτέλεσμα ένα ακόμη επιτυχημένο Φεστιβάλ.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους εκατοντάδες εθελοντές, ΕΔΟΝίτες και ΕΔΟΝίτισσες, που με το μεράκι, την αυταπάρνηση και τον ενθουσιασμό τους, αποτέλεσαν το μαγικό συνδυασμό ώστε να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία αυτό το κορυφαίο πολιτικό, πολιτιστικό, νεολαιίστικο και κοινωνικό γεγονός. Χωρίς καμιά υπερβολή, μπορούμε να πούμε ότι τα Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ αποτελούν όαση εργατικότητας, εθελοντισμού και αξιοπρέπειας, που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά στην κυπριακή κοινωνία.

Γι αυτό, ως ΕΔΟΝ, είμαστε βαθιά περήφανοι και αισιόδοξοι. Αποδεικνύεται ότι, όταν η νέα γενιά της Κύπρου εμπνέεται και διαπαιδαγωγείται με πανανθρώπινα ιδανικά – αξίες, έχει αντιστάσεις, δεν συμβιβάζεται με όλα τα σάπια, δημιουργεί ποιοτικό πολιτισμό, ξέρει να αγωνίζεται και να αντιστέκεται.

Σήμερα που ο λαός μας βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με δραματικές εξελίξεις και με οικονομικές δυσκολίες, μας χαροποιεί η μεγάλη προσέλευση κόσμου στο 27ου ΠΦΝΦ, καθιστώντας το ένα μαζικό συναπάντημα της κυπριακής νεολαίας. Η μαζική παρουσία χιλιάδων νέων και όχι μόνο, στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που τάχθηκαν να μην αφήσουν τον λαό μας να αναπνεύσει αέρα ελευθερίας, αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας, αλλά και σε όσους προσπαθούν να μας οδηγήσουν στην καταστροφή, εφαρμόζοντας τα μνημόνια λιτότητας, της ανέχειας, της ανεργίας, της φτώχειας, των συνεχών υποχωρήσεων και των ωμών εκβιασμών.

Τα ΕΔΟΝίτικα νιάτα μαζί με την κυπριακή νεολαία έστειλαν βροντερό μήνυμα εντατικοποίησης του αγώνα μας για απελευθέρωση κι επανένωση, αντιπαλεύοντας τον εθνικισμό – σοβινισμό, εμβαθύνοντας τον αγώνα για επαναπροσέγγιση Ε/κ και Τ/κ. Για μια Κύπρο ειρηνική, ενωμένη, ομοσπονδιακή και αποστρατιωτικοποιημένη, απορρίπτοντας τις διχοτομικές λογικές που καλλιεργούν κάποιοι κύκλοι και που είναι η καταστροφή του τόπου και του λαού μας.

Μας κάνει επίσης ιδιαίτερα περήφανους το γεγονός ότι, παρά την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, διεθνείς αντιπροσωπείες αδελφών μας Οργανώσεων κατόρθωσαν να παραστούν στο Φεστιβάλ μας, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του Φεστιβάλ να έρθουν σε επαφή με τις εμπειρίες από τις χώρες της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας, του Λιβάνου, της Ιορδανίας και της Σρι Λάνκα.

Τέλος, απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο που απάντησαν στο κάλεσμα της ΕΔΟΝ για άλλη μια φορά. Ευχαριστούμε τους Χρήστο Θηβαίο και Μιλτιάδη Πασχαλίδη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τους Γλυκερία, Δημήτρη Μπάση, Σοφία Παπάζογλου και Δώρο Δημοσθένους μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα κυπριακά μουσικά σχήματα του Νικόλα Σαββίδη και της Έλενας Παπαπαναγιώτου, τους «Prospectus» και το σχήμα «ΥπερΒΟΛΕΣ»,

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα μουσικά συγκροτήματα της Λαϊκής Ταβέρνας, «Τα… Ξύδια Ατέλειωτα», το μουσικό σχήμα Αλέξη Χαραλάμπους, Λεωνίδα Αγαπίου και Στέλιου Ηλιάδη, «Όλοι ρεμπέτες του Ντουνιά». Τα χορευτικά σχήματα: Χορευτικός Όμιλος Αναγέννηση Τσερίου, Λαογραφικός Όμιλος «Αυκορίτισσα Φωνή», Χορευτικό Σχήμα Μεταναστών Σριλάνκα, Ιαματική Αρακαπά, Χορευτικό Συγκρότημα «Ιδάλιον» και «Βασιλιτσιά».

Ευχαριστούμε επίσης την θεατρική ομάδα ΑΕΖ Ζακακίου με το έργο: «Οι τρελοί της εποχής» του Δημήτρη Ψαθά.

Πέραν όλων αυτών, το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους τα μουσικά σχήματα Μουσικό Σχήμα «Χάρτινο Τσίρκο» ΕΔΟΝ Λάρνακας – ΕΔΟΝ Αμμοχώστου, το «MaccsFade», το Σχήμα της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Κομοτηνής, του Δημήτρη Παναγή, το Μουσικό Σχήμα Γιώργου Καζαμία και Γιώργου Κούρτα και το Μουσικό Σχήμα «Εύηχον».

Τους ανθρώπους της λαϊκής μας παράδοσης η οποία φιλοξένησε μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά επαγγέλματα και παραδοσιακά εδέσματα.

Άλλο ένα Φεστιβάλ έριξε την αυλαία του… όμως αυτό δεν είναι το τέλος του δρόμου. Τα οράματα, οι προσδοκίες και οι αγώνες της νεολαίας, με μπροστάρη την ΕΔΟΝ, συνεχίζονται για μεγαλύτερες κατακτήσεις και επιτυχίες.

Καλούμε τη νέα γενιά, τον κάθε μαθητή, τον κάθε φοιτητή, τον κάθε νέο εργαζόμενο, τον κάθε άνεργο σε συστράτευση. Σε διαρκή αγώνα μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τα στέκια νεολαίας και στους δρόμους των αγώνων.

Καταλήγοντας, απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στην Κυπριακή Νεολαία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην Μεγάλη Αντικατοχική Πορεία Νεολαίας, για καταδίκη των Μαύρων Επετείων του Πραξικοπήματος και της Εισβολής, την Τρίτη 15 Ιουλίου, ώρα 18:45, προσυγκέντρωση στο Περίπτερο «Οκτάγωνο» στο Στρόβολο και πορεία στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών.

Κ.Σ. ΕΔΟΝ
07/07/2014

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα