Neolaia Cyprus

Ποιος άντρας επιδιώκει σεξ και ποιος σχέση;

andras

Συχνά, για να μην πω πάντα, η στάση των αντρών παρεξηγείται από την γυναικεία πλευρά, η οποία αδυνατώντας να κατανοήσει τον ανδρικό ψυχισμό και τις ανδρικές ανάγκες και “θέλω” κατηγορεί ασύστολα και ακατάπαυστα το αντίθετο φύλο για ανάρμοστη συμπεριφορά, υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, όνειρα που δεν υλοποιήθηκαν κ.ο.κ.

Αντί όμως αγαπητά μου κορίτσια να μας κατηγορείτε για απαράδεχτη και παραπλανητική (ή πολλά υποσχόμενη) συμπεριφορά, και ότι δεν εκπληρώνουμε σωστά αυτά που λέμε, γιατί δεν σκέφτεστε να αλλάξετε τρόπο σκέψης, έτσι ώστε να δείτε τα πράγματα από μια άλλη οπτική και να ερμηνεύετε πιο σωστά τα μηνύματα που σας έρχονται από το άλλο φύλο;

Το αιώνιο ερώτημα που βασανίζει κάθε κοπέλα που γνωρίζει για πρώτη φορά ένα αγόρι, είναι αν αυτός θέλει σχέση, κάτι σοβαρό δηλαδή και μόνιμο, ή αν ενδιαφέρεται απλώς για κάτι περιστασιακό. Αν με άλλα λόγια το πάει για δέσμευση ή απλώς για καλοπέραση.

Και όσο δύσκολο και αν φαίνεται από την πρώτη ματιά να λυθεί μια τέτοια απορία, τόσο εύκολο είναι, αν ερμηνεύσεις την στάση του συντρόφου σου βάσει ορισμένων στοιχείων, να καταλάβεις και τις προθέσεις του. Γι’ αυτό δώστε προσοχή στα παρακάτω και μετά, αφού πάρεις το κολάι, θα είσαι σε θέση να ξεχωρίζεις το πραγματικό από το πρόσκαιρο ενδιαφέρον.

Οι λόγοι για τους οποίους ένας άντρας πλησιάζει μια γυναίκα είναι διάφοροι και ποικίλουν. Το κάνει είτε γιατί απλώς αισθάνεται μοναξιά και θέλει να συμπληρώσει το κενό που έχει μέσα του, είτε για επιβεβαίωση (πολύ συχνό στις μέρες μας), είτε για κάποιου είδους σεξουαλική εκφόρτιση. Eίναι καλό όμως για εσάς να μπορείτε να ξεχωρίσετε πότε αυτό το “ενδιαφέρον” σημαίνει κάτι περισσότερο από τα παραπάνω και αν ενδεχομένως εκείνος επιδιώκει να κάνει… σχέση μαζί σας.

Αρχικά, δεν θα πρέπει να θεωρείτε το σεξ ένδειξη δέσμευσης από μέρους του. Υπάρχουν πολλά “μικρά” πράγματα που δείχνουν ότι ένας άνθρωπος νοιάζεται σε ένα βαθύτερο επίπεδο, που δεν έχει να κάνει καθόλου με την κατηγορία του σεξ. Εξάλλου σκεφτείτε ότι πολλοί είναι οι άντρες που κυκλοφορούν εκεί έξω και λόγω της έντονης επιθυμίας τους για σεξ, θα κάνουν τα πάντα για να το βρουν, συμπεριλαμβανομένου του να υποσχεθούν πράγματα που δεν πρόκειται να τηρήσουν ή ακόμη να το “παίξουν” ότι πάει και για δέσμευση.

Συνήθως καταλήγουμε σε ένα απλό, περιστασιακό, και συναινετικό προπάντων σεξ (γιατί δεν σας το επιβάλλουμε κιόλας), χωρίς να προκύψει το κάτι παραπάνω. Θα μου πείτε είναι κακό αυτό; Σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό, εφόσον βέβαια είναι αυτό που θέλετε και εσείς! Αν όμως, είστε “σε άλλη φάση” και έχετε άλλα όνειρα για το μέλλον σας, τότε πως ξεχωρίζετε τον άντρα που θέλει να κάνει σχέση μαζί σας;

Τα πράγματα είναι απλά, απλούστατα μπορώ να πω. Παρατηρήστε το πόσο συχνά και πότε σας τηλεφωνεί. Και λέω τηλεφωνεί και όχι στέλνει μηνύματα, γιατί προφανώς δεν είμαστε στο Γυμνάσιο πλέον και υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο “Αποστολή” σε όλες τις επαφές της συσκευής! Αν καταλαβαίνετε τι εννοώ… Αν δηλαδή σας τηλεφωνεί χωρίς ιδιαίτερο λόγο διάφορες στιγμές της μέρας, τότε είναι πολύ πιθανό να σας σκέφτεται και να ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς.

Ένας άντρας που του αρέσετε δεν θα περιμένει μέρες για να κάνει κάποιου τύπου επαφή! Εφόσον νοιάζεται για εσάς, θα επικοινωνήσει αναμφίβολα και μάλιστα σύντομα… Και μην προσπαθήσετε να το εξηγήσετε αλλιώς σε περίπτωση που δεν έχει επαφή μαζί σας. Του τύπου, το κάνει για να μη φανεί ότι έχει κολλήσει μαζί μου και τα συναφή. Αν δεν σας γουστάρει αρκετά ή αν φοβάται μήπως φανεί ευάλωτος, για να μην τον απορρίψετε, τότε να ξέρετε πως τα θέματα που κουβαλάει μαζί του, θα εμφανιστούν και μελλοντικά στη σχέση σας, και μόνο αρνητικές μπορούν να προβούν.

Από την άλλη πλευρά, ο άντρας που θέλει να κάνει μια σχέση, ενδιαφέρεται, νοιάζεται για εσάς! Σας ακούει ουσιαστικά όταν του μιλάτε, θυμάται αυτά που του είχατε πει εδώ και καιρό τώρα, θέλει να μάθει περισσότερα για εσάς και τη ζωή σας! Επίσης, πάντοτε, ανεξαρτήτως δουλειάς και υποχρεώσεων, κάνει χώρο και στη δική του ζωή για εσάς και σας βάζει σε προτεραιότητα. Επιδιώκει φυσικά να περνάει χρόνο μαζί σας, ανεξαρτήτως δραστηριότητας, είτε αυτό είναι ένα γεύμα, είτε ένα ταξίδι ή ακόμη και μία απλή βόλτα, και όχι απλά ένα ξενέρωτο ξεφάντωμα ένα Σαββατόβραδο. Ακόμα κι αν λείπει, θα επιδιώκει να έχει επαφή μαζί σας, όσο είναι μακριά, και θα κανονίζει την επόμενή σας συνάντηση!

Αν μάλιστα φτάσει στο σημείο να μιλάει για εσάς στους φίλους του ή αν ακόμη σας γνωρίσει σε αυτούς, τότε μπορείτε να συνειδητοποιήσετε το “ουσιαστικό” ενδιαφέρον που τρέφει για εσάς, και ότι δεν είστε μια τυχαία που μπήκε στη ζωή του, και θα φύγει σε λίγο. Αν όμως δεν έχετε γνωρίσει ποτέ τους στενούς του φίλους, ίσως μια σχέση μαζί σας να μην είναι αυτό που σκέφτεται αυτή τη στιγμή… Επιπλέον, δείτε αν δείχνει ενδιαφέρον να περάσει χρόνο με εσάς και τους δικούς σου φίλους. Αν θέλει να τους γνωρίσει και τον βλέπετε να προσπαθεί να κάνει καλή εντύπωση σ’αυτούς, ενώ ταυτόχρονα δείχνει πολύ στοργικός μαζί σας, τότε αυτό είναι ένα καλό, πολύ καλό σημάδι.

Τέλος, ένας άντρας που θέλει να κάνει σχέση μαζί σας είναι πιθανότερο να περιμένει να “κοιμηθεί” μαζί σας, αν αυτό είναι εκείνο που θέλετε εσείς να κάνετε. Αν δηλαδή περιμένει μέχρι να νιώσετε πιο έτοιμη, τότε είναι πολύ πιθανό ότι θα είναι εκεί και μετά, και ότι ενδιαφέρεται να είναι στο πλευρό σας όχι αποκλειστικά και μόνο για το κρεβάτι. Θα τον δείτε μάλιστα να προγραμματίζει διάφορα πράγματα, να κάνει σχέδια μαζί σας και επομένως να σας τοποθετεί στο μέλλον του και στη ζωή του.

Ο άντρας αντιθέτως που δεν κάνει λόγο ούτε καν για την επόμενή σας συνάντηση, γιατί και καλά έχει υποχρεώσεις και συνεχώς εμφανίζονται προβλήματα στη δουλειά και την προσωπική του ζωή, τότε απλώς θα πρέπει να κατανοήσετε πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι περαιτέρω μαζί του, πέρα από περιστασιακό σεξ. Δικαιολογίες, αδιαφορία, και ανώριμη εν γένει στάση, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα τον διακρίνουν. Και ποτέ, μα ποτέ να μην γίνετε friends with benefits και εισχωρήσετε σε άλλο επίπεδο επαφής! Και όταν λέω ποτέ, εννοώ ποτέ.

Εάν λοιπόν ο καινούριος άνθρωπος που μπήκε στη ζωή σας δείχνει τα παραπάνω θετικά σημάδια, τότε δεν είναι καθόλου απίθανο να βαδίζετε σε μία σχέση μαζί του…

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα