Neolaia Cyprus

6+1 τύποι Κυπραίων τουριστών!

touristas

Μπορεί να μην έχουμε λεφτά για πολλά πολλά ωστόσο χτυπάμε κάτι 40άρια σε θερμοκρασία και αυτό οδηγεί εσπευσμένα να φύγουμε, να την «κάνουμε» για άλλη γη κι άλλα μέρη. Ότι οικονομίες κάναμε, κάναμε. Ήρθε ο καιρός να σπάσουμε τους κουμπαράδες, να μετρήσουμε ότι έχουμε μαζέψει και να κάνουμε τα κουμάντα μας για ένα ταξιδάκι στο κοντινό ή μακρινό εξωτερικό.

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς; 

Όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση που έχουμε δει κατά καιρούς, έτσι και σε αυτήν που ο Κυπραίος μπαίνει πια σε ρόλο τουρίστα έχει τις ιδιαιτερότητές του (όχι που δεν θα τις είχε). Κάνει θραύση, αρκετές φορές όχι ευχάριστη με τα χαρακτηριστικά που φέρει μαζί με τις αποσκευές του!  Αυτοί είμαστε, ας το παραδεχτούμε.

  1. Ο τουρίστας που καυχιέται: Σαν Κύπριοι γενικότερα το έχουμε λιγάκι το στοιχείο να περηφανευόμαστε για ότι κι αν κάνουμε και ότι αυτά που κάνουμε είναι τα καλύτερα και τα πιο ιδανικά. Έτσι και στην περίπτωση ενός ταξιδιού εξιδανικεύουμε τα πάντα όταν είναι να μιλήσουμε για αυτό. Τι κι αν στον προορισμό μας συναντήσαμε δυσκολίες και ταλαιπωρηθήκαμε, τι κι αν είχαμε καθυστέρηση οκτώ ώρες που μας κράτησε κολλημένους σε κάποιο αεροδρόμιο. Οι άλλοι δεν θα το μάθουν ποτέ. Και φυσικά το μέρος που επιλέξαμε για τις διακοπές μας ήταν ονειρικό, τι κι αν το ξενοδοχείο που μέναμε ήταν ψιλό-τρώγλη.
  2. Ο τουρίστας που ψωνίζει σαν τρελός: Αυτή η μανία μας να αλωνίζουμε τα μαγαζιά στις χώρες που ταξιδεύουμε, λες και στην Κύπρο δεν υπάρχουν, δεν θα το καταλάβω ποτέ. Και μετά άντε να κλείσουν οι βαλίτσες!
  3. Ο τουρίστας που «δείχνει το νου του»: Δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω άλλη φράση για να χαρακτηρίσω αυτόν τον τύπο Κυπραίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψει και να μην κάνει ένα καβγά, απλά για να δηλώσει την υπεροχή του. Από τον ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου μέχρι τον τα παζάρια με τον ταξιτζή που θα τον πάει κάπου, ότι και καλά τον έκλεψε!
  4. Ο τουρίστας που ζει κι αναπνέει για τα Duty Free του αεροδρομίου: Έλα πες αλήθεια… έχεις ταξιδέψει ποτέ σου και να μην έχει αγοράσει από τα Duty Free ένα άρωμα, μία κολόνια έστω μία μάσκαρα βρε αδελφέ, έτσι απλά για να πεις πως πήρες κάτι από ‘κει!
  5. Ο τουρίστας που καθυστερεί στην πτήση: «Παρακαλείτε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους να προσέλθει στην έξοδο 3 γιατί κλείνει». Θα μπορούσε να ήταν μία χαρακτηριστική ανακοίνωση που ακούγεται από τα μεγάφωνα του αεροδρομίου καθώς δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος Κυπραίος να μην καθυστερήσει να επιβιβαστεί. Να έχουν πάρει όλοι τις θέσεις τους κι εκείνος να το παίζει ντίβα. Αυτό είναι εκνευριστικό, να το ξέρετε!
  6. Ο τουρίστας που κουβαλάει Κυπριακά προϊόντα: Για κάποιο λόγο μερικοί δεν μπορούν να αποχωριστούν ούτε στις διακοπές τους, το κυπριακό χαλούμι. Το κουβαλούν μαζί τους για ξαφνικές λιγούρες και για ενδιάμεσα σνακ κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων.
  7. Ο τουρίστας που δεν ευχαριστιέται ποτέ: Τον άφησα τελευταίο γιατί νομίζω αντιπροσωπεύει τους πλείστους Κύπριους. Πόσες φορές έχεις ακούσει τη φράση «Σαν την Κύπρο εν έσιει!»… Τι κι αν μόλις έχει προσγειωθεί από τη Χαβάη, με το που πατάει το πόδι του στο νησί η Κύπρος ξαφνικά μεταμορφώνεται σε επίγειο παράδεισο και όλα είναι ονειρικά!

Πηγή: Εφημερίδα «24»

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα