Neolaia Cyprus

Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2014

saseuxaristumeprotoporia

Με δελτίο τύπου η ΦΠΚ Πρωτοπορία ενημερώνει για τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών 2014, αλλά και το μήνυμα των φοιτητών και επόμενη μέρα στην ΠΟΦΕΝ.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Με την ολοκλήρωση των εκλογικών αναμετρήσεων σε Αθήνα και Ηράκλειο, το φοιτητικό κίνημα, ουσιαστικά ολοκληρώνει την εκλογική διαδικασία του 2014, με την οποία θα αναδειχθούν οι εκλέκτορες του παγκυπρίου συνεδρίου της ομοσπονδίας φοιτητικών ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), αλλά και τα μέλη της επόμενης γραμματείας της ομοσπονδίας. Επίσημα η εκλογική διαδικασία ολοκληρώνεται, το ερχόμενο Σάββατο, στις Φοιτητικές Ενώσεις της Χαλκίδας και της Μόσχας, στις οποίες κατέρχεται μόνο μια παράταξη, και οι οποίες αποτελούν το 0,55% (στη βάση των περσινών εκλογικών αναμετρήσεων) των ψήφων για ανάδειξη νέας γραμματείας στην ΠΟΦΕΝ.

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία, κατάφερε να επικρατήσει των αποτελεσμάτων, σημειώνοντας παράλληλα τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ιστορία της. Το εμφαντικό 46,3% σε σύνολο 12613 ψηφισάντων, για τις φοιτητικές ενώσεις όπου διεκδίκησε η παράταξη μας, ή το 45,82% σε σύνολο 12741 φοιτητών που η ψήφος τους θα μετρήσει για την ανάδειξη της νέας γραμματείας της ΠΟΦΕΝ, συνοδεύεται με τη μεγαλύτερη διαφορά από τη δεύτερη Προοδευτική ΚΦ, στην ιστορία του ενοποιημένου φοιτητικού κινήματος. Το τέλος των φετινών εκλογικών αναμετρήσεων για την παράταξη μας, δε σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση, περίοδο για εορτασμούς και πανηγύρια. Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που η πατρίδα μας δίνει μια δύσκολη μάχη, η βούληση των φοιτητών, να χρησιμοποιείται παραπλανητικά και να μεταφέρει επιλεκτικά μηνύματα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις χιλιάδες των φοιτητών, που με τη ψήφο τους έστειλαν ηχηρά μηνύματα, την ίδια ώρα που βαριά, όσο ποτέ άλλοτε, νιώθουμε την ευθύνη της εμπιστοσύνης τους να βαραίνει τα επόμενα βήματα μας. Οι φοιτητές δε συμβιβάζονται με την κατάσταση στον τόπο μας και παραδειγματική ζητούν να είναι η τιμωρία όσων ευθύνονται για την οικονομική κατάρρευση της πατρίδας μας.

Την ίδια όμως ώρα που απαιτούν, από κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις εκσυγχρονισμού, προκειμένου να μη χαθεί η δική τους γενιά, προκειμένου να μπορέσουν ξανά να ονειρευτούν και να σχεδιάσουν το δικό τους αύριο. Απορρίπτουν το λαϊκισμό και τη ξύλινη γλώσσα των συνθημάτων και αναζητούν υπεύθυνες πολιτικές θέσεις που στηρίζονται στον πραγματισμό και στην πατριωτική ευθύνη που απαιτείται, έτσι ώστε να σωθεί ο τόπος μας, μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και κομματικές ατζέντες.

Η ηγεσία της ΦΠΚ Πρωτοπορία, θα ήθελε τέλος, να συγχαρεί, όλα τα στελέχη της, σε όλους τους χώρους σπουδών, που έδωσαν με ανιδιοτέλεια, μια μακρά και μεγάλη μάχη, προκειμένου να βρεθούν δίπλα στον φοιτητή 365 μέρες το χρόνο, να προβάλουν τις ιδέες τους και μαζί να αναζητήσουν την επόμενη μέρα του δικού τους αύριο. Είναι με προσωπικό κόστος και χωρίς μετρήσιμο όφελος, που καθημερινά θυσιάζονται για την παράταξη τους, για τις δικές τους ιδέες, προάγοντας ένα αγνό είδος πολιτικής, που στις μέρες μας σπανίζει. Μετρούν τις ίδιες απογοητεύσεις με την υπόλοιπη κοινωνία, από τα κακώς έχοντα στην κυπριακή πολιτική σκηνή, μα αντιλαμβάνονται πως ο αγώνας για αλλαγή, απαιτεί τη δική τους προσπάθεια και τους θέλει στην πρώτη γραμμή. Συνδιαμορφωτές του δικού τους αύριο.

Είναι με την σκέψη αυτή που καλούμε τους νέους, όπου κομματικά και να ανήκουν, να πνίξουν το θυμό τους, και μαζικά να κατέλθουν στις κάλπες των ευρωεκλογών, την επόμενη Κυριακή. Τιμωρώντας ή επιβραβεύοντας πολιτικές και πολιτικούς, αλλά κυρίως υπογραμμίζοντας πως αφέντες του δικού μας αύριο είμαστε μόνο εμείς.

ΕΕ ΦΠΚ Πρωτοπορία»

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα