Neolaia Cyprus

7 θανάσιμες Κύπριες πεθερές!

πεθερά

Οι πεθερές είναι μία κατηγορία γυναικών που υπάρχουν στην Κυπριακή κοινωνία και σε κάθε κοινωνία που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι Κύπριες πεθερές είναι ένα τσακ πιο ιδιόρρυθμες από άλλες που κυκλοφορούν εκεί έξω στον πλανήτη. Για την ακρίβεια θα μπορούσαν να αποτελέσουν  case study για την ανάλυση του λαού μας.

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς; 

Όλες οι γυναίκες είναι εν δυνάμει πεθερές από τη στιγμή που φέρνουν στον κόσμο παιδιά. Τι κι αν λένε σε μικρότερη ηλικία «εγώ δεν θα γίνω ποτέ κακιά πεθερά». Έρχεται ο χρόνος και τις διαψεύδει. Και κάπως έτσι αποτελούν συγκεκριμένη κατηγορία γυναικών στην κοινωνία όπου ζούμε. Ποιες είναι οι 7 θανάσιμες Κύπριες πεθερές; Πάμε να σας τις συστήσω.

  1. Η πεθερά κολλημένη με το γιο: Όλες οι μανάδες το έχουν ένα κολληματάκι με τους γιους τους. Και κάπου εδώ στέλνω τα μηνύματά μου προς τον έξω κόσμο. Και συνεχίζω. Η μάνα είναι πάντα ερωτευμένη, όχι με τον πονηρό τρόπο, με το γιο της. Καμία, σύμφωνα με την άποψή της, δεν είναι άξια να την αντικαταστήσει. Όταν βλέπει ότι τον «χάνει» τότε ποιος την είδε και δεν τη φοβήθηκε!
  2. Η μοντέρνα πεθερά: Είναι η γυναίκα που θα ζητήσει από το παιδί της να γνωρίσει τη σχέση του και μάλιστα θα κανονίσει καφεδάκι να γνωριστούν καλύτερα και θα βγαίνουν λες και είναι κολλητοί/ες. Μηνυματάκια και τηλέφωνα από την μέλλουσα πεθερά είναι στάνταρ στην καθημερινότητα του έτερου ήμισυ.
  3. Η πεθερά ανακριτής: Στην προηγούμενη της ζωή πρέπει να ήταν αστυνομικός από εκείνους που βάζουν το φως πάνω από το πρόσωπο του κατηγορούμενου μέχρι να ομολογήσει το φόνο ή κάτι τέτοιο. Είναι λοιπόν η πεθερά που θα σε «ταράξει» στις ερωτήσεις για να μάθει το ποιόν σου, το παρελθόν σου, την οικονομική σου κατάσταση. Για να ξέρει με τις σόι άνθρωπο έχει μπλέξει το παιδί της.
  4. Η πιεστική πεθερά: Η απάντηση «δεν ξέρω πότε θα παντρευτούμε» είναι μία λάθος φράση που δεν την δέχεται για κανένα λόγο η συγκεκριμένη πεθερά. Ο καημός της ο μεγάλος είναι πότε θα συνοδεύσει το παιδί της μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας και θα κάνει τα πάντα προκειμένου η επιθυμία της να επισπευστεί.
  5. Η θεούσα πεθερά: Μην της πεις ποτέ πως σκέφτεσαι να κάνεις πολιτικό γάμο. Είναι σαν να της καρφώνεις μαχαιριά στην καρδιά. Επίσης, δεν είναι και το καλύτερό της να αποκτήσεις παιδί εκτός γάμου. Ξέρεις, δεν το εγκρίνει η εκκλησία και τέτοια.
  6. Η κουτσομπόλα πεθερά: Είναι πολλές και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Θα σου κουτσομπολέψει όλο το σόι. Να ξέρεις ότι πίσω από την πλάτη σου λέει και για σένα. Η συμβουλή μας είναι να μην ενδίδεις στη διάθεση της για κουτσομπολιό. Θα τα βρεις μπροστά σου!
  7. Η μανιακή με την καθαριότητα πεθερά: Προετοιμάσου για απρόοπτες επισκέψεις στο σπίτι σου. Τι σημαίνει αυτό σε απλή μετάφραση; Ότι πρέπει να γυαλίζουν τα πάντα. Από πατώματα μέχρι η πίσω πλευρά της τηλεόρασης. Αλλιώς να ξέρεις «έχεις φάει» άκυρο για το νοικοκυριό σου. Θα αναρωτιέται τι σου έμαθε η μάνα σου τόσα χρόνια λες και για το χάρισμα του ξεσκονόπανου σε παντρεύτηκε ο γιος της.

Πηγή: Εφημερίδα «24»

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα