Neolaia Cyprus

ΑΓΟ: Πλημμύρισε ζωή και χαμόγελο το «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία»

stadio

«Πλημμύρισε» από ζωή και χαμόγελο το στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» το Σάββατο, 5 Απριλίου 2014, όπου πέραν από 3.000 άτομα παρακολούθησαν και χειροκρότησαν τα χίλια και πλέον μέλη του Προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» (παιδιά, γυναίκες και άτομα τρίτης ηλικίας), που έλαβαν μέρος στην ετήσια εκδήλωση του ΑΓΟ Επαρχίας Λευκωσίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΚΟΑ, η Πρόεδρος του Οργανισμού Κλέα Χατζηστεφάνου – Παπαέλληνα, σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση του ΑΓΟ Επαρχίας Λευκωσίας είπε ότι  οι στόχοι του προγράμματος «ΑΓΟ» ταυτίζονται με την πολιτική του ΚΟΑ που στοχεύει να βοηθήσει όλους τους συμπολίτες μας να αλλάξουν τρόπο ζωής και να στραφούν  προς την άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

«Σε περίοδο κρίσης εμείς στοχεύουμε στο να σπρώξουμε περισσότερους ανθρώπους προς τα ευεργετικά οφέλη του αθλητισμού και σε αυτή την προσπάθεια θα εμπλέξουμε και τους αθλητές κορυφής οι οποίοι είναι ήδη πρεσβευτές ο καθένας στο άθλημα του για να μας βοηθήσουν ώστε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η  οικογένεια του ΑΓΟ η οποία έχει αυτή τη στιγμή παγκύπρια 17.000  μέλη ηλικίας 4-90 χρόνων», πρόσθεσε.

Το «ΑΓΟ», συνέχισε η κ. Παπαέλληνα, είναι το κορυφαίο εθνικό πρόγραμμα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού το οποίο έχει 29 χρόνια ζωής και στην πορεία εδραιώθηκε στην κυπριακή κοινωνία, με θετικές επιδράσεις στο γενικό πληθυσμό.

«Κατάφερε να αγκαλιάσει όλες τις κατηγορίες ανθρώπων στη χώρα μας, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση. Τούτο έγινε εφικτό κυρίως γιατί το ΑΓΟ δεν είναι στατικό αλλά εμπλουτίζει τα προγράμματα του συνεχώς. Καλύτεροι «πρεσβευτές» του ΑΓΟ, για τα πολλαπλά οφέλη του, είστε όλοι εσείς, που μόνο στην Επαρχία Λευκωσίας, ο αριθμός κυμαίνεται στις 5.300, καθιστώντας το πρωτοπόρο σε Παγκύπρια κλίμακα. Πρεσβευτές είναι και όλοι οι άλλοι που πέρασαν από τα διάφορα προγράμματα όλα αυτά τα χρόνια και λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές λόγω των θετικών εμπειριών που απεκόμισαν μέσα από το πρόγραμμα», συμπλήρωσε.

Στόχος, είπε η κ. Παπαέλληνα, δεν είναι μόνο ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου και τα μετάλλια, αλλά εξίσου σημαντικό να αποκτήσουν τα παιδιά αθλητικό χόμπι για δια βίου άσκηση.

«Ταυτόχρονα το ΑΓΟ συνδυάζει την ψυχαγωγία, την καλή φυσική κατάσταση και την υγεία. Κύριο μέλημα είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Κυπρίων πολιτών και η απόκτηση αθλητικής κουλτούρας. Το όραμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ και εμένα προσωπικά, είναι να υλοποιηθεί μια στρατηγική που θα καταλήξει σε στάδια γεμάτα με κόσμο όλων των ηλικιών που θα αθλείται τακτικά σαν απαραίτητο μέρος της καθημερινότητας του», πρόσθεσε.

Σε χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε η επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Κάλλη  Χατζηιωσήφ, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδή αναφέρει ότι το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» αποτελεί μια μοναδική απεικόνιση της κοινωνικής διάστασης του αθλητισμού.

«Προσφέρει ευκαιρίες άθλησης από την προσχολική μέχρι και την τρίτη ηλικία, θέτοντας τον αθλητισμό στην υπηρεσία του ανθρώπου, χωρίς διακρίσεις φύλου, ηλικίας, ή σωματικών ικανοτήτων. Στόχο έχει να συμβάλλει στην υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής από τους ανθρώπους, κάνοντάς τους να αγαπούν και να απολαμβάνουν το άθλημα με το οποίο ασχολούνται», προσθέτει.

Η προϊστάμενη του προγράμματος Έφη Μούζουρου –Πενηνταέξ, σε χαιρετισμό της, ανέφερε ότι το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» θα συμπληρώσει σχεδόν τρείς δεκαετίες «και θεωρούμε ότι έχει ωριμάσει αρκετά δημιουργώντας μια μεγάλη οικογένεια».

Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους και ο Αντιπρόεδρος Κλεάνθης Γεωργιάδης, το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Λεοντής, ο Αν. Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ Φίλιππος Σοφοκλέους, οι πρώην Πρόεδροι του Οργανισμού  κ.κ. Δήμος Γεωργιάδης και Πάμπος Στυλιανού, η Γενική Διευθύντρια ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου, ο Πρεσβευτής Fair Play Λουκής Τερεζόπουλος, καθώς επίσης εκπρόσωποι κομμάτων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ,  ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στην προϊσταμένη του προγράμματος και στο Κεντρικό Γραφείο ΑΓΟ, στους γυμναστές για την εξαιρετική εκδήλωση, ενώ συγχάρηκαν και όλους τους συντελεστές .

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα