Neolaia Cyprus

Συνεργασία Carrefour-Υπουργείου Παιδείας για τη σίτιση άπορων μαθητών

photo 3

Διάσκεψη τύπου παραχωρήθηκε το πρωί της Παρασκευής με αφορμή τη συνεργασία Carrefour και υπουργείου Παιδείας για τη σίτιση 2.560 άπορων μαθητών σε Λεμεσό και Πάφο.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου:

«Ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για κάθε συνάνθρωπό μας, αποτελεί βασική προτεραιότητά της Carrefour, η οποία, από την πρώτη μέρα παρουσίας της στην Κύπρο, στηρίζει έμπρακτα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μέσα από συντονισμένες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Διευθυντής της Carrefour Κύπρου κ. Thierry Noyer, μιλώντας σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, παρουσία του Υπουργού κ. Κυριάκου Κενεβέζου. Ο κ. Noyer διαβεβαίωσε, ότι η εταιρεία θα συνεχίσει με συνέπεια τις δράσεις της προς αυτήν την κατεύθυνση, αποδεικνύοντας καθημερινά πως η κοινωνική υπευθυνότητα ήταν, είναι και θα παραμείνει θεμελιώδης αρχή και αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας της.

Παρουσιάζοντας τις κυριότερες κοινωνικές δράσεις που υλοποιήθηκαν το 2013 και οι οποίες θα συνεχιστούν και το 2014, ο Εμπορικός Διευθυντής της Carrefour Κύπρου, κ. Μιχάλης Παναγίδης, τόνισε ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η αύξηση των αναγκών, η Carrefour Κύπρου δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής και αμέτοχη μπροστά στα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα το ουσιαστικό ενδιαφέρον της για τα παιδιά, η Carrefour Κύπρου προχώρησε πρόσφατα στην επέκταση του Προγράμματος «Προγευματίζωμεν – Δίπλα σε κάθε μαθητή» και στην επαρχία Πάφου, προσφέροντας καθημερινά πρωινό σε 460 άπορους μαθητές της μέσης και τεχνικής εκπαίδευση. Με δεδομένο ότι στην Πάφο δεν υπάρχουν οργανωμένοι θεσμοί που να εξασφαλίζουν το πρόγευμα στα παιδιά, η Carrefour προσφέρει σε κάθε άπορο μαθητή €1 κάθε μέρα, εξασφαλίζοντάς τους ένα σάντουιτς. Η τροφοδοσία γίνεται μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με τις σχολικές εφορείες και τα κυλικεία.

Το Πρόγραμμα «Προγευματίζωμεν» το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο στη Λεμεσό, σε συνεργασία με τη Σχολική Εφορία και την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, ήρθε να καλύψει μια βασική ανάγκη και να διασφαλίσει το δικαίωμα κάθε παιδιού να έχει καθημερινά ένα επαρκές πρόγευμα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, 2.100 άποροι μαθητές που φοιτούν σε 90 συνολικά σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια,) σε 6 Δήμους της Λεμεσού, λαμβάνουν καθημερινά το πρωινό τους γεύμα. Συνολικά τη φετινή σχολική χρονιά υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν περισσότερα από 400.000 προγεύματα σε 2,560 άπορους μαθητές των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου.

Παράλληλα με το πρόγραμμα «Προγευματίζωμεν», η Carrefour Κύπρου, την περίοδο των Χριστουγέννων, πρόσφερε 2,100 Χριστουγεννιάτικα πακέτα στους άπορους μαθητές Λεμεσού και κουπόνια σε άπορους μαθητές δημοτικού σχολείου στην Αγλαντζιά. Τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα έσοδα των πωλήσεων σε σχολικό εξοπλισμό, παραδόθηκαν στη Σχολική Εφορεία Λεμεσού κουπόνια αξίας €30.000 τα οποία δόθηκαν σε άπορους μαθητές για αγορά σχολικών ειδών και σχολικού ρουχισμού. Επίσης, η εταιρεία ενισχύει σε σταθερή βάση το έργο των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων «Αγκαλιάζω» στη Λευκωσία, «Ανοιχτή Αγκαλιά» στη Λεμεσό και «Μαργαρίτα Λιασίδου» στην Πάφο, καθώς και άλλων μη κερδοσκοπικών οργανισμών.»

H ομιλία του εμπορικού διευθυντή της Carrefour Κύπρου, Μιχάλη Παναγίδη:

«Έντιμε κύριε Υπουργέ Παιδείας,
…………………………………………………
Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας καλωσορίσω στη σημερινή συνέντευξη τύπου και να σας ευχαριστήσω θερμά που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Η Carrefour Κύπρου υπήρξε διαχρονικά ένας οργανισμός με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησής του στο νησί απέδειξε και αποδεικνύει, μέσα από οργανωμένες δράσεις, πως η κοινωνική υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της επιχειρηματικής του στρατηγικής και φιλοσοφίας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε μεγάλη εταιρεία οφείλει να συναισθάνεται το μέγεθος της ευθύνης της στην κοινωνία, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους της που έχουν ανάγκη.

Κυρίες και κύριοι,
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Προγευματίζωμεν» χιλιάδες άποροι μαθητές που φοιτούν σε 90 συνολικά σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια,) σε 6 Δήμους της Λεμεσού, λαμβάνουν καθημερινά πρόγευμα, από τον Φεβρουάριο του 2013. Πιο συγκεκριμένα με την έμπρακτη βοήθεια της Μητρόπολης και της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, αλλά και με τη πολύτιμη συμμετοχή και φροντίδα των εθελοντών μας, καθημερινά 2,100 άποροι μαθητές στην Λεμεσό λαμβάνουν το πρόγευμα τους και ξεκινάνε ευχάριστα και δυναμικά την ημέρα τους. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας γιατί σε αυτό μας το εγχείρημα το Υπουργείο και εσείς προσωπικά στέκεστε δίπλα μας, αρωγοί και συμπαραστάτες, επιβεβαιώνοντας ότι μέσα από την κοινή προσπάθεια Πολιτείας και Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, μόνο καλά έργα μπορούν να προκύψουν.

Με μεγάλη περηφάνια, θα ήθελα να σας ενημερώσω και επίσημα ότι, από τις 7 Ιανουαρίου, εντάξαμε στο πρόγραμμα «Προγευματίζωμεν» και την Επαρχία Πάφου. Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, 460 άποροι μαθητές της μέσης και τεχνικής εκπαίδευση από την επαρχία Πάφου έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Η διαδικασία για την υλοποίηση του προγράμματος είναι διαφορετική από αυτήν που ακολουθείται στη Λεμεσό, δεδομένου ότι στην επαρχία Πάφου δεν υπάρχουν οργανωμένοι θεσμοί που θα μπορούσαν να προσφέρουν το πρόγευμα στα παιδιά. Έτσι, σε κάθε άπορο μαθητή προσφέρεται κάθε μέρα €1, το οποίο του εξασφαλίζει ένα σάντουιτς. Η τροφοδοσία γίνεται σε συνεννόηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με τις σχολικές εφορείες και τα κυλικεία. Συνολικά υπολογίζουμε ότι και για τις δύο σχολικές χρονιές, θα προσφερθούν πάνω από 400.000 προγεύματα.

Όμως, η κοινωνική προσφορά της Carrefour Κύπρου δεν σταματά εδώ. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, προσφέρθηκαν 2,100 Χριστουγεννιάτικα πακέτα στους άπορους μαθητές Λεμεσού και παράλληλα προσφέρθηκαν κουπόνια σε άπορους μαθητές του δημοτικού σχολείου Αγλαντζιάς. Η εταιρεία μας ενισχύει το έργο φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και οργανισμών. Μεταξύ άλλων στηρίζουμε την προσπάθεια των ιδρυμάτων «Αγκαλιάζω» στη Λευκωσία, «Ανοιχτή Αγκαλιά» στη Λεμεσό και «Μαργαρίτα Λιασίδου» στην Πάφο.

Κυρίες και κύριοι,
Όπως ανέφερα και παραπάνω, αναγνωρίζουμε και θεωρούμε υποχρέωσή μας την ευθύνη που έχουμε απέναντι στην κοινωνία. Για την εταιρεία μας, η κοινωνική υπευθυνότητα ήταν, είναι και θα παραμείνει θεμελιώδης αρχή και αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ελάχιστη υποχρέωσή μας, να μην αφήσουμε κανένα μαθητή χωρίς πρωινό. Κάθε παιδικό χαμόγελο είναι για εμάς η πιο σημαντική επιβράβευση και το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Σας ευχαριστώ»

Η ομιλία του Προέδρου της Σχολικής Εφορίας Λεμεσού, Ντίνου Έλληνα:

«Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω θερμά την Carrefour Κύπρου για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην παροχή προγεύματος σε άπορους μαθητές της επαρχίας Λεμεσού, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Προγευματίζωμεν». Το πρόγευμα είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού και κάθε μαθητή και είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχουν πλέον στην πατρίδα μας τόσες πολλές οικογένειες που δεν είναι σε θέση να το προσφέρουν στα παιδιά τους.

Η Σχολική Εφορία Λεμεσού σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και την Carrefour ξεκίνησαν το Πρόγραμμα «Προγευματίζωμεν», τον Φεβρουάριο του 2013 βοηθώντας άπορα παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Μέχρι σήμερα έχουν προσφερθεί περισσότερα από 310.000 προγεύματα σε 2.100 μαθητές, αριθμός που αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα, αλλά και την έκταση του προβλήματος.

Συγχαίρουμε την Carrefour Κύπρου για την απόφασή της να επεκτείνει το Πρόγραμμα σε μια ακόμη επαρχία, την Πάφο, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ανθρώπινό της πρόσωπό και την αναγνώριση της ευθύνης της απέναντι στον άνθρωπο, την οικογένεια και τη κοινωνία της Κύπρου γενικότερα. Ευχόμαστε το παράδειγμά της, ν’ ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις και οργανισμοί, γιατί πραγματικά οι ανάγκες είναι μεγάλες και καθημερινά αυξάνονται.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε παρόντες για να υποστηρίζουμε και να επιβραβεύουμε κάθε είδους τέτοιες ενέργειες, διευκολύνοντας όσο μπορούμε τις διαδικασίες και παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα μεγιστοποιήσουν τα καλά τους αποτελέσματα στην κοινωνία.

Συγχαρητήρια και Καλή συνέχεια!»

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα